Model: Alfa Romeo 156
Silnik: TS 2.0
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-07-13, 17:12
Hejka odzyskałem wiarę w Alfistów, dziś jechałem z Kazimierza i natrasie wawa-lublin z naprzeciwka leci 156SW, MACHNEŁEM ŚWIATEŁKAMI I....CO......? Gościu podniósł lewą łapkę pomachał i byłem w szoku. W końcu coś się zaczyna dziać. POZDROWIONKA I ABY WIĘCEJ TAKICH. AVE ALFA!!!!
Wczoraj jechalem z Wawy do Lublina , 3 trafienia ( wszystkie 156 SW ) na kilkanascie alf ktore spotkalem , szczegolne pozdro dla Alfisty z granatowej 156 SW za "swiatelka"
Wysłany: 2008-07-15, 16:47
sciesill, jeżeli to było okolo 11-12 to ja również pozdrawiam tak trzymać, ja jeźdże granatową SW DO KOŃCA ŚWIATA A MOŻE DŁUŻEJ KTÓŻ TO WIE. pozdrowionka AVE ALFA
U mnie też ciężko z pozdrowieniami wśród Alfistów, a muszę przyznać, że po zakupie swojej Alfeczki zacząłem na nie zwracać uwagę i jest ich faktycznie sporo u mnie. Czas wprowadzić pozdrowienia w SIE, bo jakoś inni nie widzą potrzeby. Może będę prekursorem
Wysłany: 2008-07-17, 06:28
AVE ALFA. i niech tak zostanie, wczoraj trocskę pojeździłem po wawie i co??? Alfiarze poznają się na drodze, i pozdrawiają, szczególne pozdrowienia dla alfiarza z Wrocka który wczoraj był w Wawie, 156SW (GRANAT) POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH
a ja ostatnio często jestem w wawie ponieważ pracuje i dużo alfek widziałem machałem mrugałem i nic nawet ktoś srebrna 156 chyba na klubowych ramkach nie odmachał
_________________ AR 33 1,3 - była
AR 33 1.4 Imola - odpoczywa w garażu
AR 33 1,7 8v - była
AR 33 1,7 16v P4 - obecnie
pozdrowienia dla czarnej 166 okolice Ostrowca Świętokrzyskiego (machnięcie ręką), jak i również takiej samej Belli w Skarżysku (odwzajemnienie na światełka awaryjne):D
moje pierwsze zaliczone 166 (a myślałam ze te modele nie machają)
pozdrawiam
_________________ "A przede wszystkim.... Czy Twój samochód ma duszę?"
No ja jechałem 12.07 na krótkie wczasy do Zakopanego i w okolicach chyba Oświęcimia(nawigacja robi z człowieka idiotę )machnął mi kolega w srebrnej 156- odmachnąłem-pozdrawiam
Niestety w Zakopanym, czhyba z 15 Alf i ani jednego odzewu
_________________ AR 156 2,4JTD 2000r- czarna- NERO FUOCO- sedan
Z właścicielami Fiatów Coupe nie ma takiego problemu:_) machają trąbią mrygają i wszystko co możliwe. w alfach niestety nie........... w moich stronach sie przyjęło ze AR ma albo starsza osoba 2%, albo normalny człowiek nieczujący klimatu, dla którego jest to auto do transportu z pktu A do pktu B i do pierwszej awarii:) 1%, albo baran który wrócił z Irlandii, dziwnie zasłania sie ręką pokazując ramie i włosy pod pachani w czasie jazdy 96,99% no i ja:) 0.01%
Model: Inny
Silnik: 2000
Rocznik: 1991
Wysłany: 2008-07-20, 21:00
Strzala_1 napisał/a:
a ja ostatnio często jestem w wawie ponieważ pracuje i dużo alfek widziałem machałem mrugałem i nic nawet ktoś srebrna 156 chyba na klubowych ramkach nie odmachał
no ja ostatnio jechałem na wawe i widziałem kolege ale nie mrygałem (przy mijaniu zauważyłem dopiero)
siemianowice slaskie, goodzina 18, stacja bp przy hucie...
jade, jade a ze stacji wyjezdza zielona 146, za kierownica ladna dziewczyna na pasazera nie zwrocilem uwagi
pokazalem kciuk... reakcji nie bylo, widzialem zdziwienie prowadzacej i delikatny usmiech
We wtorek wracając z pracy w moim miasteczku Pan w ślicznej Belli po chwili zawahania zamachał do mnie a ja zrewanżowałam się tym samym to był mój pierwszy raz bo do tej pory to kierowcy zdziwieni patrzyli co ta laska od nich chce.. lub zwalniali myśląc, że za rogiem czają sie Panowie z suszarką
Wczoraj jechałem do Mrągowa, parę Alf widziałem ale nikt nawet nie zwrócił uwagi na moją... a nieskromnie dodam że każdy prawdziwy Alfista zwróciłby;) Głównie widać 166 i 156, 145/146 jak na lekarstwo. Kierowca w jednej ze 166tek czekał na podporządkowanej żeby mnie przepuścić, a jak go mijałem to dłubał w uchu i patrzył się w drugą stronę
Wysłany: 2008-07-25, 16:07
Ja w dniu dzisiejszym jeździłem po Łomiankach i co du.... parę alfiątek widziałem mrugałem może pod koła włazić miałem????? wracająć do Halinowa widziałem 156 sw i też guzik z pętelkąa może to nie nasi??????
Bilans na dzień wczorajszy to ustrzelone 2 Belle:
TSK: czerwona 147 - kolega odmachał , jak i czarna 156 SW zaczepiła mnie awaryjnymi - odwdzięczyłam sie długimi
No i dziś również ta sama 156, wymiana jak i wzajemne pogratulowanie sobie aut!
pozdrawiam
_________________ "A przede wszystkim.... Czy Twój samochód ma duszę?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum