Hej ma ktoś z was namiary na jakieś fajne dywaniki do alfy a konkretnie do 146? Te co są na allegro to kiszka straszna a nic innego nie mogę wyszukać może źle szukam? Stare wypralem w pralce no i cóż nie wyglądają już tak dobrze jak przed praniem:)
Chłopaki naprawde darujcie sobie Allegro. Naprawde lepiej wydac kilka złotych więcej i mieć towar bardzo dobrej jakości i z zaczepami. To co sprzedają przywatni na Allegro to kicz. Dosyć,ze wyglądają przekomicznie śmiesznie to jeszcze nie pasują jak powinny... Wiem to z doświadczenia.
Pozdrawiam Tiga
No ja wlasnie tez o tym myslalem Podpisuje sie pod tematem Wydawalo mi sie ze te z Allegro sa dobre, ale skoro mowisz Tiga, ze nie, to skad wziac ladny dywany
Ten gość do 146 też sprzedaje ale takie same jak do 155 i ze zdjęcia już widzę że nie bedą pasować przy przednich fotelach bo niema wcięć:/ a więc kiszka na allegro.
co do dywanikow na allegro to moim zdaniem w 80% faktycznie dywaniki marnej jakosci, nimniej jednak kiedys na allegro kupilem dywaniki firmy momo a kolego kupil dywaniki firmy sparco i byly naprawde wysokiej jakosci nom i dopasowanie extra do Alfy tez zucily mi sie w oczy aukcje z dywanikami tych firm, pozatym raczej nie znam innych miejsc gdzie mozna kupic dobrej jakosci wykladzinki, sklepy motoryzacyjne i cpny odpadaja.
ale te momo to bywaja na wymiar? czy takie sa ogolne? JAk ogolne, to raczej odpadaja.
I sluchajcie - osobiscie doradzam korzystac z mocowan dywanika, szczegolnie jesli jest on grubszy lub gumowy.
Jak to się mówi skoro coś jest do wszystkiego to jest do nieczego ja z takiego założenia wychodzę patrząc na ten dywanik już widzę że nie będzie pasował do 145 w sensie takim że nie pokryje podłogi tak jak powinien
Jak to się mówi skoro coś jest do wszystkiego to jest do nieczego ja z takiego założenia wychodzę patrząc na ten dywanik już widzę że nie będzie pasował do 145 w sensie takim że nie pokryje podłogi tak jak powinien
Jezeli szukasz az tak idealnie dopasoweanego dywanika wykonanego z dobrych materialow z zachowaniem najwyzszej jakosci to obawiam sie ze mozesz ich szukac kilka sezonow
Moim zdaniem te dywaniki momo pomimo tego ze pasuja do wielu aut sa godne polecenia...
ja mam cos w tym rodzaju kupione na allegro http://moto.allegro.pl/it...uby_welur_.html
i sa super. czyszcza sie znakomicie (przez cala zime uzywane)
mysle ze beda jeszcze dlugo pieknie wygladac - jezeli szukacie dluugo wiecznych to kupcie gumowe ja polecam tego typu przynajmniej sa dopasowane w por. z momo a jak ci sie zuzyja to zawsze mozna kupic kolejne
Ja kupiłem dywaniki 4 lata temu e Real-u. Uniwersalne, jedynie czerwone obszycie mają. Może nie pasują idealnie ale nadal wyglądają dobrze i w 100% spełniają swoją rolę. Tak więc nie każde dywaniki z Allegro muszą być marnej jakości, myślę że trzeba trafić albo poczytać komentarze o użytkowniku i będziemy mieli jakiś obraz oferowanego przez niego towaru.
Tiga, jak sam nie tkasz dywaników to daj namiar, a nie krytykujesz allegro
Gdybym nie miał stcznosci z jednymi i drugimi to bym głupot nie pisał. W 145 mam od początku orginalne i są po prostu rewelacyjne, natomiast w 146 miałem takie allegrowate i naprawde w porównaniu był to szit. Mam nadzieje,ze majkel je wymieni. Bardzo szybko się brudziły i po prostu nie pasowały idealnie. A gdzie kupić? To proste ASO i już. Oni tez czasami sie przydają
Pozdr. Tiga
Tiga, jak sam nie tkasz dywaników to daj namiar, a nie krytykujesz allegro
Gdybym nie miał stcznosci z jednymi i drugimi to bym głupot nie pisał. W 145 mam od początku orginalne i są po prostu rewelacyjne, natomiast w 146 miałem takie allegrowate i naprawde w porównaniu był to szit. Mam nadzieje,ze majkel je wymieni. Bardzo szybko się brudziły i po prostu nie pasowały idealnie. A gdzie kupić? To proste ASO i już. Oni tez czasami sie przydają
Pozdr. Tiga
A ile kosztuje komplet dywanikow w aso - 500zl ?
Ostatnio zmieniony przez MaxiBB 2008-04-11, 00:03, w całości zmieniany 1 raz
W kwestii dywaników mam dostęp do producenta bardzo dobrej jakości welurowych! Firma ta ma siedzibę koło Gorlic i znam osobiście właściciela. Oczywiście też produkują niskobudżetowe dywaniki z "cerwonymi" wstawkami i napisami typu TURBO, Power, Racing itd ale materiał o symbolu Q200 i Q201 są rewelacyjne i mają specjalną gąbkę pod spodem, która wprawdzie kiedyś się przetrze ale zapewnia dobre trzymanie na odpowiednim miejscu. Rozmiary pasują idealnie do Alfy (miałem zarówno w 146 jak i teraz w 156) a kolorystyka zarówno weluru jak i obszycia i flokowania (nadruk na dywanikach) powinna każdego zadowolić. Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę zrobić dokładne zdjęcia tych dywaników lub też można je obejrzeć na żywo w Krakowie (bywam tam często). Cena takiego kompletu z nadrukiem i z najlepszego materiału to ok 100 zł ( ja miałem trochę taniej ale z racji znajomości, choć podejrzewam że przy kilku kompletach powinni coś taniej też policzyć. Pozdrawiam i podaję link do tej firmy: http://www.autodywan.com.pl/cennik.htm
_________________ Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Jeszcze jedna ważna rzecz.. Jak znam życie większość zerknie w ich cennik i nie zauważy, że ceny mają NETTO i dla odbiorców hurtowych. Więc najlepiej dzwonić tam indywidualnie lub ja mogę czasem pośredniczyć (bez kosztów dodatkowych oczywiście dla Alfistów, chyba że ktoś ma Passata B5 lub tym podobnego Golfa....)
_________________ Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum