Jest na to jakiś sprawdzony sposób oprócz tych pasków antystatycznych
Sposob jest banalnie prostu . Bierzesz cos metalowego do reki , moze byc kluczyk samochodowy , badz klucze do domu i dotykasz nimi metalowego elementu nadwozia. Oczywiscie ladunek uwalnia sie ten sam , ale wieksza powierzchnia przez co nie mamy szans tego poczuc. Oczywiscie klucze trzeba trzymac za czesc metalowa , i to im wiecej tego metalu mamy w reku tym lepiej
Mnie kopały wszystki samochody. Szczególnie wiosną było to odczuwalne. Alfa zaś nie kopie o dziwo, chociaż przebicie jakieś mam bo cos mi rozładowuje akumulator.Może własnie dlatego nie kopie.
Ja mam na to sposób, który wszedł mi już w krew do tego stopnia, że nie wiem czy moja kopie, czy nie (poprzednia kopała).
Tak więc podczas wysiadania, nim stopa dotknie gleby bądź innego podłoża, trzymam rękę na jakimś metalowym elemencie samochodu. Najłatwiej jest łapać za ramkę drzwi nad szybą.
Tak więc otwieram drzwi chwytam ręką ramki i dopiero wysiadam. Można się do tego przyzwyczaić, a działa bardzo skutecznie
Pozdrawiam wszystkich zelektryzowanych.
- Rafał
Wysłany: 2008-05-11, 23:27 Re: Kopie jak jasna chol..ra
slow napisał/a:
Jak w temacie przy wysiadaniu kopie jak diabli,macie podobnie
dzisiaj rozmawiałem na temat "kopania" auta ze znajomym co jeździ mercem 124. miał ten sam problem rozwiązując go w prosty sposób. Kupuje sie płyn do płukania tkanin antystatyczny, mięsza sięgo z wodą i rozpyla jakimś spryskiwaczem na fotele. Po wyschnięciu nie ma śladów po tym i - nie kopie
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 2002
Wysłany: 2008-05-12, 23:04 Re: Kopie jak jasna chol..ra
fr33 napisał/a:
slow napisał/a:
dzisiaj rozmawiałem na temat "kopania" auta ze znajomym co jeździ mercem 124. miał ten sam problem rozwiązując go w prosty sposób. Kupuje sie płyn do płukania tkanin antystatyczny, mięsza sięgo z wodą i rozpyla jakimś spryskiwaczem na fotele. Po wyschnięciu nie ma śladów po tym i - nie kopie
spoko spoko tylko umnie skora jest i tez mozna tak rozpylic? a moja AR tez kopie
Wysłany: 2008-05-12, 23:55 Re: Kopie jak jasna chol..ra
lacky napisał/a:
fr33 napisał/a:
slow napisał/a:
spoko spoko tylko umnie skora jest i tez mozna tak rozpylic? a moja AR tez kopie
nie mam pojecia.. ja u siebie tego nie testowałem bo moja kopie tylko czasami ale to chyba tylko dlatego ze nie chce zebym z niej wysiadał
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
Moja czarnula mnie nie tyka, natomiast nagminnie kopie moja zone , chyba zazdrosna jest
Pewnie za szybko po zakretach jeździsz i żona lata po aucie i sie elektryzuje ...Ty tego nie widzisz pewnie bo czerpiesz przyjemnośc z jazdy w tamtej chwili hehe
Mnie jeszcze nigdy moja nie kopneła...To chyba Miłość
Pozdrawiam
_________________ Alfa Romeo jest jak Media Markt ... Nie dla idiotów...
Alfa Romeo 33 1,4 IE boxer 90 KM - było
Alfa Romeo 156 2.0TS 155 KM - jest:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum