esc 78 pytał o warsztat dobry warsztat w krakowie ale z tego co widze nikt nic mu nie podsunąl a szkoda bo ja mam to samo pytanie . J esli ktos zna jakis warsztat ktory fachowo sie zajmuje Alfami to byloby super
Ja się stołuję w "Strefie Serwisowej" Piotra Ziarki (ul. Cechowa 100b, tel. 264 70 70, 601 345 606). Blokady do rozrządu mają, komp gadający z Alfami też (ale nie Examiner). Robiłem tam już grubsze rzeczy (remont silnika, wymiana wysprzęglika, wahacze dolne itd.) i jestem bardzo zadowolony. Nie jest to warsztat stricte Alfowy, ale co najmniej kilka 156-tek się tam stale serwisuje.
A polecane ASO, to tak jak ktoś wcześniej napisał - Podolscy.
Wysłany: 2008-07-01, 15:21 Mechanik do Alfy 166 2,4 JTD
Szukam dobrego mechanika z okolic Grodzisk-Milanówek-Pruszków, do wymiany rozrządu, sprzęgła, naprawy zawieszenia, i jeszcze kilku drobnostek.
Pozdrawiam
Daniel
W czwartek zakupiłem samochodzik i chciałem podjechać do jakiegoś serwisu na dokłądne sprawdzenie go wymianę rozrządu płynów itd.. z tego co wyczytałem na forum to w warszawie polecany jest serwis:
-szarych szeregów,Robert Borensztadt 22/631-00-95
Jednak pojechałem tam i nie znalazłem tam Roberta ... a znalazłem Auto Service Mikulec Paweł Mikulec dzisiaj szefa nie było więc jestem umówiony na jutro czy zna ktoś z Was ten warsztat? ewentualnie jakiś kontakt do Robert Borensztadt bo niestety telefon też jest nieaktualny.
Z tego co widzę nie ma wypowiedzi na temat tego zakładu bo chyba nikt tam nie jeździ
Jeśli chodzi o Pana Roberta to niestety już odszedł na emeryturę.
Pałeczkę po nim przejął Pan Paweł Mikulec (jego pracownik).
Ja jeżdżę tam odkąd kupiłem swoją Alfę (od marca).
Został mi polecony przez znajomego (Alfistę), jako spec od JTD.
Jestem po wymianie rozrządu, części zawieszenia i po paru pomocnych poradach co do tych samochodów
JAk narazie nie mam zastrzeżeń do tego zakładu i ceny też nie są ogromne (ale mogły by być mniejsze ):wink:
Dodam, że jest także właścicielem dwóch Alfiątek
Więc z mojego jeszcze małego doświadczenia, mogę polecić ten warsztat
Dokładny adres:
Szarych szeregów 5a Warszawa
Ostatnio zmieniony przez Dario_83 2008-07-30, 13:40, w całości zmieniany 1 raz
http://www.dukiewicz.pl/ + polecam. znajomy mojego ojca, tzw. "wujcio";) przyznaję bez bicia, że moi znajomi do niego jeżdżą, ale sama nigdy jeszcze nie byłam, bo nie chcę nadużywać niczyjej dobroci. Ale inni sobie chwalą.
był temat Arkuszowej w Warszawie... heh..robią dobrze, ale żadnego innego aspektu nie skomentuję;) mogę najwyżej zdradzić, że przy pierwszej wizycie mojej Alfy w tym serwisie, pan zauważył, że "mogłabym ją umyć" (chyba nigdy nie widział dobrze wymęczonego trasą samochodu, to była jesień, a ten nie był na myjni raptem tydzień). Od tej pory zawsze najpierw jadę Alfę ubrudzić, a dopiero potem jadę do niego.
I jeszcze podsuwam Wam warsztat w Markach na ulicy Fabrycznej (za stacją Orlen, po lewej stronie jak się jedzie na Zielonkę). Otóż chłopaki tam potrafią naprawdę wszystko, robią szybko (chyba, że jest problem z dostawą części) no i na każdej naprawie/wymianie można zaoszczędzić przynajmniej dwie stówy. Jednocześnie nie oznacza to gorzej wykonanej roboty.
_________________ engine doesn't matter, ride with good friends does.
Ja właśnie dzisiaj oddałem AR 145 1,4 TS w ręce Pana Piotra Ziarki i jego warsztatu na Cechowej w Krakowie, jak napisał kolega Krzychoo. pierwsze wrażenie dobre, dużo lepsze niż na Sołtysowkiej, tam na nic nie mięli czasu, co im dodałem to połowe nie zrobili, a jeszcze spieprzyli, tu na razie sami chcą jak najwięcej sprawdzić oczywiscie za moją zgodą, zobaczymy ile im się uda i jak to wyjdzie. Opiszę wszystko jak odzyskam autko;)
Ja oddałem do Tomasza Seligi w lesznowoli, czas pokaże, czy był to dobry wybór. Same części wyszły 4200, rozrząd, i remont zawieszenia, a było w złym stanie.
_________________ Sash,
Ostatnio zmieniony przez Sash 2008-08-20, 12:09, w całości zmieniany 2 razy
Polecam ASO Fiata w Nysie , naprawdę fachowcy , mają dobrze wyposażony warsztat, w miarę szybko się uwijają z robotą, i w dodatku niewygórowane ceny (nie dotyczy sklepu ).Tylko tam serwisuję alfę i peugeota. Zresztą naprawiają tam nie tylko włoskie auta , robią też niemieckie , francuskie .Polecam bez wahania, u nich nie boję się zostawić auta.
_________________ this is my truth tell me yours
Alex Jones - EndGame ---- google, trzeba zobaczyć
A to mnie zaskoczyłeś sedicivalvOle, ja w 2000 roku kupiłem w salonie w Nysie Fiata Punto II i tam też go serwisowałem, to co tam widziałem i sam przeszedłem, to naprawdę nie zachęca, a wręcz przeciwnie. Kilka przykładów:
- ja stałem na serwisie i w tym czasie inny gość podjechał Punto II, bo coś mu się źle drzwi domykały, kazali mu zostawić samochód i zgłosić się za kilka godzin. Jak gość już poszedł, to blacharz złapał się za drzwi- ponaginał, ponaciągał na siłę, trzasnął parę razy i ok.- "wyregulował" bez narzędzi
- samochód nowy na gwarancji- jedna część konsoli była podświetlona, druga nie- więc zgłosiłem, kazali zostawić na cały dzień- po tym dniu stwierdzili(ten gość był chyba kierownikiem- czarny niewysoki pod wąsem), że we Włoszech tak szybko składali ten samochód, że zapomnieli włożyć żaróweczki, ale oni nie mają tych żarówek, muszą je ściągnąć i może to potrwać do miesiąca. Ok. po miesiącu dzwonię, jeszcze nie ma, w sumie trwało to dwa miesiące, aż trafiłem na innego gościa- kazał mi przyjechać- inny elektryk zaglądnoł i mówi, że tam nie ma żadnych żarówek, tylko diody, a to że nie swiecą, to spowodowane jest brakiem napięcia akurat na tym obwodzie- podłączył mi to na krótko, nawet nie szukając dlaczego tam nie dochodzi napięcie, no ale działało
-wiechałem raz do rowu- zgięty wahacz, popekany zderzak, mikropęknięcie na reflektorze i chłodnica lekki łuk, ale nie ciekła, miałem Auto casco- dałem do nich. Przy odbiorze okazało się, że przy okazji pomalowali błotnik(nawet nie był draśnięty, czyli coś oni nakombinowali), a wymienionych częściu mi nie wydadzą, bo zabiera je ubezpieczyciel. Myślę ok. i pojechałem, ale kilka tygodni spotykam gościa u którego ubezpieczam samochód i go o to pytam, a on mi na to, ze żaden ubezpieczyciel nie zabiera wymienianych części- czyli oni sobie zabrali- chłodnica prawie nowa, reflektor z takim miniaturowym pęknięciem, że trudno go było zobaczyć- złodzieje?
- zostawiłem samochód na serwisie- po tym go odebrałem, pojechałem do domu i dopiero pod domem zauważyłem, że na tylnym zderzaku ma pęknięcie- takie w kształcie kata prostego, tak 5 na 4 cm, ja wiem na pewno, że nic takiego nie miałem, na następny dzień jade do nich- wyparli się wszystkiego( a przy odbiorze samochód stał na placu zaparkowany tyłem do ściany, tylko wsiadać i jechać)
To kilka moich prywatnych przeżyć związanych z firmą GP w Nysie(tak się chyba nazywają- przy wylocie na Głuchłazy), opowieści znajomych nie będę przytaczał. Tak wie jestem zdziwiony Twoją opinią, ja osobiście serdecznie odradzam wszystkim usługi tego serwisu.
_________________ AR 156 2,4JTD 2000r- czarna- NERO FUOCO- sedan
ODEBRAŁEM MOJĄ ALFUNIE 145 1,4 TS ze Strefy Serwisowej Pana Piotra Ziarko i Moniki Stępień...
BARDZO dobre wrażenia, dzięki za polecenie tego warsztatu i ja tekże gorąco polecam...
Diagnostyka komputerowa na poczatek, czyszczenie przepustnicy, znalezienie nowych uszkodzeń dobra diagnostyka i naprawa (wymiana czujnika położenia wałka rozrządu, wymian aoleju, wymiana filtra oleju, wymiana klocków i tarcz hamulcowych) i za wszystko niecałe 1200zł, oraz jesczez zobaczyli co jest nie tak i juz wiem co musze jeszcze zrobić... Oczywiście zrobię to także w Strefie Serwisowej.... POLECAM ŚWIETNA ATMOSFERA, znaja się na rzeczy
Model: Alfa Romeo GTV
Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-08-15, 00:46
We Wroclawiu to polece jeden serwis:
Sebastian Bogulak na Karkonoskiej, na wprost TVP (tuz za petla tramwajowa). Sebastianowi i Wojtkowi oddawalem kluczyki, mowilem co dolega i nigdy nie bylo problemow. Moja malzonka tez tam byla z poprzednia AR jak siedzialem za granica i bardzo chwalila ten sewis. Poza tym kupilem auto u nich serwisowane. W warsztacie porzadek, spokoj.
Jak ktos ma czas i lubi patrzec serwisowi na rece oraz pilnowac ceny (najpierw pytamy o cene a potem robimy i sprawdzamy na fakturze jaka jest faktyczna cena) to moze jechac na Parynicka do Serwis Brawo. W warsztacie typowo polski syf i bajzel. Choc robilem tam zawieszenie i na sama jakosc uslugi nie moge narzekac.
Pozdrawiam
Klaudiusz
_________________ ----------------------
AR 156 1.8 TS (2000r.) - byla kiedys
AR 156 1.8 TS (2000r.) - byla niedawno (www.fotogalleria.info/alfa)
AR Gtv 2.0 TS (1998r) - jest obecnie
www.fotogalleria.info
Model: Alfa Romeo GTV
Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-08-15, 00:52
Obecnie siedze w UK i w okolicy polnocnego Londynu sa 3 niezalezne serwisy AR ktore moge polecic:
1. AlfaWorkshop w Royston - cenowo przyzwoicie, solidnie, swietne podejscie do klienta, mozna kupic czesci wysylkowo (oryginaly) za bardzo rozsadne pieniadze, ok 20% taniej niz ASO.
2. Veloces w New Barnet - dobry serwis, profesjonalna obsluga, ale nie najtaniej (robilem u nich spora naprawe 2.0 TS)
3. AutoLusso w Edlesborough - cenowo, pomiedzy dwoma powyzszymi, sprawna obsluga, mozna umowic sie na darmowe sprawdzenie auta w sobote rano. Maja duzy wybor uzywanych drobiazgow.
Moze nie serwis a sklep z czesciami (u dealera AR) mam prawie pod domem w St Albans, szybka dostawa, ceny jak to ASO.
Pozdrawiam
Klaudiusz
_________________ ----------------------
AR 156 1.8 TS (2000r.) - byla kiedys
AR 156 1.8 TS (2000r.) - byla niedawno (www.fotogalleria.info/alfa)
AR Gtv 2.0 TS (1998r) - jest obecnie
www.fotogalleria.info
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum