Sprzedajacy pokazywał mi zdjęcia tej Alfy jak ją sprowadzał.Była uderzona z tyłu. Tak jakby ktoś nadział sie delikatnie na słup jak cofał. Trafienie centralnie w srodek klapy. Jednak lampy nie były zbite. Grill przedni został wymieniony przez właściciela ze względów wizualnych. Aktualnie mam zdjęty zderzak przedni i nie widać sladów uderzeń. Cena troche poszła w dół ze względu na wyciek, stosunkowo nieduży, na łączeniu silnika i skrzyni biegów, niesprawny termostat, delikatnie pokiereszowany od spodu zderzak przedni(od krawężników), niedziałające dwa biegi dmuchawy. Takie w sumie drobiazgi.
Za wnętrze już się wziąłem.....
Za pozostałe drobiazgi również
Sprzedawca może być...chociaż troche bajki pisał
Otwieranie bagażnika mam. Musiałem tylko naprawić.
Troszkę z tematu schodzimy. Za jakiś czas założe temat to tam popiszemy dokładniek
Majkel, a masz otwieranie bagaznika od wewnatrz? bo nie wiem czy to farba na przycisku sie zmyla czy to tez byla opcja...
Majkel napisał/a:
Otwieranie bagażnika mam. Musiałem tylko naprawić.
hehe idę o zakład, że mówicie o dwóch różnych rzeczach. Tuti pewno pytał czy Majkel ma bagażnik otwierany elektrycznie za pomocą guziczka w konsoli środkowej, a Majkel mu odpowiedział, że naprawił otwieranie za pomocą dźwigienki z lewej strony fotela kierowcy Mam rację
Tuti musisz się przyzwyczaić, że wraz z zakupem 145 1.8 nabyłeś parę gadżetów niedostępnych dla zwykłego posiadacza 1.4/1.6 Po prostu farciarz z Ciebie
Majkel napisał/a:
Grill przedni został wymieniony przez właściciela ze względów wizualnych.
A pokazał Ci ten stary gril który ściągnął, czy sprzedał na Allegro
_________________ Pewnego wieczoru ktoś mi powiedział:
"Gdyby Alfiści założyli kościół, to byś sie do niego zapisał!!"
MAsz racje.... Ja mam otwieranie z dźwigienki Teraz Tuti obrośnie w piórka i będzie sie chwalił jakie to on ma udogodnienia w swojej Belli
A stary grill widziałem na zdjęciach które mi pokazał jak przyprowadził z Niemiec - wygladał ok. No ale jakie były jego dalsze losy to nie wie
Niestety autor nie zostawil maila, wiec nei wiemy czy byly jakies szlify, remonty itd.
Czy to silnik Boxer czy TS tez nie wiemy, ale polmilionowe przebiegi w alfie tez sie zdarzaja
Po juz paro-miesięcznej eksploatacji trudno stwierdzić ktory z silników jest lepszy. Czeka mnie jeszcze pare wymian min. świece i wariator. W niskim zakresie obrotów nie TS nie jest tak żwawy jak Boxer, ale tu wina może leżeć po stronie wariatora.
Spalanie jak narazie w porównaniu z Boxerem 1.7 8V jest wyższe o jakieś 2 litry. Ale trzeba też zauważyć że 145 jest cięższa i silnik ciut mniejszy.
Po wymianie wyżej wspomnianych elementów opiszę jak wygląda dalej sprawa, aby można było ocenić dokładniej.
W niskim zakresie obrotów nie TS nie jest tak żwawy jak Boxer, ale tu wina może leżeć po stronie wariatora.
Spalanie jak narazie w porównaniu z Boxerem 1.7 8V jest wyższe o jakieś 2 litry. Ale trzeba też zauważyć że 145 jest cięższa i silnik ciut mniejszy.
Ehhh Majkel, a jak mówiłem że boxer jest lepszy to nie słuchałeś
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
Mój wniosek jest taki. Jeżeli kiedykolwiek miałbym dylemat: Kupić Boxer czy Twin Spark 16V, to napewno wybrałbym Boxera. JEst mniej kosztowny, mało elementów wpływa na zmianę mocy i... ma rewelacyjny dzwięk.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum