Jeśli chodzi o mnie to w sumie się nie dziwię - nieciekawy gościu w zdezelowanej AR145, która ledwie się toczy po asfalcie ale, że Tobie - kobiecie pomykającej zgrabniutką AR147 też mało kto odwzajemnia pozdrowionka
As masz sliczna belle A toczy sie jak przeciag Nie ma nieciekawych alfistow Facet, ktory jest alfista ma cos w sobie i basta. Legendy o tym kraza.
Ostatnio maz powiedzial ze nie bedzie chyba mojej belli brac bo go laski rwa na lewo i prawo. Hahaha. GLupio sie chlopu zrobilo ...... Ech, to jest tylko malutka 147 - a co bedzie jak powieksze stajnie o np brere lub bardziej przestrzenna 159
_________________ P I E K I E L N I C A
Ostatnio zmieniony przez RUDA 2008-06-25, 19:51, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli chodzi o mnie to w sumie się nie dziwię - nieciekawy gościu w zdezelowanej AR145, która ledwie się toczy po asfalcie ale, że Tobie - kobiecie pomykającej zgrabniutką AR147 też mało kto odwzajemnia pozdrowionka
As masz sliczna belle A toczy sie jak przeciag Nie ma nieciekawych alfistow Facet, ktory jest alfista ma cos w sobie i basta. Legendy o tym kraza.
Ostatnio maz powiedzial ze nie bedzie chyba mojej belli brac bo go laski rwa na lewo i prawo. Hahaha. GLupio sie chlopu zrobilo ...... Ech, to jest tylko malutka 147 - a co bedzie jak powieksze stajnie o np brere lub bardziej przestrzenna 159
Dziekuję za słowa otuchy. Może troche przesadziłem i wcale nie jest tak źle ze mną i moją BESTIĄ, co prawda ma juz przejechane ponad 235.000 km, ale toczy się jak na razie całkiem nie źle. Myślę, że coś musi w tym być i każdy alfista i alfistka ma w sobie coś czego nie posiadają właściciele innych marek samochodów.
Co do męża poszukaj mu jakiegoś "cienkiego" za 2.500 zł (tylko nie jakiegoś po rekonstrukcji nadwozia i reanimacji silnika, takiego żeby sobie krzywdy nie zrobił) - jeśli chodzi o laski na pewno będzie bezpieczniejszy a Ty spokojniejsza - POZDRAWIAM
_________________ Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Ostatnio zmieniony przez as 2008-06-25, 22:59, w całości zmieniany 1 raz
Ja też mrugam i macham do tych pięknych samochodów które mijam na drodze ( codziennie kilka, kilkanaście) , ale niestety bez wzajemności. Najczęstszym skutkiem moich pozdrowień jakie obserwuję w lusterku to świecące światła stopu - myślą pewnie że stoją gdzieś i suszą. W sumie się nie dziwię bo na co dzień jeżdżę Żółtym Sprinterem z ogromną nazwą firmy na masce zaczynającą się na Ch...s i obklejonym dookoła reklamami. . Tak więc jeśli coś dużego i żółtego będzie wam mrugało to ja Swoją drogą to chyba założę na niego klubowe ramki na tablice ?
Alfunię udaje mi się użytkować tylko w weekendy i generalnie w okolicach domu jak moje kochanie mi pozwoli . A w Kaliszu nie znają również tego zwyczaju.
Raz odmachał nam kierowca srebrnej 156 który stał na pasie obok nas w dniu 25 maja tego roku w okolicach Gdyni gdy wracaliśmy z Władysławowa i było to niezmiernie miłe.
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: TS 2.0
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-06-30, 21:52
Witam alfistów jestem z wawy i nie widzę by kierowcy tych cudnych aut porozumiewali się na drodze, a u nas jest ich troche sam parę osób zaczepiłem na skrzyżowaniu, pod marketem, ale to były mruki nie alfiście. AVE ALFA
Na razie - null! Pozdrawiam i nic. Raz patrzę nadjeżdża z naprzeciwka miły jegomość w 146. Mrugam - nic. Macham rozpaczliwie - popukał się w czoło. A mówi się, że akcja wyzwala reakcję... Może jak następnym razem popukam się w czoło to ktoś odmrugnie Gdzie jeżdżą łódzcy alfiści?
Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-07-01, 00:36
A ja sie pochwale, ze dzieki forum czuje sie wyjatkowo i jak widze na drodze "siostre"(Fiat Tempra-nie Alfa, ale wazne ze wloskie ), to zawsze pomacham kierowcy i juz niejednokrotnie kierowca pomachal rowniez Z jednym to juz taka nasza tradycja, ze jakies swiatelka lub przyjazny gest reka za kazdym razem kiedy jedziemy z naprzeciwka Kierowcy nie znam, ale mam nadzieje kiedys spotkac i pogadac chwilke chociaz
Zreszta kierowca Alf tez czesto macham jak widze A oni tylko sie usmiechaja przyjaznie
yuppi !!!!! Dzis z Koszalinie na skrzyzowaniu szczecinskiej z bohaterow warszawy mrugnęłam z całych sił do srebrnej GT i Alleluja - Pan odmachał i szeroko sie uśmięchnął. ALe mi sie ciepło na serduchu zrobiło.
Niestety z wrazenia nie spojrzałam na blachy ani na to czy ma ramy klubowe - pomimo tego, że my z bella nie mamy jeszcze.
Kultywujmy ten nasz zwyczaj. Nawet jesli 100 posiadaczy alf - baranow nie mrugnie - to jak jeden alfista odmachnie to az chce sie życ
_________________ P I E K I E L N I C A
Ostatnio zmieniony przez RUDA 2008-07-02, 19:06, w całości zmieniany 1 raz
Model: Alfa Romeo 156
Silnik: TS 2.0
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-07-06, 16:21
Witam serdecznie, dziś troszke pojeździłem po Wawie, widziałem troszkę ALF I co ja dawałem znaki, machałem łapką i co??? I nic zero reakcji. chyba ten zwyczaj minął, nikt go nie aktywuje w Warszawie, A szkoda, ja będę dawał znaki dalej, a co nie można mi..... P O Z D R O W I O N K A
jakiś czas temu śmigałam A4 z Katowic na Kraków i zaraz na wlocie z Katowic spotkałam dwóch kierowców w swoich Alfach, mrugnełam do nich i bingo śmigaliśmy tak kolumną (byłam na jej poczatku hehe bo ciężką nogę to ja mam) i tak mijaliśmy te wszystkie mało liczące się autka na drodze wzbudzając podziw
Wyjeżdżam sobie spod salonu Fiata i czekam na wyjeździe bo musiałem ustąpić pierwszeństwo. Patrzę w lewo a tu zbliża się 166 po lifcie, coś pięknego dla oka , i skręca właśnie do salonu Fiata, to ja mu machnąłem kierowcy a on mi oczko póścił .
Dzisiaj jechałem drogą dojazdową do Krakowa z Niepołomic i z naprzeciwka jedzie niebieska 145 z napisami "alfa romeo" w kazdym mozliwym miejscu, obnizona,szyby niebieskie, wydech slyszany z odleglosci kilku kilometrow itd. jednym slowem full wies tuning , wiec pomyslalem ze taki to mi napewno odmacha, a Tu "dupa", koles popatrzyl na mnie tak jak to ja mialbym byc walniety. =)
Dzisiaj jechałem drogą dojazdową do Krakowa z Niepołomic i z naprzeciwka jedzie niebieska 145 z napisami "alfa romeo" w kazdym mozliwym miejscu, obnizona,szyby niebieskie, wydech slyszany z odleglosci kilku kilometrow itd. jednym slowem full wies tuning , wiec pomyslalem ze taki to mi napewno odmacha, a Tu "dupa", koles popatrzyl na mnie tak jak to ja mialbym byc walniety. =)
Heheh no to Cie załatwił nieźle wsiok jeden
Ja odzyskuje wiarę...dzisiaj 3 Alfy w Poznaniu mi odmachały...odrazu poczułem się lepiej
Pozdrawiam
_________________ Alfa Romeo jest jak Media Markt ... Nie dla idiotów...
Alfa Romeo 33 1,4 IE boxer 90 KM - było
Alfa Romeo 156 2.0TS 155 KM - jest:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum