Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2,4 JTD
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-03-21, 22:06
rigobert napisał/a:
Dla osób z Warszawy i okolic polecam warsztat przy ulicy Chodeckiej 1d.
Niskie ceny i fachowa obsługa. Warsztat zajmujący się wyłącznie serwisem Alfa Romeo prowadzony przez dużego fachowca.
Stary, co ty wygadujesz!!! Mariano to koleś, którego będę odradzał każdemu. Z początku nie widziałem tego jak robił mnie w bambuko, ale z każdą wizytą coraz bardziej się w tym utwierdzałem, a ostatnia wizyta kiedy prawie na siłe chciał mnie zatrzymać i naciągnąć na kilka stówek dobił gwóźdź do trumny. Może i nienajgorszy z niego mechanik, ale kiedy robi SAM przy samochodzie, a nie daje robote swoim patałachom. Duuuużo gada, a nic nie robi, kasuje za rzeczy, których nawet nie dotykał. Za bardzo i szybko chce sie zbliżyć do znajomków z Arkuszowej-stosują podobne praktyki. Broń Boże nie dajcie mu sie namawiać na jakiekolwiek podkręcanie Waszego auta, zrobił mi to tak fachowo, że sprężarka cudem ocalała te jego magiczne tunowanie. ODRADZAM I OSTRZEGAM.
Następny "warsztat", który omijajcie z daleka to "Squadra Italiana" pana Filipa na ul.Loteryjki. Nie dość, ze na poprawkę po wymianie wahaczy jeździłem 3 razy to i tak skończyło się na czwartej w warsztacie z prawdziwego zdarzenia.
Szef tego prawdziwego warsztatu za głowę sie złapał kiedy obejrzał dokładnie robotę tych dwóch panów, długo sie męczyliśmy żeby wszystko doprowadzić do należytego stanu. Nigdy wiecej nie dam sie skusić słowami typu "on robi tanio i szybko"...i gówno wie o robocie. Wolę zapłacić wiecej i spać spokojnie. Na koniec dodam, ze po dwóch wizytach w tych warsztacie Alfa zaczeła naprawdę dobrze jeździć, wszystkie kontrolki zgasły, a ja jestem o nią spokojny, bo jest teraz w rękach PRAWDZIWYCH fachowców.
Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 2.0 V6 TURBO
Rocznik: 1992
Wysłany: 2007-04-04, 12:50
Sysio166 napisał/a:
rigobert napisał/a:
Dla osób z Warszawy i okolic polecam warsztat przy ulicy Chodeckiej 1d.
Niskie ceny i fachowa obsługa. Warsztat zajmujący się wyłącznie serwisem Alfa Romeo prowadzony przez dużego fachowca.
Stary, co ty wygadujesz!!! Mariano to koleś, którego będę odradzał każdemu.
W pełni popieram i OSTRZEGAM .Wzieli auto na 1 gora dwa dni do malego wyprostowania przodu .Zanim mieli cos zaczac robic to mial byc tel do mnie co sie stalo i za ile ta cala naprawa,nie zadzwonili przez 3 dni a tel do nich raptem nie działał przez caly ten czas.Jak pojechalam na miejsce okazalo sie ze auta nie ma tam wogule.Jak zapytałam co sie dzieje bo przeciez mam prawo wiedziec gdzie jest moje auto odparł ze bedzie po poludniu niewazne gdzie jest.No powiedzcie sami nie wkurzylibyscie sie delikatnie mowiac???Dopiero jak wezwalam policje dowiedzialam sie ze jest w drugim koncu warszawy u innego mechanika,ktory rozebral juz samochod i zaczal go naprawiac bez jakiego kolwiek porozumienia ze mna jak bylo ustalone wczesniej.Omijajcie ich z daleka,bo niewiadomo dokad pojedzie wasze i co z nim zrobia!Pozatym jesli nie wezwiecie policji to szef jest bardzo skapy w slowach dopiero przy mundurowych jezyk mu sie rozwiazuje,i moze łaskawie poinformuje was co i gdzie sie dzieje z waszym autem. Ja pojechalam do nich z polecenia tego forum ,nie wiem co i jak zrobili ze zostali poleceni.To jest nie do ujecia w slowach to co ja przezylam,policja nerwy.....szkoda slow!!!!!!!!!Zero profesjonalizmu ,nie dosc ze wywozi auto nie wiadomo gdzie to w zaden sposob nie wywiazuje sie z umowy slownej,chyba tylko sprawa w sadzie go czegos nauczy!Ale i to sie wkrotce okaze.
_________________ Dobry mechanik na wage złota _szanujcie jak macie!
Ostatnio zmieniony przez andzia 2007-04-04, 13:10, w całości zmieniany 3 razy
Dlatego ja naprawiam sobie wszystko sam.Raz oddalem moja niunie by gosc wymienil mi tlumik(zapracowany bylem) to tak mi to zrobil ze po kilku dniach wyjezdzajac od brata z podjazdu zahaczylem o cos i urwalem kolektor wydechowy przy glowicy.Okazalo sie ze zle pospawal i katalizator byl lekko opuszczony.Nigdy wiecej mechanikow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wysłany: 2007-04-04, 13:50
andzia napisał/a:
Jak pojechalam na miejsce okazalo sie ze auta nie ma tam wogule.Jak zapytałam co sie dzieje bo przeciez mam prawo wiedziec gdzie jest moje auto odparł ze bedzie po poludniu niewazne gdzie jest.No powiedzcie sami nie wkurzylibyscie sie delikatnie mowiac?
Dokładnie, to typowa gadka Pawcia Marianoitaliano, króla mechaników forum www.alfaromeo.pl. Nie ważne co zrobie w twoim samochodzie, to ja jestem mechanikiem i nie interesuj się co będzie robione, ważne ze będzie. A samochód oddał pewnie komuś kto zna sie bardziej na robocie niż on, a sam skasował by prowizje.
Wysłany: 2007-04-04, 14:34
marcins737 napisał/a:
ciekaw jestem jak zostało doprowadzone do innego warsztatu
Podobno na lawecie ale watpie co mial powiedziec przy policji.Facet odrazu pytal czy nie chce go sprzedac i odmowil sobie przejazdzki? WATPIE! Ale nie wazne nie ma co sie rozpisywac mam nadzieje ze dzieki tym postom cwaniaczek daleko nie zajedzie na tych swoich pseudo patentach.I błagam nie polecajcie wiecej tego warsztatu bo sami widzicie jakie historie maja tam miejsce!!!
Wszystkie auta w rodzinie są u nich serwisowane, i nie ma żadnych problemów. Pozatym to oni polecili mi zakup samochodu którym teraz jeżdżę, i jestem z niego bardzo zadowolony. Warsztat prowadzi chyba jeden z pierwszych członków IKAR-a a mechanicy znają się na rzeczy. Proponuję samemu się wpierw przekonać...
Wysłany: 2007-04-06, 10:04
Bartek ja ich nie osadzam,poprostu tak slyszalam,kiedy pisalam post o kogos kto moglby wymienic rozrzad ewentualnie male zabiegi blacharskie to mi wtedy nie polecali tego warsztatu.Ale powiem ci ze ja naprawde juz zglupialam wtedy wysylali mnie na chodecka ...tanio dobrze itd, a teraz po tym jak przeszlam pieklo w tym warsztacie to sie okazuje ze to nie jest dobrze widziany warsztat.Wkurzylam sie i pojechalam do serwisu AR w celu wymiany rozrzadu bo juz nie wiem dokad sie udac,a oni mi krzykneli 650zl. Nie wiem czy to takie sa ceny czy tylko u nich .Ja pasek kupilam juz firmy Gates za niecala stowke, to reszta kosztuje tyle kasy?
Wysłany: 2007-04-06, 16:56
andzia napisał/a:
Ale powiem ci ze ja naprawde juz zglupialam wtedy wysylali mnie na chodecka ...
Bo to przecież dobrzy fumfle. O Arkuszowej słyszałem różne opinie, wiekszość dobrych ale do tanich oni raczej nie należą podobno. Gdyby nie to, że to znajomki Marianoitaliano pewnie bym do nich mimo to jeździł. Paweł bardzo chciałby podłączyć sie pod ich renomę, ale nie wróżę mu nic dobrego z takim podejściem do klienta i do roboty.
Widzę że w Warszawie trudno o dobrego lekarza dla naszych pociech ale może spróbujecie tak jak ja tu.
Warszawa Ul. Staniewicka 6 obok myjni samochodowej (Boczna uliczka od cm. Brudnowskiego).
Trochę gratów w mojej niuni już wymienił i jestem w 100% zadowolony z jego napraw, ma pojęcie o naszych włoskich bryczkach i ceny też OK.
Wojtek (mechanix) 513 934 484
Warsztat dopiero stawia pierwsze kroki ale jest OK.
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Wiek: 43 Dołączył: 26 Maj 2006 Posty: 2778 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-04-07, 08:38
To co przeczytałem staneły mi włosy na głowie o Arkuszowej to wczesniej słyszałem i sam się przekonałem , na rzeczy sie znają ale z nowych klientów ciągną kasę ile tylko mozna . Mariano, byłem u niego i faktycznie dużo mówi mało robi . postawiłem u niego 156 wuja nazmiane rozrządu , wymianę wachacza i czyszczenie przepustnicy , do przepustnicy nawet nie zajrzał a kasę zainkasował nawet nie wspomniałem o tym wujowi bo było mi głupio jak zajrzałem pod maskę i jeszcze jedno mój wujo w jasnych spodniach a marjano w brudnych łachach pakuje się do samochodu , spojrzelismy po sobie wielkimi oczami i to tyle . Wiem jedno że do mojego auta mam mechanika bardzo solidnego nie alfiarza woli zrobić 10 innych aut niż jedno alfa romeo . Bardzo przepraszam za doradzenie koleżance warsztat na chodeckiej 1d . Wywożenie auta do innego warsztatu bez zgody klienta naprawdę wstyd mi
Wysłany: 2007-04-07, 09:11
p.maiki napisał/a:
Widzę że w Warszawie trudno o dobrego lekarza dla naszych pociech ale może spróbujecie tak jak ja tu.
Warszawa Ul. Staniewicka 6 obok myjni samochodowej (Boczna uliczka od cm. Brudnowskiego).
Trochę gratów w mojej niuni już wymienił i jestem w 100% zadowolony z jego napraw, ma pojęcie o naszych włoskich bryczkach i ceny też OK.
Wojtek (mechanix) 513 934 484
Warsztat dopiero stawia pierwsze kroki ale jest OK.
Nie podważam Maiki tego co napisałeś, ale Staniewicka (warsztat na samym zakręcie ulicy Staniewickiej, nie pamiętam numeru) to był pierwszy warsztat do jakiego pojechałem po zakupie ALfy bo pracuje tam ojciec szwagra. Nie zdązyli nic mi zrobić, bo nawet nie zostawiłem im auta po tym jak mnie przywitali: Coś ty za szajs kupił, sprzedaj to póki jeszcze świeże i kup Passata. Opisywałem to kiedys na jakimś forum. Na robocie sie znają, bo na Staniewicka pół Bródna jeździ, ale z Volkswagenami, Mercedesami itp. Chyba, że jakis nowy rodzynek od włoszczyzny sie otworzył
Wysłany: 2007-04-07, 13:59
75andrew155 napisał/a:
Bardzo przepraszam za doradzenie koleżance warsztat na chodeckiej 1d . Wywożenie auta do innego warsztatu bez zgody klienta naprawdę wstyd mi
Nie ma sprawy Andrew ,mam juz to za sobą, przynajmniej tą blacharke w tym 2 warsztacie zrobili dobrze,strasznie sie przejeli wszyscy tą policja i inaczej chyba podeszli bo to co miało im zając 2 dni zrobili kompletnie w 3.5 godz. Facet mnie przepraszał ,nawet wszystkie płyny mi pouzupełniał,pewnie żebym nie robiła wiecej im bigosu.Wiadomo w warsztatach zawsze jest cosik do ukrycia i policja to nie jest tam potrzebna.Ale niech sobie nie myśla ze z kobitkami mozna sobie pogrywać.
Nie jestem taka zadziorna,ale jak ktoś przysłowiowo pluje mi w twarz to nie bede stala jak frędzel i mowila ze deszcz pada.Chodecka oberwie za swoje bo zasłuzyla!
I tyle!
Wysłany: 2007-05-16, 08:15
Wracając jeszcze do tematu... Pisałem już słowo o warsztacie Squadra Italiana pana Filipa, kiedyś był na ul.Loteryjki, teraz się gdzieś przeniósł, ale na jego robotę też radzę patrzyć na bieżąco. O poprawkach wahaczy już pisałem w poprzednim poście, teraz doszedł jeszcze jeden zonk. Bywając u niego mówiłem, że czuje jak auto z delikatnym opóźnieniem (po wymianie drążków u niego) reaguje na ruchy kierownicą, mówił że wszystko jest ok i nie ma prawa...co się okazało drążki kierownicze miałem nie podokręcane... Ten pan również zasługuje na zaszczytną obecność w niniejszym poscie. Podsumowując: Robił mi wahacze-musiałem poprawiać, robił drążki-musiałem poprawiać...ZONK
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum