no te dane katalogowe to czesto tylko pobozne zyczenia producenta .najnowsza civic R ma prawie 1.5 s dluzszy czas niz podaja kitajce....w sumie technika zmiany biegu jest tutaj chyba najwazniejsza. im lepiej ktos czuje swoj samochod tym szybciej go rozpedza.zreszta alfy sie nie katuje tylko grzecznie prosi a widzial ktos proszacego wlasciciela bmw
Ja sie nie dziwie ze 33 zrobiła na szaro te bemeki, jak przejechałem sie 33 od AR_33 to byłem w głebokim szoku, wydawało mi sie ze ja mam szybkie auto.....wydawało mi sie...
I tak jak wspomnieliscie, stan techniczny auta ma ogromne znaczenie, zadbane auto bedzie miało o wiele lepsze osiagi od zakatowanego grata.
co do mojej alfiny to jest bardzo zadbana i zdrowy silniczek, kumpel ma rowniez ar 33 1,7 16v no i jego alfinka gozej chodzi od mojej ale za to pali mniej
a co do tych bemek to obaj własciciele smigali ze mna moja alfa to sami przyznali ze mam lepsze odejscie niz oni przez pierwsze dwa biegi a potem nie czuja rónicy
_________________ AR 33 1,3 - była
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 8v - była
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie
wiadomo ze im wiekszy przebieg to tych konikow troche ucieknie gdzies ale to nie tylko w BMW bo i w alfie ucieknie i w Ferrari nawet wiec jakos niechce mi sie wierzyc zeby alfa z silnikiem 1,7 pokonala czy szla rowno z BMW z silnikiem 2.5
chyba ze te beemki totalnie zajechane byly to moze
Jest jeszcze jedna sprawa- BMW ma tylko tył, a jak widzie Strzala_1 ma P4. Jaki by to nie byl napęd ale zawsze bierze z 4 kół. Co do tabeli przyspieszeń- nigdy tego nie biore pod uwagę, bo w większości przypadków nijak się to ma z rzeczywistością.
heheh pamiętam jak pojechałem po moją alfe 33 1.7 16v qv mitsubishi lancerem 1.8 16 v 136 koni a facet który ją sprzedawał mówi że takiego lancerka to może dookoła objeżdżać, nie wierzyłem mu do pierwszej jazdy, moja alfa była w perfekcyjnym stanie miała wyczynowy układ wydechowy i kompa po chip tuningu poza tym wyglądała jak seria, nie jestem w stanie zapamiętać marek aut które objechałem raz otrzymałem baty od audi s8 i raz od porshe 911 merce bmw i inne "lepsze" wozy albo równo szły albo oglądały zgrabna dupcie 33 nie zapomnę miny kolesia z wielkim karkiem który na pierwszych światłach patrzał z pogarda zza szyb bmw 530i a na drugich udawał że mnie nie widzi 33 to bardzo szybkie auto stosunek masa - moc robi swoje teraz smigam ar 155 2.5 v6 i powiem że 33 mogłbym śmiało stanąć obok na światłach lub pośmigać na trasie
a cały czas pamiętamy że statystyczna AR33 będzie bardziej zadbana niż bejca w podobnym wieku
W większości przypadków tak, ale ostatnimi czasy jeździ coraz więcej 33 z młodym kierownikiem za sterem, bo rozeszła się fama, że to szybkie samochody za małe pieniądze
Sam w P-ń i okolicach widziałem kilka sztuk. Nie dalej jak we wtorek miałem przyjemność spotkać 33 w Szamotułach. Kierowca stanął koło mnie na światłach i zaczął porykiwać tjuningowanym wydechem, tylny spojler, ala parapet, opony o szerokości walca drogowego i do tego dudniąca muzyka. Spojrzałem i uśmiechnąłem się przyjacielsko, bo przecież to też Alfa . Niestety, samochód był Alfą, ale kierowca nie był Alfistą Na mój uśmiech odpowiedział mi środkowym palcem w bardzo znaczącym geście. Po ruszeniu z pod świateł już nie był taki twardy, a po przejechaniu 400 m miał bardzo ogupiałą minę .
Jego tjuningowana Alfa została zmasakrowana przez "cywilną" Alfę ze "starszym" Panem za kierownicą
Próbował jeszcze 2 razy, wyprzedzić mnie na trasie do Poznania, zawsze z takim samym skutkiem . Nie spodziewam się, że zmusi go to do myślenia, ale może nie będzie już próbował ścigać się z Alfami
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Ostatnio zmieniony przez AR_33 2007-10-10, 07:19, w całości zmieniany 1 raz
takiego pajaca-kozaka wypadałoby wyciągnąć z auta w którym na nieszczęście się znalazł...
Pewnie parę lat temu, tak bym zrobił , ale teraz już mi się nie chce
Szkoda robić zadyme na środku drogi i tak musiało go boleć, że dostał w klapy od mojej Belli, a rozumu nauczy go życie
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Ja dzisaj zaliczylem killsa ale mnie h*j zdenerwowal mnie na dwu pasmowce. Jedzie debil renaultem megan (nie wiem jaki silnik bo nie patrzylem) 50 km\h lewym pasem i nie chce zjechac no to ja prawy pas a ten kretyn nagle sobie przypomnial ze ma gaz w aucie i mozna przyspieszyc no to wjechalem za niego i jade sobie dalej 110 a on zas na hamulec no to ja na prawy i zas proboje a ten zas na gaz no to stwierdzilem ze nie popuszcze bo dluga prosta i jedziemy do 150 jeszcze sie trzymal ale chyba wiecej nie mogl przy 180 go sporo wyprzedilem wjechalem przed niego i tez do 50 km\h przez nastepne 15 km nie mial juz takich glupich zachowan i trzymal sie caly czas za mna
Jak ja lubie uczyc glupkow szacunku
ja miałem przygodę zeszłej soboty; jadę sobie spokojnie, dojeżdżam do swiateł, patrzę w lusterko a za mną pędzi Bryka Młodego Wieśniaka zwana bmw, koleś wyrównał ze mną na światłach i dał mi do zrozumienia że pragnie zobaczyć jakim gównem przyszło mu jeździć. Więc pomyślałem- co mi tam niech poczuje swąd spalonej gumy i nisko uchyli głowę przed Włoskimi samochodami. Zapaliło się zielone i faszysta w żółwim tempie drgnął do przodu; wrzuciłem jedynkę- guma się przypaliła, potem dwójkę i koleś zniknął mi z pola widzenia w lusterku wstecznym, nie zdążyłem zobaczyć jego miny; jak ja lubię ich miażdżyć
Dzisiaj miałem fajnego Killa. Nudziło mi się jak fix jezdziłem po mieście szukajac draki aż w końcu spotkałem na światłach obok stanęła Preludia. Ustaweczka jak złoto. Zielone 1 bieg połowa auta z przodu moja 2 już jestem ponad długość długość sumie do 140 dostała jakieś 3 długości. Podjeżdża pyta co za silnik, mowie 2 l. poczym mówi choć jeszcze raz spoko odparłem zawrotka zatrzymaliśmy się start znowu to samo. Dojechaliśmy do świateł pytam teraz ja co za silnik 2.2 Vtec 200KM ale ja mam felgi 17” tłumaczono i tak moja Qrwofolio dokopało Hondzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum