wszystkie liczniki kłamią trochę więc ustalmy że przyjmujemy skale licznikową
jak juz pisalem moja praca polega miedzy innymi na testowani aut na hamowni wiec sie wypowiem srednio liczniki przeklamuja miedzy 6 - 10 km jezeli wiecej to jest awaria i z reguly zawyzaja jeszcze nie spotakalem sie z autem zeby zanizyl
na autostradzie jakieś 190 w deszczu, ale jest jeszcze potencjał bo pod stopą był duży zapas, troche mnie to dziwi ale co tam, moze to wina tego przepływomierza od 2.0TS co mam przypadkowo założony a z konta bankowego każdą ilośc teraz np poszukuje zderzak bo mi sie dziura zrobiła ale nigdzie nie moge dopasc
Wysłany: 2007-11-18, 21:51
hmmm chyba mogę zdradzić - 230 km/h w słoneczne popołudnie na warszawskiej obwodnicy
227 km/g zgodne z GPS, licznik chyba zatrzymał się na 240 nie patrzyłem dokładnie. Myślę że dałoby się jeszcze coś wyciągnąć, niestety na A4 jest straszny tłok. Jako że jeżdżę A4 kilka razy w tygodniu znam tę drogę dość dobrze. Jest kilka fajnych płaskich prostych gdzie można się rozpędzić. Na autostradzie prędkość ok 230 to takie przekroczenie prędkości jak w niezabudowanym 160, nie wiem dlaczego się burzycie z tą prędkością, moim zdaniem pocinać 140-160 w niezabudowanym jest bardziej niebezpieczna niż 230 na autostradzie. Kto z was nie jechał na normalnej drodze ok 160?? Lecz faktem jest, że takie przechwałki tylko zachęcają do szybkiej jazdy. Jeśli testować maksymalna prędkość to tylko na dobrzej autostradzie w dobrych warunkach po kilku latach doświadczenia za kółkiem. No po coś robią te silniki, nie po to by bujały się 90 .
Autostrada w niemczech. Alfunia zamknela licznik, poszla 240 km/h, oczywiscie wg wskazan licznika
_________________ "Osoby które potrzebują czterach kółek i przymocowanego do nich fotela kupuja sobie BMW albo Vectrę, ale ci którzy są świadomi, ci którym zależy, ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - ci kupuja Alfy" - J. Clarkson
Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.0 TS 16V
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-11-22, 15:41
doktorka napisał/a:
hmmm chyba mogę zdradzić - 230 km/h w słoneczne popołudnie na warszawskiej obwodnicy
No popatrz, popatrz... A myślałem, że nie mamy obwodnicy...
Chyba, że masz na myśli Siekierkowską albo Toruńską...
Ano Dzikuska z naszej Pani Doktor
_________________ Pozdrówki
Przemek_Docent
Alfa - there's no better way to drive i ani troche mniej
doktorka [Usunięty]
Wysłany: 2007-11-22, 21:25
oj Docencie- złapałeś mnie za słówko. Otóż w ramach sprostowania pomykałam TRasą TORUŃską ,
outta [Usunięty]
Wysłany: 2007-11-23, 14:50
witam, moja 145 TD to niezbyt szybki bolid, ale wydaje mi sie ze 180 mozna nia smignac, jednak nigdy tego nie sprawdzilem i wydaje mi sie ze nie sprawdze, moim zdaniem idealne tepo mojej alfki na trasie to 120 do 150 , i wiecej nie chce jezdzic bo powyzej 150 juz nie ma komfortu jazdy w tym samochodzie!!!glosno i wogole, oczywiscie kocham moja alfke i nie moge nic zlego powiedziec, tylko ze duza predkosc dla mojego auta to raczej czarna magia, heh:D pozdrawiam i zawsze szerokiej drogi bez zakretow:D (chociaz ja kocham zakrety:D )
oj Docencie- złapałeś mnie za słówko. Otóż w ramach sprostowania pomykałam TRasą TORUŃską ,
Ciekaw jestem w którym miejscu Trasy tyle poleciałaś znam tą trasę jak własną kieszeń i orientuje się czy taką szybkąścią można pojechać Tylko kiedy jest pusta i na niedużych odcinkach
Drodzy Klubowicze,
ten topic powstal po to byśmy mogli powiedzieć jaką najwiekszą prędkość udało się rozwinąć naszym autkom- nieprawdaż ? uważam więc, że niepotrzebne są pewne głosy niedowierzania i nie będę udowadniać czy jechałam samochodem 90 a może 150 km/h i czy było to na trasie toruńskiej a może na al.jerozolimskich. Każdy samochód stać na co innego, a mój śmiga jak strzała.
Szerokiej drogi alfaholicy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum