Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Czujnik zapiętych pasów
Autor Wiadomość
CIAMILL156 
Alfa i Omega

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9 JTD+ fiat coupe 2.0 TURBO
Rocznik: 1999
Wysłany: 2007-03-20, 12:15   

hmmm ale przeciez z tylu pasazerowie praktycznie nigdy nie zapinaja pasow a i policja sie nawet nie czepia przepis moze i jest chory, z tymi zimowkami podoba mi sie ten pomysl ale tak czy inaczej czy przepis jest czy go niema powinno sie zapinac pasy chyba ze sie komus zyc nie chce :D w niedziele kolega mnie odwiedzil pojechal no i dzwoni za 5 min zeby mu pomoc bo walnol w drzewo oczywisice nie mial pasow a poduszka wystrzelila "ford fiesta" predkosc mial z 70 nie wiecej wsumie nic mu sie nie stalo powaznego ale twarz i szyja go do dzisiaj boli a zeby bylo smieszniej ocknol sie na siedzeniu pasazera a glowa wybil szybe w drzwiach jak by mial pasy to prawdopodobnie by sie wcale nie poobijal tak wiec pasy w miescie jezeli jedziemy i stajemy co chwile sa bezsensu ale poza terenem zabudowanym moga pomoc np wywrotka na dach bez pasow male szanse na cokolwiek wypadasz przez szybe a samochod przewraca sie na ciebie

piotriix 
Romeo
Nokimochishi

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.5l v6
Rocznik: 2000
Wysłany: 2007-03-20, 13:21   

nikogo nie przekonam moim gadaniem ZAPINAJCIE PASY NAWET Z TYLU ale panowie juz plastikowa apteczka polozona na tylnej polce przy zdezeniu 60 km/h moze wam urwac glowe.miejcie troche wyobrazni bo pozniej zostanie wam tylko bol i biadolenie .cholera moglem zapiac te pasy . opowiem wam jak przekonalem mojego syna do zapinania pasow jak mi sie buntowal i rozpinal mi sie w czasie jazdy.start 1 opor i hamulec opor.skutek rozbity nos ale dzisiaj wsiada i automatycznie sie zapina a siedzi najczesciej z tylu.nikt mnie nie przekona ,ze pasy sa niepotrzebne, spiacy pasazer przy kraksie leci jak worek kartofli PANOWIE TO JEST FIZYKA.ja was namawiam zapinajcie i wymuszajcie zapinanie na pasazerach z tylu.pamietajcie my jestesmy elita wsrod kierowcow inni maja nas nasladowac.pozdrowienia piotr

zwiezu 
Ogier

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 1.9 td
Rocznik: 1996
Wysłany: 2007-03-22, 01:22   

no panie i panowie..;) zalecal bym zapinanie pasiorkow tam gdzie sa sprawne poduszki... taka poduszka przy nie zapietym pasie, moze wydaje sie Wam to niedopomyslenia, ale potrafi zabic, otwiera sie z ogromna sila, i wtedy mozemy ja przyrownac do wielkiej rekawicy mega boksera... bo sila takiego uderzenia rowniez (nie pamietam juz dokladnie ile ..) jest nascie razy wieksza od sily z jaka uderzaja najlepsi bokserzy... takze moze przemyslcie ten fakt... pas zatrzymuje nas w odpowiedniej odleglosci, tak bysmy uderzyli juz w ulozonego "jaska"...

75andrew155 
Romeo

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1996
Ostrzeżeń:
 2/10/15
Wysłany: 2007-03-22, 22:24   

zpięcie pasów bezpieczeństwa powinna byc sprawą użytkownika auta jesli chodzi o pasażerów to niech się nawet przywiążą do fotela

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Gullietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano