Dzis moglem dokonczyc swoj pierwszy test 2 tygodnie temu zatankowalem full az pstryklo , po przejechaniu 130km w trybie mieszanym postanowilem podjechac pod ten sam dystrybutor i zatankowac znow az pstryknie i ku mojemu zdziwieniu, moja Alfa spalila 8.97L/130km wiec chyba nie tak zle? Za tydzien bedzie test pozamiejski bo wybieram sie do Polski i zobaczymy ile spali
Co do trasy to łatwo powiedzieć. W dużym mieście już bardzo trudno. Stojąc w dużych korkach samochód spala paliwo. Dlatego nie mam pojęcia jak można określić spalanie w mieście.
Dzis moglem dokonczyc swoj pierwszy test 2 tygodnie temu zatankowalem full az pstryklo , po przejechaniu 130km w trybie mieszanym postanowilem podjechac pod ten sam dystrybutor i zatankowac znow az pstryknie i ku mojemu zdziwieniu, moja Alfa spalila 8.97L/130km wiec chyba nie tak zle? Za tydzien bedzie test pozamiejski bo wybieram sie do Polski i zobaczymy ile spali
Ile Wam spala wasza wloszka?
Arik na drugi raz jak będziesz tak tankował jak piszesz to poczekaj chwilę i poruszaj bellą zobaczysz ile ci jeszcze wlezie do baku
Miasto 6,5 - 7,5 litra/100km, w trasie ciężko powiedzieć bo dopiero raz byłem w trasie(600km), ale wyszło ok. 5 - 5,5... wydaje mi się, że to normalne spalanie, ale nie wiem bo to mój pierwszy samochód na ON, więc chętnie dowiem się jak to jest u was
Miasto 6,5 - 7,5 litra/100km, w trasie ciężko powiedzieć bo dopiero raz byłem w trasie(600km), ale wyszło ok. 5 - 5,5... wydaje mi się, że to normalne spalanie, ale nie wiem bo to mój pierwszy samochód na ON, więc chętnie dowiem się jak to jest u was
U mnie podobnie:
-miasto przy oszczędnej jeździe 6,5l, przy ostrej ponad 7.
- trasa - ostatnio miałem okazję sprawdzić bo jechałem w góry i przy włączonej klimie i bardzo często wędrującym pedale w podłogę i jeździe po górach wyszło - 5,7l Przy spokojnej jeździe na trasie bez problemu schodzi do 5l.
- tryb mieszany - zawsze koło 6l.
Heh, jak ja zazdroszczę tym, którzy się tutaj wypowiadają o spalaniu jednostki 2.0ts... u mnie niestety nie jest tak różowo. Miasto (Kraków) w granicach 12-15, trasa koło 9-10l/100km... fakt - na trasie przydałby się 6-ty bieg, wszak 3k rpm a jadę tylko 100km/h. Poza tym to autko aż prosi się, żeby trzymać go na obrotach 4000 wzwyż:)
Pomiary te są trochę 'na oko'.... Muszę w czasie najbliższym zatankować do pełna, przejechać 200km i znowu zatankować do pełna. Zobaczymy ile spali.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum