Witam w piątek podczas podroży z żyrardowa do warszawy przez pruszków,niestety nie zaobserwowałem żadnych reakcji na moje machanie w kierunku Alf nadjeżdzajacych z przeciwka były to same 156,być może nikt nie zauważył mojego machania w kierunku innego kierowcy Alfa Romeo gdyż warunki pogodowe były mizerne"padał deszcz". Ostatnio mój tata miał fajna sytuacje z AR, podczas tankowania na stacji benzynowej,gdy podszedł do niego pracownik tejże stacji i się zapytał się czy to QV...odpowiedz mojego taty na jakie pytanie brzmiała:Nie dziękuję poproszę 95... musiał być naprawdę ostro zamyślany he he....ale mimo to to fajnie że ten gość ze stacji wiedział coś o 33:) chyba to go tak zaskoczyło i dlatego zareagował Pb95:P
Jak wracam do domu czesto spotykam jadaca z przeciwka 147. Jedna Pani ma taka u mnie na osiedlu. Machalem juz jej wiele razy, ale ona uparcie dalej nie kuma o co chodzi.... Bede ja meczyl do skutku
Jak wracam do domu czesto spotykam jadaca z przeciwka 147. Jedna Pani ma taka u mnie na osiedlu. Machalem juz jej wiele razy, ale ona uparcie dalej nie kuma o co chodzi.... Bede ja meczyl do skutku
Wracając z Krakowa na A4 mijała mnie czerwona GTA na Wrocławskich blachach, mrugąłem jej jej awaryjnymi. Gość zwolmnił zrównał się z mną pomachałem do niego, dal po gazie i na odjezdne zamrógał awaryjnymi był trochę zdziwiony .
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Też słyszałem o tym zjawisku i nawet 2 razy "machneli my" sobie z innym alfistą A raz uprzejmy alfista z 164 TD nawet obudził wszystkie cylindry aby dojechać pierwszy do świateł Innym razem prawie całe Aleje Włókniarzy we dwie 164-ki też pojechaliśmy , potem cześć ,cześć i w swoje strony - fajne wrażenie.
Teraz szczerze mówiąc jak widzę alfy to raczej chętniej odnoszą się do tego zwyczaju posiadacze starszych AR(33/75/155/164) niż np 147 wzwyż (może to już nie ten level miłośników albo bratania się z autem i jego problemami)
takie odniosłem wrażenie Ja nie mam nic przeciwko machaniu ale....najpierw szybkie luknięcie na kierowcę, ocena czy odmachnie i czy wogóle widzi jadące z przeciwka AR i wtedy 3,2,1...ATAK z machnięciem
Ostatnio jak gościłem u kolegi na warsztacie podjechała jedna 166 JTD ale kierowca coś niechętnie się spoglądał na inne auta - chyba to był właśnie ten inny level
A że nie chciałem wyskakiwać przed orkiestrę i dowiedzieć się ,ze "to auto żony" albo "nie moje" czy "jedno z wielu" to odpuściłem
Hehe nie ten level Dobre
Ja tam macham zawsz, ostatnio mnie kobieta operdzieliła (moja), bo stwierdziła że nie we wszystkich Alfach jeżdzą maniacy "...tacy jak Ty ..."
Czasem fajne sytuacje z tego powstają, raz zamrugałem do gostka w 147 a ten po hamulcach na bok i zaczoł światła sprawdzać normalnie boki zrywałem .
Ale pare razy zdażyło się że właściciel Alfki z naprzeciwka machął lub mrugnął.
Trzeba być cierpliwym, kiedyś się nauczą
IK@R_1886
Jestem w waszym gronie od niedawna ale parę razy zdażyło mi sie że kierowca AR jadący z naprzeciwka mi pomachał. Oczywiście w miarę możliwości zawsze odpowiadam tym samym.
Najlepsze jest to że ta atmosfera panująca miedzy kierowcami AR tak wpłynęła na moją lepszą połowę że stwierdziła że za rok kupimy jeszcze jedną alfę i ona tez sie do tego klubu zapisze
Jestem w waszym gronie od niedawna ale parę razy zdażyło mi sie że kierowca AR jadący z naprzeciwka mi pomachał. Oczywiście w miarę możliwości zawsze odpowiadam tym samym.
Najlepsze jest to że ta atmosfera panująca miedzy kierowcami AR tak wpłynęła na moją lepszą połowę że stwierdziła że za rok kupimy jeszcze jedną alfę i ona tez sie do tego klubu zapisze
Przy wymianie opon na podnośniku obok stała 155. Myślałem, że sobie pogadam z właścicielem, ale żaden się nie przyznawał. Ja się czaje, patrze po zegarach, po wnętrzu, do silnikia (2.0 TS 8V)-maska była otwarta. Moja Alfa stała obok. Potem przyszło jakiś 3 kolesi, ojciec z synem i tego trzeciego nie pamiętam i zero odzewu- powietrze, na hali jest jedna Alfa.... Ja już nie wiem co się w tym Wrocławiu z Alfistami dzieje...
Przy wymianie opon na podnośniku obok stała 155. Myślałem, że sobie pogadam z właścicielem, ale żaden się nie przyznawał. Ja się czaje, patrze po zegarach, po wnętrzu, do silnikia (2.0 TS 8V)-maska była otwarta. Moja Alfa stała obok. Potem przyszło jakiś 3 kolesi, ojciec z synem i tego trzeciego nie pamiętam i zero odzewu- powietrze, na hali jest jedna Alfa.... Ja już nie wiem co się w tym Wrocławiu z Alfistami dzieje...
No bo nie byli alfistami. Ludzie zrozumcie wreszcie, że nie każdy kto ma alfę jest alfistą. Kupił tanie auto, zajedzie kupi inne. Jakby nie było alfa jest środkiem transportu i jest cała masa kierowców których nie interesuje czym jadą, byle tylko lać wache i jeździć. Ja już dałem se spokój, niepotrzebne odwracanie uwagi od jazdy a efektu żadnego, naszczęscie są jeszcze fajni kierowcy w youngtimerach - prawdziwi fascynaci.
Ostatnio zmieniony przez PietereQ 2007-05-06, 12:40, w całości zmieniany 1 raz
naszczęscie są jeszcze fajni kierowcy w youngtimerach - prawdziwi fascynaci.
Nie tylko w youngtimerach są prawdziwi fascynaci, zdarzają się też na forum , ale prawda jest taka że jest ich coraz mniej
IK@R_1886
a wczoraj jak jechalem wyskczyla za mnie srebrna 156 wrzucilem awaryjki on dluie mileto bylo:)
Sysio166 [Usunięty]
Wysłany: 2007-05-06, 20:19
A ja bardzo zostałem dzisiaj bardzo mile zaskoczony. Wracałem dziś do Wawy z Augustowa, i KAŻDA napotkana na drodze Alfa odpowiedziała mi na powitanie albo światełkami albo machnięciem ręki W ogóle bardzo dużo Alf stało pod hotelem Warszawa w Augustowie, nawet jedna Brera...jak miło mi się zrobiło Pozdro dla wszystkich "odmrugiwaczy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum