hmmm.. i ja swoja sie chyba wybiore. W wawie na młodnickiej kiedys niedrogo hamowali o ile dobrze pamietam
Proponuję poczekać do Zlotu, w niedzielę 31 sierpnia będzie można sprawdzić swoją Alfę na hamowni za bardzo dobrą cenę
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Dane katalogowe są wartościami uśrednionymi ,cytuję p.Jacka Chojnackiego z Chojnacki Motorsport. Moja AR 159 według katalogu ma 150 KM i 320 Nm. Na hamownii po 35 tys przebiegu wynik 143 KM i 333 Nm. oczywiście diesel.
Moja AR 159 według katalogu ma 150 KM i 320 Nm. Na hamownii po 35 tys przebiegu wynik 143 KM i 333 Nm
Też zbadałem moja 156 oststnio na Zlocie Ikara ( 50 zł wzięli za to) i okazało sie że wyszło 138 koników z fabrycznych 155...
Wystrachałem sie że az tyle poszło w długą i kupiłem świeczki i przewody do wymiany...teraz nie wiem czy dobrze zrobiłem...a w sumie przydadzą jej sie nowe świece....
Ale w takim razie na czym sie opierać czy traci moc...zostaje chyba tylko własna nóżka i wyczucie...
gratulacje AR33 bardzo dobry wynik na hamowni:)
ja swoją planuje w tym roku sprawdzić na hamowni by porównać jaka różnica między gazem a benzyną, wydaje mi się że dosyć spora :/
Katalogowo Alfa Romeo 156 1.6 T.S. deklaruje sie mocą 120KM oraz 144Nm po upływie 10 latek przy dedykowanym zestawie K&N legitymowała sie mocą 120,5 KM & 150,5 Nm
czyli jednak nie najgorzej cos przeżyło +- 0,5 na + heh
pozdrawiam
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Katalogowo Alfa Romeo 33 1.7 16v z katalizatorem dysponowało mocą 129 KM i 148 Nm.
A mi sie wydawalo ze najslabsza 16V 33 ma 132 KM i 149 Nm no ale widac mozna sie pomylic dobrze ze jest taka osoba jak AR33 i wyprowadzila mnie z bledu. Teraz wiem ze jak bede szukal silnika na swap to dokladnie bede musial sprawdzac jaki to zeby zamiast 139 KM nie dostac tych 129 KM.
A mi sie wydawalo ze najslabsza 16V 33 ma 132 KM i 149 Nm no ale widac mozna sie pomylic dobrze ze jest taka osoba jak AR33 i wyprowadzila mnie z bledu. Teraz wiem ze jak bede szukal silnika na swap to dokladnie bede musial sprawdzac jaki to zeby zamiast 139 KM nie dostac tych 129 KM.
_zagiel_, nie myliłeś się, to są te same silniki, tylko katalizator "przydławia" trochę silnik i z tąd te 129 KM, a nie 132
Dokładne dane techniczne znajdziesz na:
http://www.cuoresportivo.pl/
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum