U mnie np.Alfki zwracaja bardzo duza uwage na siebie.Raz mi sie nawet zdarzylo,ze nie tylko kierowcy,ale i pasazerowie podnosza reke i sie witaja Oczywiscie trafilam tez juz takich co wogole nie wiedza o co chodzi i na swiatlach tylko patrza na ciebie jak na wariata hehe
witaski
ja rowniez pozdrawiam mrugam oczkami i macham łapkami ale reakcja jest rozna spotkalem sie juz pare razy ze nawet jezeli zatrzymalem sie zeby wposcic alfke nawet dzieki nie widzialem a zeby lapka machnoł to w ogule a awaryjki chyba maja popsute
ale od dzis znowu zaczynam namolnie machac łapkami i puszczac czka
pozdrowka rafał
_________________ pozdrowka dla wszystkich alfaholicow
Ostatnio zmieniony przez rufiki 2007-03-01, 22:23, w całości zmieniany 1 raz
Ja też macham, pozdrawiam, mrugam, usmiecham się i czekam na riposte, niestety częściej dostaje tylklo spojrzenie pod tytułem: "WHAT??", ale cóż...Ja i tak będę dalej to robił. Najlepszy jak do tej pory był gość, którego pozdrwawiałem wczoraj na światłach przy kilińskiego i tuwima. Wyjechałem ze swojej bramy i poatrzę, srebrne 147, no to podjeżdżam z lewej flanki i macham. Gość najpierw zaczął się rozglądać czy to do niego, później jakby mnie ignorował, a na koniec wyglądał jakby chciał wysiąść i mi dać po mordzie. Trudno. Minąłem go i pojechałem dalej. Jednak muszę powiedzieć, że czasami udaje się znaleźć kogoś kto odwzjajemni pozdrowienie, bo jeszcze nikt mnie pierwszy nie pozdrowił:(
Do zobaczenia na trasie...
_________________ This car doesn't just beat other cars, it eliminates them.
Ostatnio zmieniony przez Wasal 2007-03-03, 15:17, w całości zmieniany 1 raz
w miniony weekend na rondzie we władysławowie niemal się zdeżyłem z kolegą z 147 tak miłoi serdecznie się pozdrawialiśmy...
ale wszystko dobrze sie skończyło i dołączył do naszego klubu
także pozdrowienia na pomorzu jak najbardziej aktualne
pozdrowienia dla wszystkich
_________________ 147 1.9 JTD Nero Fuoco
Ostatnio zmieniony przez Piotrek 147 2007-03-05, 18:09, w całości zmieniany 1 raz
ja widuje dwoch panow, ktorzy wpadli na moment na nasz ostatni spot... wymieniamy serdecznosci.
A dzis jeszcze mijalem klon kolorystyczny mojej 156 z dosc atrakcyjna kobietka za sterem... chyba. I ch7yba odpowiedziala skinieniem na moje mrugniecie.... chyba, bo mijalismy sie z dozwolona predkoscia... czyli sumarycznie setka.
niech mnie piorun... jakoś nie wierzyłem w to pozdrawianie, z reguły u mnie alfami jeżdżą starsi panowie, kobiety, ale ostatnio chopak z 33 mi machnął z tym ze sie zdziwiłem i nie zdążyłem odmachnąć
ale powróciła we mnie wiara
_________________ Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców- †Colin McRae
Wczoraj jechałem przez chwilę równo ze 146, w środku jakaś klijentka, przez chwilę nie patrzyła ale na światłach machnęłem ręką i nie załapała przez chwilę o co chodzi, dopiero jak spojrzała na auto odmachała. . A dzisiaj z 33 mrygneliśmy sobie światłami.
Mnie sie jeszcze nie zdazyla taka przyjemnosc zeby mnie ktos odmachnal odmrugnal lub cokolwiek a mijam po drodze do pracy roznych ludzi starszych mlodszych ostatni dziad to mnie pierszenstwo wymusil swoja 145 moze mnie kiedys ta przyjemnosc spotka ze ktos pozdrowi lub odpowie pozdrowieniem. A co byscie powiedzieli jakby zrobic jakis napis ktory by szlo nakleic na tylnia szybe zeby bylo widac ze to ktos z nas w okolicach Żor moge pomuc w dostepie do plotera a wzor mozna by bylo zrobic i rozeslac po ludziach ktorzy by cos takiego chcieli nic tylko wyciac na ploterze i przykleic. podobnie ma tigra team wydaje mnie sie to ciekawym pomyslem bo bardzo latwo szlo by sie rozpoznac na trasie pozdrawiam
_________________ Nie ważne ile pali i tak jest piękna
W Polsce nie zdążyło mi się jeszcze żeby ktoś mi odmachał bądź mrugnął światłami. NIGDY!
Rok temu jak jeździłam po Słowacji i Czechach, pozdrawianie się było codziennością.
Niestety przejechałam naszą granice i ta codzienność rozmyła się, a szkoda !
Sporo jeżdżę i mam niezły ubaw jak mrugnę jakiejś alficzce a gość albo klientka patrzy się na mnie jakbym się z księżyca urwała i co ja w ogóle chce!
Myślę, że dzieje się tak z jednego powodu, przybywa po prostu przypadkowych nabywców alf, którzy nie czują klimatu !
Tylko podkładki pod tablice mogą pomóc . Ja przestałem migać , machać i uśmiechać się do drugiej alfinki jak nie ma podkładek jakiegos forum lub klubu alfoskiego
Niestety w Polsce to z tym machaniem to jak jakas loteria...
Zalezy,komu machasz, czasem glupio jak komus machniesz a tu.......echoooo
Ktos tylko patrzy jak na wariata i mysli se...."Stary ja se ta alfke przytargalem na handelek, zara ja zgonie i po ptakach..."hehehee
W Niemczech jednak jest inaczej czy stary czy mlody,machaja jak glupi, az nie nadarzalem, tak duzo...zalezy od rejonu ale generalnie Machacze jak cholera
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum