Witam jestem nowych użytkownikiem na tej stronie i zauważyłem ciekawe posty tutaj. Ja w odróżnieniu od innych chce napisać o warsztacie ktory jest do ........ wszystkim uzytkownikom Alfek i nie tylko odradzam!!!! Moja alfe o maly wlos nie zapsuli zamiast zrobic . Osoby z B-stoku !! ''Twoj serwis'' na al. Jana Pawla II OMIJAJCIE Z DALEKA TEN WARSZTAT !!!! ( naprawiajac sprzęgło nawet nie dokrecili alternatora i urwala mi sie szpila to tylko jedna z wad jakie wynikly z roboty tego warszatu ale lista jest za dluga zeby zasmiecac forum ) Dziekuje za uwage
Zawsze wszystkim polecam w 3mieście warsztat "Derwisza" ole ostatnio troszke się zawiodłem, gdyż wymieniając mi tarcze oraz klocki z tyłu nie zwrócił uwagi na linke hamulca ręcznego. Linka była już tak nadgryziona czasem ,że ścierała klocki , zresztą jak wjechałem na kanał i zobaczyłem jak ona jest zardzewiała to się załamałem. Myśle że takie rzeczy powinno się wymieniać i sprawdzać przy takich zabiegach jak wymiana tarcz. Do tego cen też nie ma rewelacyjnych (bo tak jak pisałem zawsze wszystkim polecamy z klubu "dobrze i tanio "itd) to za wymiane tarcz i kocków w tyłu w 147 200 zł to lekka przesada...
Także jakby ktoś znał godnego polecenia mechanika gdzieś, nie koniecznie 3miasto to miłą chęcią będę tam serwisował niunie...
W Karczewie k. Otwocka na Ul. Ślusarskiej jest dobry warsztat i stacja djagnostyczna tam pracóje chłopak który zna się na Alfach pracował w jakimś ASO Alfa Romeo sam posiada Alfe bardzo mi pomógł mam do niego tylko nr. Tel.
Pablo
Tel 783 693 652
GG 2024046
Okolice Mińska Mazowieckiego z Warszawy droga 637 na Węgrów.
Zna się na naszych czterech kółkach bo już parę lat w tym siedzi (pracownik ASO) Serwis full opcja od klocków po wariatory (z blokadami ) Warsztacik jak na razie przy domowy ale w planach już coś tam jest. Ceny jak najbardziej akceptowalne. Ja byłem i nie żałuje Polecam
Witajcie,ze swojej strony chciałbym polecić : "Auto-Serwis" w Gliwicach.Specjalizacja tylko "włoszczyzna" a w mojej Alfie 156 zrobiono parę rzeczy nie tylko tanio ale przede wszystkim bardzo profesjonalnie.Polecam !!
Witajcie,ze swojej strony chciałbym polecić : "Auto-Serwis" w Gliwicach.Specjalizacja tylko "włoszczyzna" a w mojej Alfie 156 zrobiono parę rzeczy nie tylko tanio ale przede wszystkim bardzo profesjonalnie.Polecam !!
adres adres adres lub telefon telefon telefon
_________________ Alfa Romeo to tańsze Ferrari ale tak samo Boska
To ja ponowie pytanie emill'a...
Znacie moze dobrego mechanika w Szczecinie? Ja ze swojej strony moge polecic Pana Artura z Polic. Ojciec u niego zawsze serwisowal Alfe i Bella nigdy nie narzekala. Ale z drugiej strony moze po prostu mielismy szczescie Dlatego jak ktos zna jeszcze kogos dobrego w okolicach Sz-na to niech da znac pls
A namiary Pana Artura dam na dniach, jak ojciec zza granicy wroci.
Witam.
Przeczytałem temat ale dalej nie wiem gdzie w Warszawie można się zgłosić ze swoją Alfą. Proszę o informacje na ten temat. Najlepiej w okolicach Bródna. Czytałem o warsztacie Marianoitaliano ale nie wiem czy jest dalej czynny. Byłem tam w sobotę i brama była zamknięta a na niej widniał napis AutoGaz. Czy ktoś ma może aktualne informacje o tym warsztacie?
Model: Inny
Silnik: Dziś Clio 1.4 - wkrótce Alfa
Rocznik: 1992
Wysłany: 2007-08-17, 01:58
Witam. Jeśli ktoś ma jakiekolwiek informacje na temat solidnego (jeśli chodzi o koszta - w granicach rozsądku) mechanika znającego się na Alfach z Kielc lub okolic, bardzo proszę o informację. Z góry wielkie dzięki.
Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTD
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-08-17, 08:29
darczy napisał/a:
Witam.
Przeczytałem temat ale dalej nie wiem gdzie w Warszawie można się zgłosić ze swoją Alfą. Proszę o informacje na ten temat. Najlepiej w okolicach Bródna. Czytałem o warsztacie Marianoitaliano ale nie wiem czy jest dalej czynny. Byłem tam w sobotę i brama była zamknięta a na niej widniał napis AutoGaz. Czy ktoś ma może aktualne informacje o tym warsztacie?
Czytałeś o Marianoitaliano i chcesz tam jechać?? Omijać szerokim łukiem!!
Witam.
Na borzymowskiej 25 od strony Wincentego jest tam zakład który zajmuje się Makaronem . Ja jestem z Bródna ale auto serwisuje u kolegi w warsztacie pod Nieporentem
Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 2.0 V6 TURBO
Rocznik: 1992
Wysłany: 2007-09-02, 12:40 Czegos nie kumam?
darczy napisał/a:
Witam.
Jesli mpo przeczytaniu opini nadal sie tam wybierasz to serdecznie ci GRATULUJE....
_________________ Dobry mechanik na wage złota _szanujcie jak macie!
polecam osobom z brzeska i okolic krakowa, tarnowa, wieliczki, warsztat mechaniczny mistrza Jacka Turka. Ceny za uslugi konkurencyjne. jak dla mnie to pelne uznanie. kilka lat temu bez wahania wymienil uszczelke pod glowica boxera czego wiekszosc mechanikow bala sie jak ognia... polecam jego warsztat. kontakt na mejla.
Jesli mpo przeczytaniu opini nadal sie tam wybierasz to serdecznie ci GRATULUJE...
Ja sam kiedyś polecałem warsztat marianoitaliano, ale po tym co tu wyczytałem aż wstyd mi się zrobiło, żegopolecałem. Mi osobiście zawsze robił tak jak trzeba i w dobrych cenach, ale widać troche się rozpędził w swoich poczynaniach.
Z tego co wiem, to zwinął ten warsztat na Chodeckeij i ostatnio słuch po nim zaginął.
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.0 TS 16V
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-09-25, 13:54
Sysio166 napisał/a:
Następny "warsztat", który omijajcie z daleka to "Squadra Italiana" pana Filipa na ul.Loteryjki. Nie dość, ze na poprawkę po wymianie wahaczy jeździłem 3 razy to i tak skończyło się na czwartej w warsztacie z prawdziwego zdarzenia. (...)
Chcę tylko uzupełnić (w celu uniknięcia pomyłek), że ten warsztat obecnie mieści się na ul. Lewinowskiej 43B. Nazywa się tak samo.
Tylko gdzie mam (jakby co) serwisować Bellę w Warszawie?
Warsztaty mają tak skrajne opinie...
_________________ Przemek_Docent
AR 155 2.0 TS 16V „Bella Nero”
i ani troche mniej
przemek_docent*post.pl GG:6500285
Ostatnio zmieniony przez Przemek_Docent 2007-09-25, 13:54, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum