Ranking niezawodności, w nawiasie odsetek samochodów z usterkami (Warrany Direct - Wielka Brytania):
1. Mazda (8,04%)
2. Honda (8,90%)
3. Toyota (15,78%)
4. Mitsubishi (17,04%)
5. Kia (17,39%)
6. Subaru (18,46%)
7. Nissan (18,86%)
8. Lexus (20,05%)
9. Mini (21,90%)
10. Citroen (25,98%)
11. Daewoo (26,30%)
12. Hyundai (26,36%)
13. Peugeot (26,59%)
14. Ford (26,76%)
15. Suzuki (27,20%)
16. Porsche (27,48%)
17. Fiat (28,49%)
18. BMW (28,64%)
19. Vauxhall (28,77%)
20. Mercedes (29,90%)
21. Rover (30,12%)
22. Volvo (31,28%)
23. Volksvagen (31,44%)
24. Jaguar (32,05%)
25. Skoda (32,12%)
26. Chrysler (34,90%)
27. Audi (36,74%)
28. Seat (36,87%)
29. Renault (36,87%)
30. Alfa Romeo (39,13%)
31. Saab (41,59%)
32. Land Rover (44,21%)
33. Jeep (46,36%)
Źródło informacji: INTERIA.PL
Chyba jednak nie jest tak źle
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
no - ale popatrz na pozycje zajmowane przez podobno bezawaryjne pancerwageny... Mercedes 20.?! audi ciut lepsze od alfy? To skad te polskie przekonania o doskonalosci niemieckiej mysli technicznej?
Ja osobiscie mam w du......zym powazaniu takie rankingi. Chcielibyscie jezdzic japonczykiem? Ja nie...
Kiedys widzialem podobny ranking z uwzglednieniem marki Lada. Na ostatnim miejscu. I lade tez mialem kiedys tam. I gangrenka byla nie do zabicia. Nigdy nie bylem holowany, zawsze dojechalem gdzie chcialem, a ewentualne naprawy wynikaly z biezacego zuzycia np amortyzatorow czy sprzegla... I jak to sie ma do rankingu?
Olac rankingi i cieszyc sie posiadanym autem!
Zobaczcie kogo fiat wyprzedzil
a co do alfy to tez ludzie mi mowili ze bede mial problemy, moze i mam problemy ale jedyne powodu dla ktorych musialem zepchnac ja na pobocze to brak wachy... i jeszcze kiedys zmienic opone
To jest ranking marek z 2006-go roku. Dotyczy wszystkich serwisowanych modeli w Wielkiej Brytanii. Więc modele są i starsze i nowsze, dlatego uważam że wynik nie jest taki zły.
Najbardziej miarodajny był by ranking usterkowości samochodów do 3-lat. Wtedy można było by się przekonać o postępach w jakości AR.
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Ostatnio zmieniony przez Emenems 2007-01-27, 15:04, w całości zmieniany 1 raz
Wiecie jaka jest prawda o usterkach? Szkopy nie mogąc znieść, że Włosi robią lepsze samochody, SABOTUJĄ je zwoją kiepską elektroniką Ja u siebie miałem TYLKO problemy s boshem.
W tym Audi co nim jeżdże to w warsztacie byłem tylko po to żeby zmienić rurę wydcehową od kolektora do tłumika środkowego, w ciągu 2 lat, odkąd nim jeżdze bylem raz. Silnik zrobił 500 000km ale takie auta Audi robiło bardzo dawno temu. Dzisiaj jakbym miał coś kupić z salonu to tylko Alfę. Ewentualnie kuzyna z Lancii.
Jeśli chodzi o niezawodność Citroena to bym się kłócił. Przełączniki zespolone idą się walić, a te nowe kierownice z nieruchomym korpusem to jest taki dziwny wynalazek, że aż nie moge tego zdzierżyć. Źle mi się tym w ogóle jeździło, a do tego jest to samochód francuski więc wszystkie ozdoby klejone na ślinę szybko odpadną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum