Powiedzcie mi jak to jest z tymi chip tuningami. Samochód do takiego zabiegu musi być nowy czy jakiś przebieg może być zrobiony. Jak ze spalaniem i wogole czy silnik po 10 tys. km nie wymięka. A może już ktoś zrobił takie coś w 156 1,9jtd 105 kucyków.
Możesz spokojnie chipować.Tylko poszukaj jakiejś dobrze znanej firmy,żeby niebył to "garaż chip" Z tego co słyszałem od znajomych to mogę polecić krakowski V-tech.Są dobrzy w te "klocki" i nie zniszczą Ci motoru.
Jeśli chodzi o Diesle to faktycznie V-Tech w polsce jest chyba najlepszy
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Moim zdaniem jeśli chodzi i chip tuning to prym wiedzie obecnie CompSport, Tune-UP, Diagtronik i Rogal. Od Mastersa wyjechało już kilka JTDeków po chipie. Ja sam jeżdże do Daniela z TTC i w sumie też nie ma się do czego przyczepic.
_________________ "(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
Ja zrobiłem w V-techu i jestem bardzo zadowolony. Chciałem podnieść trochę (w granicach 20KM i 30-50Nm) moc i moment obrotowy w swojej alfie. Początkowo myslałem o boxie, ale skończyło się na wirusiku. Na fabrycznych ustawieniach miała 143KM i 372Nm, a teraz ma 158,5KM i 405Nm
_________________ Obecnie klekocik AR156 1.9 16v JTD M-jet
wcześniej AR156 1.6TS
Gargamel2007 [Usunięty]
Wysłany: 2007-07-23, 11:02
Maciek-156 napisał/a:
Ja zrobiłem w V-techu i jestem bardzo zadowolony. Chciałem podnieść trochę (w granicach 20KM i 30-50Nm) moc i moment obrotowy w swojej alfie. Początkowo myslałem o boxie, ale skończyło się na wirusiku. Na fabrycznych ustawieniach miała 143KM i 372Nm, a teraz ma 158,5KM i 405Nm
W mieście jest zdecydowanie mniejsze nareszcie osiągam spalanie książkowe, w trasie bez zmian - dodatkowym bonusem jest fakt że komputer pokładowy już nie przekłamuje.
wcześniej AR156 1.6TS
Moim zdaniem coś mało mocy po chipie wykreowali z tego silnika
Mocy to można wykrzesać nawet 185KM i 450Nm momentu z silnika 1.9JTD 16vM-jet - pytanie po co tak żyłowac silnik i ile jeszcze się na nim pojeździ do chwili kiedy trzaśnie rozrząd lub rozleci się sprzęgło. Zmiana softu robiona jest indywidualnie pod silnik i pod oczekiwania klienta, a ja chciałem delikatnie +20KM i +30-50Nm
wcześniej AR156 1.6TS
Ostatnio zmieniony przez Maciek-156 2007-07-23, 12:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum