pietereq a jaka to pojemnosc? myslalem, ze to v6 to powinno miec wiecej, ale i tak ladnie
ja najbardziej lubie sytuacje jak wyprzedzam wolno (okolo 90km/h) jadace samochody i jade sobie tyle ile mi odpowiada, a w lusterku skoda w ogole sie nie oddala to zmusza do dzialania gonic kogos to juz nie takie fajne, bo rozne buraki sa, nawet takie co hamuja na kazdym zakrecie, a na prostych uciekaja, a ja oszczedzam moje hamulce
ale buractwa nienawidze, wczoraj jakis mercedes probowal mnie wyprzedzac za rondem na konczacym pasie, jakby jechal szybciej i pas by mu sie konczyl to pewnie by we mnie wjechal, ale zwolnij i zjechal za mna. ale nie mogl sobie odpuscic wyprzedzenia alfy i chwile potem mnei wyprzedzil, ale olalem, bo z takimi burakami nie ma sensu jeszcze sobie fure skasuje, albo cos zrobie
to jest silnik 2,5V6 12v. dziś już żadna rewelacja, ale kiedy był produkowany była to najlepsza tego typu jednostka napędowa produkowana na świecie (na równi z 3.0) Ale silnik to nie tylko Km i Nm każdy kto jeździł v6 na pewno odczuł "to coś"
Jakby kogoś zainteresowało abszerny artykuł o V6 z ikara: http://www.cuoresportivo..../v6/intro2.html
Nasuwa się pewna myśl: czy to będzie V12, V8, V6, Bokser czy R4 - jak będzie alfy to musi brzmeć [cenzura - zajefajnie] I z żalem myślę o tych chłopaczkach w ich civicach z bzykającym tłumikem mugena, nie wspomnie VWfilach, śniących w swych mokrych snach, o tym że japońce czy szkopy to najzajebistsze fury na świecie.
Oj tak
Ja stawiam na V6, bo chyba one generuja takie wibracje?
Gdzies mialem podobny filmik jak honda crx robila 10 tys obrotow i brzmi jak skuter przy harleju
Tuti ,to jednak zle obstawiłeś........ przecież PieterQ napisał że to 2,0 turbo czyli 4 cylindry ustawione rzędowo. PieterQ chodziło o to że nieważne jaki to silnik czy V 6, czy boxer , jeśli tylko pochodzi on z Alfy to musi grać pięknie!!!! I to szczera prawda jest...
AA ten filmik mam na twardzielu od ładnych 2 lat Alfetta GTV 1,8 a pewniej 2,0 plus turbawa=> Znam ziomków którzy z takiego zestawu wyciągają około 550KM
Takie auto to miał być mój drugi projekt. Kupić wybebeszoną Alfette gtv 2.0 i do sportu przygotować ahhh ale się rozmażyłem...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum