Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
KILLS...
Autor Wiadomość
fiergloo 
Redaktor

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 3.0 V6 12V Automat
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-02-06, 21:01   

ANGEL napisał/a:
ku scislosci honda civic coupe V-TEC 1.5 ma 125 KM
A jaki ma moment obrotowy??
Blog o Alfa Romeo i nie tylko : http://www.fierglu.blog.interia.pl/

Piotr 
Pirat drogowy

Model: Seat Ibiza
Wysłany: 2007-02-07, 14:50   

ANGEL napisał/a:
ku scislosci honda civic coupe V-TEC 1.5 ma 125 KM plus sportowy kolektor MEGAN to ma 134 KM ja w swojej alfuni mam jedyne 126KM...

a nie przypadkiem Mugen ?
skąd wiesz, że civic legitymował się mocą 134KM, właściciel był na hamownii ?

poza tym moim zdaniem bezsensowne jest pisanie: "I to co najlepsze ja dalem za autko 4tys pln a on 11tys pln..". Każdy kupuje taki samochód na jaki go stac lub taki który mu sie podoba. Równie dobrze ja mogę napisac, że kolega kupił samochód za 3tys zł i odjechałby Ci tak szybko, że miałbyś trudności z przeczytanie numerów rejestracyjnych.

Gratuluję zwycięstwa, ale ja również twierdzę, że taki civic jest już cieżki. Moim zdaniem najszybsze civicy wychodziły w budach "żelazko" i "jajko".

Pozdrawiam

fiergloo 
Redaktor

Model: Alfa Romeo 164
Silnik: 3.0 V6 12V Automat
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-02-07, 15:58   

Nowe Civici są strasznie zmulone. Nowego Civica łyknelem FIATem Uno Turbo
Blog o Alfa Romeo i nie tylko : http://www.fierglu.blog.interia.pl/

ANGEL 
Dwusuwowiec
Wilk w owczej skórze

Model: Inny
Silnik: 2.0 TURBO
Rocznik: 1993
Wysłany: 2007-02-07, 20:39   

Piotr napisał/a:
ANGEL napisał/a:
ku scislosci honda civic coupe V-TEC 1.5 ma 125 KM plus sportowy kolektor MEGAN to ma 134 KM ja w swojej alfuni mam jedyne 126KM...

a nie przypadkiem Mugen ?
skąd wiesz, że civic legitymował się mocą 134KM, właściciel był na hamownii ?

Pozdrawiam

Dlaczego podwazasz moje zdanie skoro nie widziales tej Hondy.. ja widzialem ten kolektor i wiem co mowie bo umiem czytac....
A po drugie tak byl na Hamowni bo zobaczylem wykres jak wrocilismy z Killsa
ALFA sprzedana teraz czas na Lancia 2.0 T
0-100km/h---6.8s
1/4mili --- 15.15s Czas na Virusa...
Oj bedzie sie działo

_zagiel_ 
Alfa i Omega
NIE ZNOSZE AR

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: BOXER 1.7 16V
Rocznik: 1992
Wysłany: 2007-02-13, 02:05   

no jak piszemy to ok :]

Ja drugiego dnia jak kupilem moja objechalem BMW 316 troche ponad koni nie swiatel tylko pani startowala, po tygodniu to samo bmw znowu tym razem 3 razy :D myslal ze mu koni przybylo czy jak ;] mialem ten plus ze dlugie biegi mam bo od startu za kazdym razem szlismy rowno a pozniej on 2 i zostawal bo ja jeszcze 1 ;] po dwoch tyg nastepnych audi 80 1.8 podobno 115 KM start rolowany z okolo 40 km/h tez mial za krotkie biegi. No pozniej byl civic nowka z salonu jazda testowa, ze swiatel rowno, zakret w lewo zostal bo byl ostry chyba sie bal a pozniej smigal za mna rowno i zjechal wkoncu na salon :] po 3 km chyba. Predkosci wam nie okresle nie dziala mi predkosciomierz ;] a tak to malo osob mnie prowokuje PROSZE POPRAWIC BLEDY :evil:

www.alfa33.pl

watra24 
Ogier

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: V6
Wysłany: 2007-02-19, 21:11   

ja mam juz troche tego dosc :D

skad sie biora ci idioci .

jakis kretyn astrą 1 cos probował na poczatku

sam z jakims 4x4 sie scigałem ale to w sumie ja go sprowokowałem :D

ale dzisiaj to sie strasznie wkurzyłem . dostałem w pysk od jakiegos smiesznego forda , nie wiem co to było bo nie zwrociłem uwagi ale cos jak focus chyba

zenujące . ja sobie staje na prawym pasie , jade na egzamin zdenerwowany troche i nie mysle w sumie o niczym , widzialem ze gosc stanał z lewego ale jakos olalem to wtedy :D

poszło zielone , a ja sie nauczylem tak jezdzic ze se wrzucam luzy , a biegi dopiero jak zielone idzie , ja patrze a ten poszłeł jak nienormalny , no to ja szybko sie zebrałem tą 1 raz dwa dałem i nie odpusczam mu , daje juz 2 ładnie mi wchodzi na obroty doganiam jego dupe juz , ja pacze a gosc bez migacza przede mnie sie ładuje :O no k ...... nie moge :D
zajechał mi droge . juz myslalem nie no to ja daje lewy i go zaraz zabije :D ale tam akurat do dziur dojezdzalismy a wogle to ja mam to auto 2 miesiace dopiero i nie szaleje jeszcze , wiec odpusciłem rolnikowi

ale wk..... mnie to wszystko powoli .

jak kiedys beda mowili ze po wrocu bordową AR155 V6 jezdzi jakis debil i z kazdych swiateł idzie z 5k obrotow to bede ja :D

stiker 
Maniak resoraków

Silnik: 1.7
Rocznik: 1990
Wysłany: 2007-02-19, 22:37   

Kills nad killsy :D ,jade sobie spokojnie trasą 80-90 a za mną vw caddy i to bardzo blisko, stajemy na swiatłach a caddy dalej blisko za mną ,ja powoli małymi podciągnięciami do przodu koleś obok starym ,zniszczonym ale tuuuuningowym :wink: oplem vectrą z masą spojlerów zobaczył mnie i zaczyna gazować ,miałem dobry humor to dla żartu też przegazowałem ,ruszamy dość szybko .Vectra miała ułatwiony start (o tym zaraz) więc wychodzi na prowadzenie a ja lekko z tylu (a caddy dalej blisko za mną) po bardzo krótkiej chwili dochodzę opla (a caddy za mną) i wyprzedzam przyśpieszającego z rykiem silnika opla (a caddy tuż za mną) jak zobaczyłem minę kolesia :shock: z opla w lusterku jak wymijałem go ja a zaraz za mną vw caddy to myślałem ze rozbije auto dla takich właśnie chwil warto posiadać Alfe Żałuje tylko że jechałem w Alfie sam i nie miał kto zrobić zdjęcia. Aha zapomniałem dodać że Caddy był tak blisko mnie przez cały czas bo był zaczepiony u mnie na lince i cholowałem go do siebie do warsztatu. :lol:
Ostatnio zmieniony przez stiker 2007-02-19, 23:08, w całości zmieniany 1 raz  

bimski 
Alfa i Omega
w Sznycelwagonie

Model: Inny
Silnik: 2.5 R6
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-02-19, 23:27   

stiker napisał/a:
Kills nad killsy :D ,jade sobie spokojnie trasą 80-90 a za mną vw caddy i to bardzo blisko, stajemy na swiatłach a caddy dalej blisko za mną ,ja powoli małymi podciągnięciami do przodu koleś obok starym ,zniszczonym ale tuuuuningowym :wink: oplem vectrą z masą spojlerów zobaczył mnie i zaczyna gazować ,miałem dobry humor to dla żartu też przegazowałem ,ruszamy dość szybko .Vectra miała ułatwiony start (o tym zaraz) więc wychodzi na prowadzenie a ja lekko z tylu (a caddy dalej blisko za mną) po bardzo krótkiej chwili dochodzę opla (a caddy za mną) i wyprzedzam przyśpieszającego z rykiem silnika opla (a caddy tuż za mną) jak zobaczyłem minę kolesia :shock: z opla w lusterku jak wymijałem go ja a zaraz za mną vw caddy to myślałem ze rozbije auto dla takich właśnie chwil warto posiadać Alfe Żałuje tylko że jechałem w Alfie sam i nie miał kto zrobić zdjęcia. Aha zapomniałem dodać że Caddy był tak blisko mnie przez cały czas bo był zaczepiony u mnie na lince i cholowałem go do siebie do warsztatu. :lol:

A czy przypadkiem holując nie można jechać maksymalnie w terenie zabudowanym 30km/h a poza nim 60? Jak można się tak jawnie przyznawać do łamania przepisów?:P

piotriix 
Romeo
Nokimochishi

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.5l v6
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-02-19, 23:37   

stiker to najzabawniejszy opis kilsa jaki czytalem /tu i na innych forach/kurcze az mnie korci aby wkleic gdzies go na forum golfa albo astry :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez piotriix 2007-02-20, 08:43, w całości zmieniany 2 razy  

stiker 
Maniak resoraków

Silnik: 1.7
Rocznik: 1990
Wysłany: 2007-02-20, 00:06   

bimski napisał/a:

A czy przypadkiem holując nie można jechać maksymalnie w terenie zabudowanym 30km/h a poza nim 60? Jak można się tak jawnie przyznawać do łamania przepisów?:P

W trakcie holowania szczególną uwagę zwracamy na to co dzieje się na jezdni i dookoła niej a nie na to co mamy w aucie i dla tego właśnie nie patrze na prędkościomierz żeby się nie rozpraszać :lol: , a i tak wiem że dowiem się ile jechałem zaraz po dojechaniu na miejsce od kierowcy auta holowanego i to dowiem sie chcąc nie chcąc :mrgreen: , nie będę cytować co zazwyczaj mówią ci kierowcy bo pomijając słowa uznane ogólnie za niecenzuralne to nic nie mówią :wink:
Ostatnio zmieniony przez stiker 2007-02-20, 00:33, w całości zmieniany 2 razy  

Mdx 
Pirat drogowy

Silnik: 2.0 16V TS
Rocznik: 1997
Wysłany: 2007-02-20, 08:36   

stiker napisał/a:
Kills nad killsy ,jade sobie spokojnie trasą 80-90 a za mną vw caddy i to bardzo blisko, stajemy na swiatłach a caddy dalej blisko za mną ,ja powoli małymi podciągnięciami do przodu koleś obok starym ,zniszczonym ale tuuuuningowym oplem vectrą z masą spojlerów zobaczył mnie i zaczyna gazować ,miałem dobry humor to dla żartu też przegazowałem ,ruszamy dość szybko .Vectra miała ułatwiony start (o tym zaraz) więc wychodzi na prowadzenie a ja lekko z tylu (a caddy dalej blisko za mną) po bardzo krótkiej chwili dochodzę opla (a caddy za mną) i wyprzedzam przyśpieszającego z rykiem silnika opla (a caddy tuż za mną) jak zobaczyłem minę kolesia z opla w lusterku jak wymijałem go ja a zaraz za mną vw caddy to myślałem ze rozbije auto dla takich właśnie chwil warto posiadać Alfe Żałuje tylko że jechałem w Alfie sam i nie miał kto zrobić zdjęcia. Aha zapomniałem dodać że Caddy był tak blisko mnie przez cały czas bo był zaczepiony u mnie na lince i cholowałem go do siebie do warsztatu.

hehehehehehehehe :lol: :lol: :lol:

Ale się uśmiałem z rana :twisted: Dzięki za poprawienie humoru stiker :D

phantom71 
Romeo
Top Sprzedawca

Silnik: 1.8 TS
Rocznik: 1998
Wysłany: 2007-02-20, 17:39   

stiker napisał/a:

hehehe zarąbisty opis :mrgreen:

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Silnik: 2,0
Wysłany: 2007-02-20, 20:46   

no ja w niedziele zaliczylem kill'a roku.
jade sobie 2-jezdniowa, 3-pasowa droga, na ktorej nie wiedziec czemu stoi 70.
Na swiatlach obok mnie ciemna vectra i dwoch lysawych kolesiow w swetrach. Niestety, uspilo to moja czujnosci i pojechalim. Oczywiscie na dzien dobry ich odstawilem, pozniej jednak zwolnilem momentalnie, bo przy 90 km/h wlaczyli koguta. Teraz mozecie sie smiac, ze dalem sie podpuscic jak ostatnia fujara... wyscigow mi sie zachcialo... Wali mnie mandat i punkty, bo zazwyczaj jezdze przepisowo. Ale kurcze - oni mnie ewidentnie podpuscili, co zreszta im wyrzucalem przy kontroli. Jeden argument - nawet podpuszczony, nie powinienem byl... Nauczka - dwoch facetow jedzie - sprawdzcie, czy pod zderzakiem, w atrapie czy przy lusterku cos im nie dynda...
No, ale jakby nie kogut, to by mnie nie doszli....
niemniej - lepiej nie lamcie przepisow, bo to moze kosztowac :) :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez adasco 2007-02-20, 21:31, w całości zmieniany 1 raz  

Szary
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-20, 20:54   

adasco, Numery Vectry pamiętasz może ? Jaki model ?
To w ŁDZ było ?
Ostatnio zmieniony przez Szary 2007-02-20, 20:55, w całości zmieniany 1 raz  

moninika 
Ogier

Silnik: 2.0 JTS
Rocznik: 2004
Wysłany: 2007-02-20, 20:55   

oj adasco, tak się dać podpuścić :D
tylko powiedz gdzie, Włókniarzy czy Śmigłego???
ale i tak kulturalni, mogli ujawnić się przy 120km/h :lol:

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Wysłany: 2007-02-20, 21:29   

tak, Łódź.
Rokicinska miedzy Obi a zielpolem. Granatowa Vectra z tych nowszych (nie znam sie na oplach... trojka? Taka ostro cięta...)
Nie ma radaru w atrapie, jak octavia, ani przy lusterku jak fordy...
sluchajcie, ma pod zderzakiem. Numerow niestety nie zapisalem, ale byla juz na tablicach eu.
wideoradar firmy polcam. Policjanci mlodzi, tak ok. 30-tki. Rowne chlopaki :)
W poludniowej czesci miasta lata tez ciemnozielona lub granatowa (na zmiane) octawia. Ja latwo poznac, bo ma wycieta atrape po prawej stronie znaczka...
a chorobcia, zwykle jedze przepisowo... no nic, oczywiscie zganialem na alfe - ze mnie ponioslo :)

BartekL 
Pirat drogowy

Silnik: 3.2 V6
Rocznik: 2002
Wysłany: 2007-02-20, 21:31   

Te nieoznakowane radiowozy to przekleństwo jest. Ja jak jadę jakąś ulicą gdzie aż się prosi zeby trochę przycisnąć, to wpierw dokładnie patrzę czy nie ma za mną jakiś Vectr, Mondeo z dwoma panami w srodku :evil:

www.forzaitalia.pl
http://www.motobart.carbonmade.com
http://bl.rdnet.waw.pl/

adasco 
Romeo
www.ti-amo.net.pl

Wysłany: 2007-02-20, 21:36   

dobrze, ze nie wyskocza u nas np. z gallardo )

ale z tymi nieoznakowanymi to tez ciekawie sie robi - podobno (nie wiem, slyszalem tylko), gdzies na poludniu praktykuja montaz wideo w roznych, wypozyczanych autach. Moze sie okazac, ze kiedys sfilmuje Was alfa...
o ile dobrze pamietam to chyba Krakow lub okolice - ale nie mowie na stowe - cos tam iedy slyszalem, a ile w tym prawdy - nie wiem. Niemniej, brzmi calkiem prawdopodobnie. A moze to polica rozpuszcza takie plotki w necie, zebysmy wolniej jezdzili? Calkiem mozliwe - skoro w Lodzi majac jeden aparat nastawiali z dziesiec slupkow na fotoradar - i nigdy nie wiesz, gdzie w danym dniu aparat wsadzili :)
Ostatnio zmieniony przez adasco 2007-02-20, 21:37, w całości zmieniany 1 raz  

watra24 
Ogier

Silnik: V6
Wysłany: 2007-02-21, 17:47   

e polełniłeś bład chyba

jak widziałes ze chłopaki odpuscili lub nie podjeli walki to trzeba było wjechac na ich pas i nie robić 90 :D

ja bym tak zrobił chyba bo po co sie pocić , auto duzo pali wtedy ;d

Szary
[Usunięty]

Wysłany: 2007-02-21, 19:17   

W Łodzi kiedyś Polonez Caro Plus bordowy miał video-radar... Mnie naszczęście jeszcze nie złapali, ani na foto, na suszarke, ani na video radar... Ale sorry, kto by sie spodziwał że Pierdolonez może nagdrywać ?!

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu