Szczerze mowiac nie znam nic lepszego jak produkty firmy Maguiar's. Zajrzyj Korczu na polskie forum, warto poczytac http://www.meguiars.pl/forum/
Sama uzywam produktow Meguiar's i moge Cie zapewnic, ze sa naprawde rewelacyjne!
ja kupilem wosk koloryzujacy turtle wax... podobno dobry
przejechalem tylko kawalek klapy bagaznika bo warunki atmosferyczne nie pozwolily dokonczyc... lakier sie swiecil i byl gladki
Korczu, widze ze jestes z moch okolic...
jesli mozna wiedziec to gdzie polerowales belle
Ostatnio zmieniony przez gonzo 2008-03-26, 19:40, w całości zmieniany 1 raz
Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 736 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2008-03-26, 20:38
gonzo napisał/a:
Korczu, widze ze jestes z moch okolic...
jesli mozna wiedziec to gdzie polerowales belle
polerke robilem w Bedzinie u Lasonia przy trasie Będzin - Dabrowa gornicza Al.Kołłątaja
ale wstepnie dogadywalem sie tez z dobrym lakiernikiem w piekarach slaskich a konkretnie w Orzechu w kierunku Tarnowskich Gór,tam oferowali mi za 200zł z tym ze odleglosc znaczna, w Bedzinie zas 250zł ,ale dla ciebie chyba blizej jednak do Bedzina.
sprawdze Maguiar's mysle ze po waszych opiniach bedzie to najlepszy wybor.
czarny piekny ale w utrzymaniu go to juz masakra...
podepnę się tutaj.
Próbował ktoś kosmetyki z tymi kredkami np. coś takiego
http://www.allegro.pl/ite...ech_kredka.html
mam kilka rysek na lakierze i tak myślę czy to coś pomaga czy to tylko taki bajerek a w zasadzie nic nie daje
Też mogę polecić te kosmetyki. W stanach można je było dość tanio kupić to sobie nie żałowaliśmy na białego Buicka. Stoswoaliśmy serie White Shine Cristal i powiem że nawet biały kolor wyglądał zajefajnie.
powiem tak z doświadczenia , najpierw dokładnie umyj auto wypułkaj z piachu itd potem dokładnie dotrzyj następnie pastą lekko ścierną TEMPO zrób całe auto a potem pasta koloryzująca czarna metalic i jest bosko
_________________ Ci ludzie te miejsca to mnie napędza
właśnie brałem to pod uwagę.
Mogę dać na kosmetyk 50zł ale pod warunkiem że jak jest jakaś ryska to ją zamaskuje bo w zasadzie lakier mam ładny i jak go wypastuje pastą to też wygląda pięknie i pasta nie musi być za 50zł. A chciałem zobaczyć jak działa ta kredka bo na masce mam zadrapanie i może by to pomogło. A takie pasty woskujące itd to nie bardzo raczej.
ja mam sporo drobnych rysek i nie moge sobie z nimi dac rady pasty koloryzujace i lekkoscierna tempo daja efekt ale jednorazowy
takze chyba bedzie polerka w jakims zakladzie
Model: Alfa Romeo 147
Silnik: 1.9 M-jet wersja Ti
Rocznik: 2005
Wiek: 24 Dołączył: 07 Sie 2006 Posty: 736 Skąd: BĘDZIN CITY
Wysłany: 2008-03-31, 21:27
OO__V__OO napisał/a:
ja mam sporo drobnych rysek i nie moge sobie z nimi dac rady pasty koloryzujace i lekkoscierna tempo daja efekt ale jednorazowy
dokladnie,nie ma co zalowac bo efekt jest naprawde genialny.
właśnie dzisiaj pastowałem samochód i wygląda lepiej ale to tylko chwilowe rozwiązanie, no i chyba też oddam samochód do polerki a tak nawiasem ile takie coś kosztuje
A jeszcze takie pytanie od kolegi.
Może się ktoś orientuje czy można gdzieś zregenerować lakier pod względem obtarć, konkretnie to np. jak jest przytarty lekko zderzak lub drzwi... tylko tak aby dało to efekt a nie trzeba było malować całego elementu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum