Zna ktos moze ten samochod lub wlasciciela?? Warta jest swojej ceny?
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
Troche dziwne ceny za czesci które wymienił. Po pierwsze za 1500 zł to mógł kupic jedynie tylny tłumik a nie cały wydech. Same tylne tarcze hamulcowe to wydatek około 700zł za przednie minumu 300 + jeszcze klocki. co do ceny tylnego zawieszenia to jest ona możliwa. Osobiscie cos mi sie w tym opisie nie podoba, ale moge sie mylic jesli ktos zna sklep w którym można dostac te czesci tak tanio to poprosze o jakis namiar
Model: Inny
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2008-04-22, 12:46
Jak sprzedam merca to jade ja obejzec jak jeszcze bedzie do tego czasu
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
"Alfa Romeo 164 Q4 - unikatowy kolekcjonerski model, samochód zupełnie inny niż wersje przednionapędowe"- komus kto tak opisuje auto i montuje do niego LPG nie mozna ufac. Za taka profanacje powinno sie odbierac samochód, dla mnie jets to zbrodnia popełniona na motoryzacji.
"Alfa Romeo 164 Q4 - unikatowy kolekcjonerski model, samochód zupełnie inny niż wersje przednionapędowe"- komus kto tak opisuje auto i montuje do niego LPG nie mozna ufac. Za taka profanacje powinno sie odbierac samochód, dla mnie jets to zbrodnia popełniona na motoryzacji.
a może ktoś tak uważa? Poza tym ja rozumie gaz gazem, jak dla mnie to gaz jest pomyłką w jakimkolwiek samochodzie ale od razu aby za to samochód odbierać?
Koleś chce sprzedać to wstawił LPG. A nawet jak by wstawił po to aby tym jeździć, to jego samochód jak chce to niech nawet instalację H2O włoży...
Auto jest albo do jazdy albo kolekcjonerskie. Jesli kogos nie stac to niech nie kupujei jeździ dieslem. Odmiana Q4 jest droga i trudna w eksploatacji i naprawach wiec jesli ktos oszczedza na paliwie to tym bardziej bedzie oszczedzał na pozostałych elemantach. po drugie na zdrowy rozum kto pakuje do auta 4500zł + instalacje gazowa i sprzedaje je potem za niecałe 12000zł. W tym wypadku auto ma już kosmiczny przebieg albo miało taka Bombe że ąz strach w tym jeździc. Dlatego też radze naprawde dokładnie sprawdzic to auto bo może ono stac sie nie tylko studnia bez dna ale także przyczyna utraty sporej ilosci nerwów.
Nie każdego stać na to by jezdzic sobie na benzynce nawet jak stać go na taki samochód. Szczególnie z takim silnikiem jest normalne że ma założoną instalację gazową, ale może też świadczyć że auto ma spory przebieg, bo też gdyby mało jezdził to by gazu nie zakladał.
Jesli kogos nie stac to niech nie kupujei jeździ dieslem.
nie każdy kupuje diesla bo nie stać go na paliwo...
poza tym to koleś chciał benzynę to kupił bezynę jego prywatna sprawa czy wlożył do tego LPG.
JEGO PRYWATNA SPRAWA
To jest jego samochód i może sobie do niego nawet nasr....ć i nikogo to nie powinno obchodzić. Zauważyłem że na forum jest kilka osób, które mają jakieś problemy z sobą, za zamontowanie LPG samochód by zabrali, za inny zderzak powiesili by za jaja, za progi z alledrogo by drugiego w ciemnej ulicy zamordowali. A co was to obchodzi co ktoś robi ze swoim samochodem. Jest jego może wszystko.
Jak koleś chciał silnik 3.0 to kupił sobie 3.0 chciał LPG wstawił LPG jego i tylko jego sprawa. Ale niektórzy by mu już za to zabrali samochód inni wykastrowali a jeszcze inni zrobili z du...y jesień średniowiecza...
to jest jakaś choroba czy jak?
Piotrek1987 napisał/a:
po drugie na zdrowy rozum kto pakuje do auta 4500zł + instalacje gazowa i sprzedaje je potem za niecałe 12000zł.
ten kto chce sprzedać samochód, nie patrzy na to że włożył 4 tys tylko na to że weźmie 12. A bez tych rzeczy wziął by 6tys.
Piotrek1987 napisał/a:
"Alfa Romeo 164 Q4 - unikatowy kolekcjonerski model, samochód zupełnie inny niż wersje przednionapędowe"- komus kto tak opisuje auto i montuje do niego LPG nie mozna ufac.
nie można ufać bo tak samo jak nie można ufać tym co mają brodę, ciemny kolor włosów albo niebieskie oczy
moja rada nikomu nie ufajmy
Piotrek1987 napisał/a:
Za taka profanacje powinno sie odbierać samochód, dla mnie jets to zbrodnia popełniona na motoryzacji.
myślę że tym co mają wzrost powyżej 164cm też powinno się odbierać samochody
i jeszcze coś: nie ma nic do kolegi piotrek1987 akurat się tak zdarzyło że ten post wpadł mi w oko ale są na naszym forum inni ludzie co podejście Piotrka to bułka z masłem.
jasne każdy może mieć swoje zdanie ale jakim prawem od razu ten koleś co to sprzedaje został nieuczciwym człowiekiem, któremu powinno odebrać sie samochód
Przyznam się, że jak sprzedawałem poprzedni samochód to też go zrobiłem, i nie pod sprzedaż ale tak po prostu, nowe amory, nowe wahacze, kupiłem nowy zderzak bo stary miał pęknięty uchwyt i kilka innych rzeczy, nie napisałem tego w aukcji bo bym od razu został takim nieuczciwym jak ten tutaj.
Dodam tylko że nie wiem kim jest sprzedający, nie chwalę jego samochodu i nie mam z nim nic wspólnego. Chodzi mi tylko i wyłącznie o podejście forumowiczów.
Na posty nowym też mało kto odpowie... a jak napisze coś nie tak od razu ma ostrzeżenie. Zaczyna sie robić z tego taka sekta wyznawców AR z hasłem przewodnim: "wpadłeś między wrony to kracz jak one".
To samo dotyczy tuningu i podobnych modyfikacji czy to wizualnej czy technicznej.
Jednym słowem wyluzujcie... bo staniemy się pośmiewiskiem dla innych
dziękuję za uwagę i czas poświęcony na przeczytanie postu. i czekam na ostrzeżenie za wyłamanie się
To samo dotyczy tuningu i podobnych modyfikacji czy to wizualnej czy technicznej.
dziękuję za uwagę i czas poświęcony na przeczytanie postu. i czekam na ostrzeżenie za wyłamanie się
Szanowny kolego, jak na razie w działach moderowanych przezemnie jeszce nikt nie dostał ostrzeżenia za jak to napisałeś "wyłamanie się".
Tak, że tą wypowiedz odebrałem bardzo osobiście jako jeden z dwóch moderatorów tego działu, mnie miałeś okazję poznać osobiście i jeśli uważasz, że należę do osób:
mrutyna napisał/a:
Zaczyna sie robić z tego taka sekta wyznawców AR z hasłem przewodnim: "wpadłeś między wrony to kracz jak one".
jest mi niezmiernie przykro.
Jeśli chodzi o tuning to dziwnym trafem jest całkowicie osobny dział poświęcony temu zagadnieniu, dla ludzi posiadających LPG jest również osobny dział
To jest forum i do puki przestrzegasz regulaminu możesz wyrażać swoje zdanie na dany temat, powtórzę: wyrażać swoje zdanie
Kolega Piotrek1987, napisa:
Piotrek1987 napisał/a:
dla mnie jets to zbrodnia popełniona na motoryzacji.
W wielu kwestiach nie zgadzam się z wieloma userami na tym i nie tylko na tym forum, ale założenie forum jet takie jakie jest i należy to szanować.
Tak więc mrutyna, wrzuć na luz, na tym forum były już duże i małe sprzeczki, a czasami nawet awantury, nie chcemy już tego.
Bez względu czy jeździsz super nową, czy bardzo starą Alfą, czy jest ona tuningowana czy jest w niej gaz czy nie, jesteś członkiem rodziny Alfaholików i traktuj innych userów tego forum jak rodzinę którą sie ma, bo rodziny się nie wybiera
Pozdrawiam
Robert
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Ostatnio zmieniony przez AR_33 2008-04-23, 20:09, w całości zmieniany 1 raz
Dziekuje kolegom za udział w dyskusji, wiem że nie wszyscy beda sie ze mna zgadzac. Głownym celem mojej wypowiedzi było poddanie w watpliwosc prawdziwosci opisu tego samochodu. Nie wiem jak pozostałe osoby które wypowiadaj sie w tym poscie ale ja wiem ile kosztuja poszczególne czesci do tego samochodui moge powiedziec że jesli ktos zrobił kompletny układ wydechowy do tego samochodu za 1500zł to na pewno nie jest on wykonany dobrze i trwale, co z koleii pokazuje że facet oszczedza na wydechu na paliwie i mam pytanie na czym jeszcze?? Moja rada jest prosta trzeba bardzo dokładnie sprawdzic stan tego auta gdyż jak powtarzam można sie wpakowac w naprawde spore koszty. Koledzy pisza że kazdy ma prawo robic ze swoim autem co chce to prawda. Zastanówmy sie jednak jak bedzie wygladała motoryzacja gdy ludzie zaczna wkładac instalacje gazowe do zabytkowych samochodów. Pojawia sie pytanie czy auto ma byc zabytkowe czy użytkowe. Jak dla mnie auto kolekcjonerskie kojarzy sie z samochodem w 100% orginalnym gdzie nie oszczedza sie na podstawach. Osobiscie uwarzam że jesli ktos chce sie uwarzac za kolekcjonera to musi sie liczyc z wydatkami a nie szukac oszczednosci na kazdym miejscu.
Szanowny kolego, jak na razie w działach moderowanych przezemnie jeszce nikt nie dostał ostrzeżenia za jak to napisałeś "wyłamanie się".
Tak, że tą wypowiedz odebrałem bardzo osobiście jako jeden z dwóch moderatorów tego działu, mnie miałeś okazję poznać osobiście i jeśli uważasz, że należę do osób:
mrutyna napisał/a:
Zaczyna sie robić z tego taka sekta wyznawców AR z hasłem przewodnim: "wpadłeś między wrony to kracz jak one".
jest mi niezmiernie przykro.
Drogi kolego Robercie nie mam nic do Ciebie oczywiście poznałem osobiście i na prawdę nie chodziło mi o Ciebie w tym wypadku, jesteś spoko koleś aby nie napisać że przypadłeś mi do gustu
AR_33 napisał/a:
Jeśli chodzi o tuning to dziwnym trafem jest całkowicie osobny dział poświęcony temu zagadnieniu, dla ludzi posiadających LPG jest również osobny dział
tak oczywiście jest inny dział ale do tego działu trafiają różne linki znalezione w sieci i ludzie komentują samochody tuningowane, LPG, ich właścicieli itd.
AR_33 napisał/a:
Tak więc mrutyna, wrzuć na luz, na tym forum były już duże i małe sprzeczki, a czasami nawet awantury, nie chcemy już tego.
Robert nie zamierzam się kłócić chciałem zwrócić tylko uwagę na to że może ja w tym przypadku trochę przesadziłem ale nie uważasz że wiele ludzi na tym forum przesadza z oceną innych
Zauważ że niektórzy jak widzą LPG w samochodzie AR z silnikiem 3.0 albo innym nawet 1.6 to nóż się w kieszeni otwiera i sprawiają wrażenie że mogli by za to zabić
AR_33 napisał/a:
Bez względu czy jeździsz super nową, czy bardzo starą Alfą, czy jest ona tuningowana czy jest w niej gaz czy nie, jesteś członkiem rodziny Alfaholików i traktuj innych userów tego forum jak rodzinę którą sie ma, bo rodziny się nie wybiera
ja się cieszę akurat że trafiłem do takiej rodziny i nawiasem mówiąc z tatą też sie czasem kłócę
Piotrek1987 napisał/a:
Głownym celem mojej wypowiedzi było poddanie w watpliwosc prawdziwosci opisu tego samochodu.
większość ludzi bajeruje jak sprzedaje samochód co nie oznacza ze wg. mnie jest to ok...
Piotrek1987 napisał/a:
jesli ktos zrobił kompletny układ wydechowy do tego samochodu za 1500zł to na pewno nie jest on wykonany dobrze i trwale, co z koleii pokazuje że facet oszczedza na wydechu na paliwie i mam pytanie na czym jeszcze??
Wydech, kwestia względna my wiemy że to nie tylko końcowy tłumik ale większość uważa że ten końcowy to właśnie układ wydechowy.
Piotrek1987 napisał/a:
Jak dla mnie auto kolekcjonerskie kojarzy sie z samochodem w 100% orginalnym gdzie nie oszczedza sie na podstawach. Osobiscie uwarzam że jesli ktos chce sie uwarzac za kolekcjonera to musi sie liczyc z wydatkami a nie szukac oszczednosci na kazdym miejscu.
dla nas koneser to koneser. Ale ludzie używają słów znaczenia, którego nie znają. Wystarczy wpisać na allegro, koneser, konesera, koneserski, zobaczycie jakie wynalazki tam można kupić co niby są koneserskie a tak na prawdę to przynajmniej połowa to chyba dla koneserów kiczu i śmieci...
i jeszcze raz Rober nie chciałem Cię urazić i Piotrek Ciebie również, jak kogoś czuje się urażony to przepraszam nie chciałem
Uważam że powiedziałem już wszystko co miałem do powiedzenia. Mam nadzieje że ktos po obejrzeniu tego samochodu umiesci na forum zetelny opis i bede mogl go skonfrontowac z moimi przypuszczeniami. Bede szczesliwy jesli okaże sie ze jestem w bledzie i autoko to bedzie zadbane a jego nowym posiadaczem stanie sie człowiek który doceni jego prawdziwy charakter
piotr a nie pomyslales ,ze wstawil lpg aby wlasnie miec kase na na remonty? a co do ceny jezeli alfa jest taka jak opisuje sprzedajacy to warto ,ale to mozna dopiero stwierdzic po obejzeniu
Może masz racje. Dlamnie jednak założenie instalacji LPG po to by miec pieniadze na remonty jest raczej dziwne. Swego zdania nie zmienie do czasu aż ktos przedstawi rzetelna i osobista recenzje tego pojazdu. A co do ceny to wydaje mi sie troszke za mała jak za auto w takim stanie jaki widzimy na zdjeciach i jaki wynika z jego opisu. Ale to tylko moje odczucia.
Mam jedno pytanie odbiegajace od tematu od czego zależy czy listwy boczne w 164 sa pomalowane w kolor nadwozia czy też nie??
Ostatnio zmieniony przez Piotrek1987 2008-04-25, 23:22, w całości zmieniany 1 raz
andrzeju witam tez sie zastanawialem co tam za instalacje wstawil gdyby byla sekwencja pewnie by sie pochwalil no i kosztowala by go ze 4000 zl. alfa generalnie jest trudno sprzedawalna a juz z 3l silnikiem i do tego q4 znalezienie kupca jest prawie rowne 0 no chyba ,ze trafi na takich napalencow jak my ale nas jest malutko.
Insatalacja jest włoskiej firmy Landi i do najtanszych nie należy. Tania i dobra jest za to polska Stag i kosztuje ok.2500zł.Wydaje mi se że auto było juz sprowadzone z taką instalacją bo w polsce prawdopodobnie zakładałby Staga.Ponadto dodam że każdą instalację można przełączyć by samochod jezdził tylko na benzynce, jeśli tak ktoś woli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum