A ja jadac sobie dzisiaj ul. Powstancow w Krakowie zauwazylem ze wskoczyla za mna ciemna 156, za kierownica mlody chlopak. Tak jechalismy ok2 km i zauwazylem ze bedzie skrecal wiec tuz przed jego zmiana pasow poscilem awaryjna, chlopak zjechal na pas obok i tak mnie zmierzyl wzrokiem ze az mi sie glupio zrobilo. Odwrocilem glowe i dobrzez ze wtedy swiatlo sie zmienilo i odjechalem...
Ponownie pozdrawiam kolegę z Alfy 156 sportwagon w kolorze morskoniebieskim, z ramkami klubowymi, a rejestracja to KWI.... którego spotkałem dzisiaj (w sumie już po raz drugi) na trasie Żegocina - Limanowa.
- Rafał
_________________ ...no alfa,
no fun!
Ostatnio zmieniony przez alces1 2008-10-09, 18:22, w całości zmieniany 1 raz
Ja już dawno nie widziałem nikogo kto by się pozdrawiał, może dlatego że część alfistów to już nie fanatycy marki tylko panowie pod krawatem z cb na dachu
Zawsze macham ze swojej 145, ale 1 kierowca Alfki na 20 wie o co chodzi... Szkoda... Wzorem dla wszystkich posiadaczy Alf powinni byc motocyklisci:]. Nie widzialem sytuacji w ktorej by sobie nie machneli reka mijajac sie:).
poniedzialek godzina kolo 8 rano, katowice-piotrowice... jechalem od mikolowa a od katowic jedzie srebrna 145, kolega mrugnal dlugimi i pozdrowil reka oczywiscie odwzajemnilem gest
juz dawno nikt mnie nie pozdrawial bylem w takim szoku ze nawet nie zauwazylem numerow rejestracyjnych, ale od razu lepiej sie jechalo do roboty
O tej fajnej zajawce jaką jest pozdrawianie się alfistów dowiedziałem się na tym forum. Od roku jeżdżę Alfą i do tej pory nikt mnie nie pozdrowił (albo nie zwracałem na to uwagi) ale jak tylko przeczytałem o tym od razu zacząłem stosować. W mieście gdzie mieszkam nie ma zbyt wiele Alf, ale do każdej macham jak tylko widzę. Dzisiaj jak pomykałem po mieście zobaczyłem czarną 166 więc machnąłem i ... kolega uśmiechem i kiwnięciem głowy odpowiedział na moje pozdrowienie:) super uczucie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum