No i był ten pierwszy raz
Pozdrowienia dla Pani z (chyba) czarnej Alfy 156 o numerach WLI ..., która mi pomachała na rynku w Lipsku A ja trochę zaskoczony i opóźniony tylko kiwnąłem głową, ale chyba za późno
Ostatnio zmieniony przez Dario_83 2008-05-05, 15:11, w całości zmieniany 1 raz
To jasne,czym więcej Alf na naszych drogach tym mniej osób nam odmacha ponieważ ludzie kupują je bo jest okazja cenowa,wyjątek to właśnie właściciele Brery lub starszych modeli którzy kupili właśnie Alfę z miłości.Szkoda iż Alf jest coraz więcej,kiedyś ta marka była egzotykiem na naszych ulicach i można się było wyróżnić,a dzisiaj Alfy ilościowo zbliżają się do VW
Pamiętam te piękne czasy jak kupiłem 155 i patrząc na ogł. w internecie tych modeli było dosłowanie kilka (na ulicach prawie nie spotykana) a teraz jest bardzo dużo choć perełkę znależć jest bardzo trudno.
_________________ A to już historia:
Alfa 155 2.0 TS 8V
Alfa 164 3.0 V6 24V Super
Wysłany: 2008-05-06, 21:45
z własnego doświadczenia wiem ze właśnie kierowcy w nowych model Alf nie wiedzą o co biega z tym pozdrawianiem się, minęłam tyle GT, i nawet Brery i NIC, zero reakcji!
właśnie ludzie co jeżdżą tymi starszymi autami to są fani marki, bynajmniej rzucają piąteczkę przy mijaniu
w majowy weekend naliczyłam 24 Alfy, i tylko 1 Pan z zielonej 146 <Szczyrk> odwzajemnił pozdrowienie! Od reszty biły spojrzenia typu: no co ty mi tu, ja mam lepszą Belle, nie waż sie podskakiwać!
pasja a pozerstwo = poznasz od razu!
pozdrawiam
_________________ "A przede wszystkim.... Czy Twój samochód ma duszę?"
Alf jest dużo ale GT, 156 i 147. Alfy 164 we Wrocławiu to mieszczą się w 10ciu a jak mijam się z drugą 164 na ulicy to można odstawić fetę bo drugi taki przypadek może się już nie wydarzyć. Ostatnio widziałem czerwoną 164 która parkuje w okolicach jedności ale gość był znacznie z przodu.
Wysłany: 2008-05-10, 21:00
No to nowsze też sie pozdrawiają
Serdeczne pozdrowienia dla pary w Belli 159 WN*****, która pomachała w odpowiedzi na uśmiech, mijając mnie na Czecha w Warszawie dziś wieczorkiem Chyba widziałem Alfaholiczną podkładkę pod tablice, ale nie na 100%.
Jechali za mną trochę lewym, jak rozpoznałem markę w lusterku to puściłem przodem
_________________ Przemek_Docent
Bella Nero gleba i ani troche mniej
przemek_docent*post.pl GG:6500285
W miniony weekend śmigałem Lancią i muszę powiedzieć, że byłem w ciężkim szoku , w ciągu trzech dni cztery osoby z innych Lanci mrugały do mnie światłami lub tak jak sympatyczny Pan w granatowej Lanci Kappie na Pszczyńskiej rejestracji pomachał do mnie z uśmiechem od ucha do ucha.
Alfisti powinni uczyć się od kolegów z Lancii
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
a do mnie nikt nigdy nie zamachał ani nie mrugnął światełkami by pozdrowić moją bellę
ja robiłem to kilka razy ale ostatnio dałem sobie spokój bo i tak nie przynosilo to żadnego odzewu.
Pod koniec kwietnia byłem na imprezie motoryzacyjnej na której spotkałem faceta z 33 ścigającą się na 1/4 mili,pogadałem troszkę i mam nadzieje że niedługo dojdzie do spotkania i będę miał wreście moja 33 będzie miała fotki z innym siostrzyczką
Wysłany: 2008-05-13, 20:04
Też już miałem zrezygnować aż tu pewnego dnia odmachał mi jeden, potem następni. Chyba sie już oswoili że im mrugam i macham i uznali mnie za znajomka. Niestety ciągle jeszcze panie nie chcą odwzajemniać pozdrowień.
Wysłany: 2008-05-14, 14:01
ja dzis wracajac ze szkoly napotkalem 147 i nie odwzajemnila mojego pozdrowienia tylko mi uciekala.
w wczesniej jak wsiadalem do belli szla mamuska z dzieckiem w wozku i to dziecko ledwo co mowilo ale jak zobaczylo Alfe to powiedzialo Alfa Romeo (tylko ze troszke niewyraznie) penie jakis mlody Alfaholik
Ostatnio zmieniony przez Jeson 2008-05-14, 14:04, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum