Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-11-22, 00:29
p.maiki napisał/a:
Pablo
Tel 783 693 652
GG 2024046
Okolice Mińska Mazowieckiego z Warszawy droga 637 na Węgrów.
Zna się na naszych czterech kółkach bo już parę lat w tym siedzi (pracownik ASO) Serwis full opcja od klocków po wariatory (z blokadami ) Warsztacik jak na razie przy domowy ale w planach już coś tam jest. Ceny jak najbardziej akceptowalne. Ja byłem i nie żałuje Polecam
Również jak najbardziej polecam! Solidny mechanik, który AR naprawia z pasją (sam jest właścicielem jednej z nich). Miałem do naprawy skrzynię Selespeed i zostało to zrobione wzorowo! Auto super jeździ, a w portfelu całkiem ok. Mam super mechanika i cenię to sobie. Wiem, że zna się na temacie i lubi to, co robi.
WITAM
Wymieniałem w mojej Alfie 166 2,4 jtd 2004r teraz rozrząd (to jest pasek i rolkę) oraz pompe wodną za robociznę i części zapłaciłem w serwisie Fiata 1526 zł to jest w Słupsku na ul.Poznańskiej i jeszcze mi samochód odkurzyli i umyli
Znalazłem fajny serwis we Wrocławiu ul. Partynicka 10 (sąsiad Harleya Davidsona). W prawdzie nie mają loga Alfa Romeo tylko Fiat ale jeden mechanik jest fanem Alfy. Dodatkowo zachęcają cenami.
_________________ Każdy kierowca choć raz w życiu chciał mieć Alfa Romeo.
Popieram opinię Radka155 na temat nieistniejącego już serwisu Fiata/Alfy w Opolu (chyba Ropoko czy jakoś tak). Co prawda nie jestem z Opola ale teściu korzystał z ich usług. Pełna lipa. Dobrze że splajtowli. A zresztą każdy Serwis Fiata/Alfy staram się omijać z daleka. Jeżdze do nich w ostateczności.
Apropo Opola:
Wiem, że część mechaników z Ropako przeszła do dealera FIAT AUTO-TIM, też są na Oleskiej tylko trochę dalej.
_________________ Była Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic...
Jest Honda Civic 1.4i EJ9...
Będzie: ... działka budowlana
esc 78 pytał o warsztat dobry warsztat w krakowie ale z tego co widze nikt nic mu nie podsunąl a szkoda bo ja mam to samo pytanie . J esli ktos zna jakis warsztat ktory fachowo sie zajmuje Alfami to byloby super
Model: Alfa Romeo 146
Silnik: 1.6 TS
Wysłany: 2008-01-12, 05:24
Ja dwa razy byłem w ASO Bołtowicz. Nic złego nie mogę powiedzieć.
Dość solidnie, ale baaaaardzo, baaardzo drogo, w końcu to ASO...
Wymieniałem tam rozrząd i wariata i jest bardzo dobrze.
Przytrafiła się tylko taka przygoda:
kiedy odebrałem auto okazało się, po dojechaniu do centrum, że się płyn chłodzący gotuje, bo się wentylator nie włącza...
Strasznie się zapieniłem, bo zapłaciłem kupę kasy, a odebrałem auto z usterką, której wcześniej nie było.
Zadzwoniłem od razu, miło i spokojnie podali mi nr do ich laweciarza, który miał sholować Alfę na ich koszt. Pan z lawety okazał się też bardzo miły.
W końcu przyjechałem tam następnego dnia z samego rana sam i od razu się mną zajęli.
W niecałą godzinę usunęli usterkę i oczywiście nie zapłaciłem ni złotówki.
Chyba ASO Bołtowicz mogę polecić każdemu, kto nie szczędzi grosza, a chce mieć pewność, że będzie dobrze.
-Łódz-www.lanciateam.pl
-Katowice-Polmozbyt
-okolice Mińska Mazowieckiego-Paweł 22/783-693-652
-Nadarzyn pod Warszawą-Chojnacki Motor Serwis
-Warszawa-szarych szeregów,Robert Borensztadt 22/631-00-95
"ZE SŁUCHU"-db opinie;
-Rzeszów-AT.2000-Maciej Herba(at2000.pl)
_________________ living with the alfa romeo is like having an attractive younger sister who is a black belt in karate...Everybody wants to come around and have a look-but nobody messes!!
-Łódz-www.lanciateam.pl
-Katowice-Polmozbyt
-okolice Mińska Mazowieckiego-Paweł 22/783-693-652
-Nadarzyn pod Warszawą-Chojnacki Motor Serwis
-Warszawa-szarych szeregów,Robert Borensztadt 22/631-00-95
"ZE SŁUCHU"-db opinie;
-Rzeszów-AT.2000-Maciej Herba(at2000.pl)
_________________ living with the alfa romeo is like having an attractive younger sister who is a black belt in karate...Everybody wants to come around and have a look-but nobody messes!!
jakos omijacie ASO, ja mam zarowno dobre jak i zle doswiadczenia.
Powiedzialbym, ze sa rzeczy ktore warto robic w ASO, a przynajmniej sie zorientowac ile kosztuje robota, a sa takie, ktorych zdecydowanie nie ma sensu.
W Bielsku Bialej - FAP ASO - wymiana rozrzadu w 2.4 JTD - 120 PLN (z wlasnymi czesciami i bez pompy wody). U nich czesci to kosmos.
Wymienialem tam jeszcze troche innych rzeczy np. napinacz pneumatyczny i rolki paska klinowego - tez jakies smieszne pieniadze.
Z kolei musze przyznac, ze wymienili mi to w taki sposob, ze na napinaczu z mimosrodem mechanik nie napial paska i napinacz pneumatyczny napier**** jak ta lala wydajac niemilosierne dzwieki, a na moje wyrazne niezadowolenie z wykonanej naprawy - stwierdzono - o co Panu chodzi, to przeciez tak pracowalo. Co wiecej mechanik stwierdzil po ogledzinach z gory patrzac na pracujacy pasek - ze pewnie jeszcze lozysko sprezarki klimatyzacji jest walniete, ale tu juz pozostaje wymiana sprezarki. Wiec zweryfikowalem czy ma racje i sie okazalo ze ot po prostu kolo pasowe bilo (wystarczylo je tylko odwrocic i przykrecic na nowo) i pasek byl nie napiety, stad luz na nim powodowal nadmierna prace pneumatyka.
W ASO jak widac tez warto stac nad nimi... Cen za uslugi nie maja kosmicznych, wrecz smiesznie tanie, natomiast odbijaja sobie na czesciach. Co do samej jakosci uslug - bywa roznie. Ogolnie to polecam sprawdzic ceny, a pozniej dopiero oddac auto. Do malo zobowiazujacych rzeczy sie nadaja.
Dobry warsztat jest tez w Jaworzu na granicy z Bielskiem, przy sklepie Euro Cars (czesci do wloszczyzny) i zarazem przy stacji diagnostycznej. To przy starej drodze Bielsko <-> Cieszyn. Panowie pomimo ze jezdza innymi markami niz AR, to duzo wiedza o makaronach - specjalizuja sie w markach Iveco, Lancia, Alfa i Fiat.
A ja polecam mojego szwagra pracuje w ASO potrafi zrobić wszystko przy AR
Tani i solidny mechanik minusem jest tylko to że robi wieczorami po pracy .
Jak by co moge podać namiar na PW
P.H.U.P "AUTSERVIS" Sp. z o.o.
www.autoservis.com.pl Mława, ul. Płocka 19
Godziny otwarcia: pn-pt: 7:00 - 20:00 sob: 7:00 - 15:00
Tel.: (023)6553083
Serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. Naprawy blacharskie i lakiernicze. Sprzedaż części i akcesoriów.
300zł - robocizna/wymiana paska rozrządu, 2 rolek, pompy wody i simering-u.
230zł - naprawa poduszki tzn. zlutowanie ścieżki, usunięcie zwarcia na kablach, wymiana kostki pod siedzeniem, montaż centralki airbagu, sprawdzanie, testowanie i usuwanie błędów na examinerze.
30zl - Diagnostyka examinerem.
Bardzo dobra obsługa i mechanicy. Polecam serdecznie.
_________________ Anonima Lombarda Fabbrica Automobili - tu się wszystko zaczyna..
Poszukuje dobrego mechanika w Poznaniu lub Kalisz, oczywiście w grę wchodzą okolice. Do naprawy w mojej 145 bx jest spoooro. Od wycieków oleju z niewiadomego miejsca, stukający jeden z tłoków który jednocześnie źle pali, po wyrwaną rurę od bodajrze kolektora wylotowego (nie wiem czy dokładnie o to chodzi ale głos ma jak ciągnik 30stka ). Dalej; nie mam wstecznego i piątego biegu - tutaj chyba lekka naprawa, ale głowy za to nie oddam.
Części mam taniej więc zależy mi tylko na naprawde dobrej robociźnie bo auto chce zrobić na cacy.
Swoją drogą może ktoś ma pomysł czemu takie problemy z silnikiem i skrzynią? Biegi mi dokładnie uciekły na tyle że gałkę w prawo mogę bardzo daleko przesunąć a itak już biegów nie łapie, a psuło się to z czasem tylko wcześniej kasy na naprawy nie było.
Pozdrawiam gorąco i nie polecam POLCAR'a Poznań. Autko potraktowali jak starego żdżora a to jest moje biedne maleństwo
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2,4 JTD
Wysłany: 2008-03-25, 15:41
Witam,
jestem nowiusienki na forum oraz świeżym użytkownikiem alfy wiec na wstępie chciałem się przywitać z szanownymi alfaholikami
W czwartek zakupiłem samochodzik i chciałem podjechać do jakiegoś serwisu na dokłądne sprawdzenie go wymianę rozrządu płynów itd.. z tego co wyczytałem na forum to w warszawie polecany jest serwis:
-szarych szeregów,Robert Borensztadt 22/631-00-95
Jednak pojechałem tam i nie znalazłem tam Roberta ... a znalazłem Auto Service Mikulec Paweł Mikulec dzisiaj szefa nie było więc jestem umówiony na jutro czy zna ktoś z Was ten warsztat? ewentualnie jakiś kontakt do Robert Borensztadt bo niestety telefon też jest nieaktualny.
W mojej 156 muszę zrobić zawieszenie, jak już będę robił to chciałbym zrobić i przód i tył bo troszkę stuka a poza tym czasami niemiłosiernie skrzypi. No i mam dylemat - najchętniej pojechałbym do jakiegoś solidnego ASO, ale nie wiem, do którego jechać aby mnie nie naciągnęli na wymianę połowy auta no i żeby to wszystko zrobili na najwyższym poziomie. Nie mam ochoty jeździć z poprawkami, co kilka dni
Który warsztat (ASO - ale może być też ktoś inny porządny) w Warszawie i okolicy polecicie mi abym odwiedził z moim problemem?
Pablo
Tel 783 693 652
GG 2024046
Okolice Mińska Mazowieckiego z Warszawy droga 637 na Węgrów.
Zna się na naszych czterech kółkach bo już parę lat w tym siedzi (pracownik ASO) Serwis full opcja od klocków po wariatory (z blokadami ) Warsztacik jak na razie przy domowy ale w planach już coś tam jest. Ceny jak najbardziej akceptowalne. Ja byłem i nie żałuje Polecam
Witam.
Od siebie napiszę, że miejscowość to Poręby Nowe.
nowy nr. kom. to 502 25 25 20
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 2887 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-30, 21:27
Przemek_Docent napisał/a:
Sysio166 napisał/a:
Następny "warsztat", który omijajcie z daleka to "Squadra Italiana" pana Filipa na ul.Loteryjki. Nie dość, ze na poprawkę po wymianie wahaczy jeździłem 3 razy to i tak skończyło się na czwartej w warsztacie z prawdziwego zdarzenia. (...)
Chcę tylko uzupełnić (w celu uniknięcia pomyłek), że ten warsztat obecnie mieści się na ul. Lewinowskiej 43B. Nazywa się tak samo.
Tylko gdzie mam (jakby co) serwisować Bellę w Warszawie?
Warsztaty mają tak skrajne opinie...
Ja- może na mnie naskoczycie- polecam z całego serca Arkuszową 2a
chłopaki znaja sie na tym co robią, a robia napawde wiele- ostatnio nie można się nawet zmiescić na parkingu tyle alf stoi
Seris ma swoją specyfikę, ale jesli zaprzyjażnisz się z Jackiem i Piotrkiem na pewno możesz na nich liczyć
Którego serwisu w W-wie nei poelcam ? Bołtowicz- jak kupowałem u nich alfe ( z ich komisu) naciągneli mnie na rozrząd- mimo że był robiony ! i mieli dto w dokumtach - i na parę innych kosztownych dupereli... które jak sie okazało po poproszeniu o wydrukowanie wszystkich kart napraw były wczesniej zrobione... sprawa zakończyła się kłótnią ale pieniędzy nigdy nei odzyskałem.
_________________ Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum