Ja zrobiłem sobie polerke samodzielnie. W tym celu użyłem wkrętarki akumulatorowej. Do niej założyłek krązek taki z rzepem. Do rzepa kupiłem gąbkę samoprzylepną, chociaż chciałem krążek filcowy, ale nie było w sklepie.Użyłem mleczka do polerowania.Czynność jednak powtórzę bo mleczko nie dało efektu jaki chciałem mieć. Samochód lśni, ale drobne ryski pozostały.Użyję teraz pasty lekko ściernej.
Polecam patent z wkrętarką bo nie trzeba się tyle męczyć. Ręka raczej by bolała po tylu obr/min.
Kup pastę Tempo (kosztuje doslownie parę zlotych.
1 tubka wystarczyła mi na całe kombi (a tez mam czarnego metalica).
Nie uzywaj mechanicznych urządzeń, zrob to recznie.
Teraz nie rób nic dopiero za jakieś kilka tygodni i nie jeździj na myjkę automatyczną
Ja polerke w zakladzie lakierniczym robilem odrazu jak naprawialem dach po tym jak mi jakis debil poskakal po dachu i bylo rewelacyjnie niestety juz prawie rok pozniej krucho za to dzisaj (wiem ze niedziela ale w tygodniu nie bardzo mam kiedy) wypolerowalem sobie sam autko polerka ktora dostalem od mojej pani na urodziny abym dbal o belle i efekt tez nie najgorszy ale nosze sie z zamiarem upiekszenia jej to znaczy sie:
1. Zakup alufelg najlepiej czarnych.
2. swiatla tylnie i kierunkowskazy boczne czarne.
3. Polozenie nowego lakieru na calym aucie.
ale zobaczymy ile uda mi sie odlozyc z nadgodzin
_________________ Nie ważne ile pali i tak jest piękna
chłopaki, jak sie ma pasta polerska (tempo) do wosku? najpierw tempem przelecieć potem dodatkowo woskiem jeszcze ? bo niedługo chciałbym spolerować auto, ale też chciałbym je porządnie zabezpieczyć
AR33 czy ty robiłeś tą pastą( Tempo )samochód jeśli tak to czy wystarczy ręcznie wypolerować albo trzeba polerka elektryczna
Polerowałem
Ręcznie przy odrobinie cierpliwości i samo zaparcia wystarczy, ja robiłem to przez dwa dni.
Jednego dnia dach, maska i tył. Drugiego dnia boki.
Ręce czułem jeszcze dwa dni później , ale efekt niesamowity
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
AR33 czy ty robiłeś tą pastą( Tempo )samochód jeśli tak to czy wystarczy ręcznie wypolerować albo trzeba polerka elektryczna
Polerowałem
Ręcznie przy odrobinie cierpliwości i samo zaparcia wystarczy, ja robiłem to przez dwa dni.
Jednego dnia dach, maska i tył. Drugiego dnia boki.
Ręce czułem jeszcze dwa dni później , ale efekt niesamowity
ok dzięki za porady kupie pastę na alegro
Pozdrawiam
ja zawsze dokładnie myje auto karcherem i pianą aktywną potem do sucha , poleruje tempo a potem wosk twardy koloryzujący i jest bosko.
Uważam że tempo jest dobra bo to jest lekkościerna usuwa minimalna powłokę lakieru i likwiduje ryski
_________________ Ci ludzie te miejsca to mnie napędza
profesjonalnie polerka jest robiona na mokro pastą G3 Farecla i szlifierko-polerką kątową. nie jest to wbrew pozorom łatwa sprawa bo można czasem przytrzeć gdzies lakier - zwłaszcza na krawedziach takich jak koniec maski lub drzwi - można tez spalić lakier (klar) i wtedy malowanie wymagane
domowym sposobem to tak jak piszecie pasta tempo lub na automax ale on bardziej ściera niz tempo. podstawa przed polerką to dokładnie umyć auto - wystarczy ziarnko piasku pod polerką i zamiast polepszyc stan karoserii - mozna porysować
co do techniki z tempo - nie tak jak zalecama aby nałozyc odczekać aż wyschnie o dopiero wtedy polerowac - trzeba utrzymywac cały czas aby pasta nie wyschła - czyścić małe powierzchnie i z małą ilościa pasty - potem najlepiej politure woskowa ( shine all ) lub wosk koloryzujący ( sonax )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum