Tutaj Alfa 159 bije BMW 3 a VeCtRa jest raczej śmieciem... Co to mają być za testy??? Lepiej sobie to darować i nie oglądać. Najgorsze że ludzie się tym sugerują i potem wygadują głupoty. Ja wiem jak jeździ moja 156, a jeździłem juz wieloma autami więc nie wierze w takie bzdury
Pozdrawiam!
_________________ AlfaRomeo 156.... Ta ślicznotka przejdzie do historii.
Rozwalił mnie ten test... nie chce go komentować, alfa miała tylko fotele lepsze i drogę hamowania ... a była droższa to po groma takie złomy kupować lepiej kupujcie OPLE
Porażka ten test.. sam widziałem w Niemieckim AutoBild jak dorównywała Audi A4 a tutaj takie bzdury..
eee tam, opelek to klasa w sama sobie, ta linia, jak auto dla prezesa lub biznesmena!
takim nowym w kredycie to podjechac pod cpn i nawet nie trzeba wysiadac, bo kazdy sie pucuje
a do tego panowie te niemce sa nie do zdarcia!!! (o ile sie jezdzi nimi do 2 tys obrotow )
No właśnie nie wiem skąd ten pierwszy test jest, ale ten drugi jest z Niemiec i jest obiektywny..
Ja nie mam nic do opla ale Alfa to troszkę inna klasa
Ostatnio zmieniony przez Daniel156SW 2007-12-16, 21:41, w całości zmieniany 1 raz
Model: Inny
Silnik: lepszy niz AR
Rocznik: 1961
Wysłany: 2007-12-17, 01:17
Tolerancja do inncych marek ale prawda jest taka ze w tych testach wala w rogi mocno. Niestety u nas takim przykladem jest Zietarski ktory gada jak mu zapłacą.
No trzeba przynac ze alfina ladnie pojechala , dobry zawiech.
Wygladem to alfa bije na glowe vectre...
ta sama pojemność, ta sama moc... ale różnica w wadze zdecydowanie na korzyść opla - 1395 kg do 1610 kg. Tutaj widać skąd różnica w prędkości maksymalnej na przykład. Mimo to, Alfa zatrzymuje się o 1 metr wcześniej, podczas testu hamowania Jak dla mnie, to ten test jest maksymalnie nieobiektywny... a tematu tacek na napoje i jego kluczowej wartości dla oceny auta, nawet nie będę komentował
Mnie tylko ciekawi dlaczego 159 jest prawie 300kg cięższa, mimo że jest to marka sportowa
Może to kwestia bezpieczeństwa, czyli jakieś dodatkowe wzmocnienia, belki w drzwiach etc. Moja 146 też jest (porównując do aut tego samego segmentu) ciężka, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, bo gdzieś podświadomie czuję się wtedy bezpieczniej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum