a ja wczoraj odebralem niunie z warsztatu...
podjezdzam pod bank w katowicach (ul murckowska) i zza rogu powoli wyjzedza czerwona alfa 145... minelismy sie z predkoscia 5 km/h (dziury i wasko), wymienilismy gesty aprobaty
fajne to bylo, bardzo pozytywnie nastraja cos takiego
a ja wczoraj odebralem niunie z warsztatu...
podjezdzam pod bank w katowicach (ul murckowska) i zza rogu powoli wyjzedza czerwona alfa 145... minelismy sie z predkoscia 5 km/h (dziury i wasko), wymienilismy gesty aprobaty
fajne to bylo, bardzo pozytywnie nastraja cos takiego
To byłem ja Pozdro gonzo
_________________ hmmm... to może jeszcze szybkie kółeczko przez miasto i dopiero potem do domu?
Ja ostatnio codziennie jeżdząc po Warszawie macham, mrugam i.... nic ;(
ludzie albo udają że nie widzą albo mają minę w stylu "o nie kolejny świr" albo "czy mnie z kimś pomylił?"
ale jestem uparty
_________________ Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
ludzie albo udają że nie widzą albo mają minę w stylu "o nie kolejny świr" albo "czy mnie z kimś pomylił?"
Taaaak.... nie machaj do kierowców modeli 159, 156, 166, 147 ,bo za kazdym razem zostaniesz odebrany jak idiota. 50/50 jest z modelami 145/146, zależy od stanu auta ... jesli padaka , to też nie bedzie wiedzieć o co chodzi. Liste wtajemniczonych otwiera Gtv, 33, 155, 164...
Pozdr. Tiga
no ja dziś niestety minąłem dwie czerwone 145 ( pod rząd!) ale żadna nie odmrugała/odmachała
swoją drogą to świadomość wspólnoty w W-wie- chyba największym zagłębiu alf - jest bardzo mala- świadczy o tym fakt iż nie ma tu tak naprawdę grupy alifistów - parę osób w Squadra, parę osób związanych z Arksuzową, parę osób z alfaclub i to tyle... a alf mnóstwo na ulicach.
_________________ Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
swoją drogą to świadomość wspólnoty w W-wie- chyba największym zagłębiu alf - jest bardzo mala- świadczy o tym fakt iż nie ma tu tak naprawdę grupy alifistów - parę osób w Squadra, parę osób związanych z Arksuzową, parę osób z alfaclub i to tyle... a alf mnóstwo na ulicach.
No proszę, a tak nie dawno chciałeś mieć osobny dział dla wawy
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
Taaaak.... nie machaj do kierowców modeli 159, 156, 166, 147 ,bo za kazdym razem zostaniesz odebrany jak idiota. 50/50 jest z modelami 145/146, zależy od stanu auta ... jesli padaka , to też nie bedzie wiedzieć o co chodzi. Liste wtajemniczonych otwiera Gtv, 33, 155, 164...
Pozdr. Tiga
:/
niezgadzam sie z twoja opinią i tego typu generalizowanie sprawy uważam za niesprawiedliwe, krzywdzące.
Przez tego typu wypowiadane na forum "alfa romeo"nieprawdziwe osady wprowadzasz niepotrzebny i szkodliwy podział wśród miłośników marki.
Po Twojej wypowiedzi można by napisać do forumowiczów alfaholicy, aby nie pozdrawiali kierowców z "listy wtajemniczonych", gdyż nie warto, bo wg. jednego z nich tylko oni są tymi prawdziwymi alfistami , a reszta z poza "listy wtajemniczonych" to ćwoki które niewiedza czym jeżdzą...:/
irytują mnie takie opinie i choć żadko pisze na forum, to w przypadku kiedy trafi sie jakiś ciekawy temat, albo idiotyczny post jak ten twój to musze zareagować!!!
Sam jezdze 156 i pozdrawiam kazdego alfiste którego mijam na drodze, przedwczoraj mijałem "wtajemniczonego" i niestety, ale on mnie nie pozdrowił (moze czytał juz Twój post:))
pozdrawiam
i prosze o troche wiecej życzliwości dla forumowiczów z poza "listy wtajemniczonych"
zgadzam się w 100% ja też mam 156 to znaczy że jestem gorszym alfistą bo ich jeździ więcej niz 145/146 akurat chcę zaznaczyć ze zawsze mi ktoś ze 156 169 166 a nawet Brera raz sie trafiła mi odmachają a 145 146 bardzo rzadko
_________________ Ci ludzie te miejsca to mnie napędza
Ja tez jestem niewtajemniczony, nawet nie zdawałem sobie sprawy, że taki zwyczaj był, jest, mijam sporo dziennie, ale nikt mi nie machał, choc często jestem zbyt mocno skupiony na nogach mojej dziewczyny i mogę nie zwrócic uwagi, bywa, wiec jak mnie mijacie i nie zareaguje to sory
_________________ Sash,
Ostatnio zmieniony przez Sash 2008-05-21, 15:01, w całości zmieniany 2 razy
Co wy piszecie? Halo! Pozdrawiają się ALFISTI Jak nie machają/mrugają to nie są alfisti tylko użytkownicy samochodów marki Alfa Romeo i choćby mieli nawet 8C i nie będą machać to nie będą alfisti... Po co te podziały na modele?
_________________ hmmm... to może jeszcze szybkie kółeczko przez miasto i dopiero potem do domu?
Co wy piszecie? Halo! Pozdrawiają się ALFISTI Jak nie machają/mrugają to nie są alfisti tylko użytkownicy samochodów marki Alfa Romeo i choćby mieli nawet 8C i nie będą machać to nie będą alfisti... Po co te podziały na modele?
dobrze powiedziane
a mnie dla odmiany przed wczoraj odmachali, Pan w czerwonej 146 (SM), na ulicy kosciuszki w katowicach i kierowca czarnej 145 (SB) na skrzyrzowaniu za petla sloneczna w katowicach w kierunku siemianowic
to drugie spotkanie bylo fajne bo stalismy na przeciwko na swiatlach i mielismy chwile zeby dokladnie zobaczyc swoje niunie
Ostatnio zmieniony przez gonzo 2008-05-22, 13:24, w całości zmieniany 1 raz
W Poznaniu to raczej ciężko o kierowcę z 156 lub 159 albo GT żeby mrugnął, odmachał bądź tez światłami błysnął niestety
Albo nie znają zwyczaju albo buce za kierownicami...Prędzej 145, 146,33 tooo tak, ostatnio coraz większe korki w Poznaniu wię czasami niestety muszę troche nagiąć przepisy i wpechnąć sie (ale rzadko zaznaczam )..wypatruje wtedy AR i znajdzie sie zawsze jakaś na pasie który chce zająć..to przyznam że jaki by model nie był to, z usmiechm wpuszczają, nawet zatwrdzaili krawaciarze-prezesi, bądź córki prezesów
Więc całkiem tragicznie nie jest...jest nadzieja że będzie jeszcze lepiej
Pozdrawiam
_________________ Alfa Romeo jest jak Media Markt ... Nie dla idiotów...
Alfa Romeo 33 1,4 IE boxer 90 KM - było
Alfa Romeo 156 2.0TS 155 KM - jest:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum