Panowie zapodajcie jakieś linki jak macie dotyczące tych kompresorów... patrzyłem na google to mi wyskakuja kompresory ... ale te do pompowania kół
jak macie coś na ten teamcik to był bym wdzięczny o wrzucenie czegoś ...
Łukasz, bede sie z nim kontaktowal jakos niedlugo, mysle ze w ciagu jakiegos tygodnia moze troche wiecej, dam Ci znac wczesniej..mozemy sie umowic na piwo w 3 i pogadac
jaku juz wczesniej pisalem chce na tyle male doladowanie zeby narazie (w przyszlosci mam nadzieje ze finanse pozwola) nie przerabiac wnetrza silnika, to sapotworne koszty!!
Scoozi rozumiem ze jak mi sie uda i auta mi nie rozwali to podazysz moimi sladami??
Tuti, no mam nadzieje ze sie uda!! bedzie alfa romeo 145 1.6 boxer supercharged
Nie jest tak zle jak myślisz. Wystarczyło by podtoczyć denka tłoków jakieś 0.5 mm, wstawić nowe pierścienie i już ewentualnie nawiercić w korbowodzie wtryski oleju na denka tłoków. Lub poprostu założyć grubszą uszczelkę pod głowicę
_________________ AR Giulietta 1.8 i.e.
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale
Scoozi [Usunięty]
Wysłany: 2007-01-20, 14:00
Barto, jeśli chodzi o szaleństwa, jestem pierwszy, a wiem że moge się w to zabawić, ponieważ w lecie robiłem generalke silniczka, i nic nie stoi na przeszkodzie a jak licze będzie to wydatek żędu 1000-1500 zł....
Flaszka za pomysł....
Ja myślałem o soft-turbo bo mam daką dmuchawke od smarta....
Na zlocie w bielsku byla jedna 145 1.4 Boxer turbo wyciagnieto z niej cos okolo 130 koni no i calkiem ladnie to wszystko pracowalo tylko koszta byly spore pamietam z rozmowy ze to byl koszt cos kolo 2 tys euro.
Uzytkownik na naszym forum ktory posiada to cacko ma nick Bartosz.
jak na koszta to sądze że nieduże skoro uzyskał az 130 kucy mając seryjne 90.
a macie zdjęcia może silniczka bo ciekawi mie jak to wszystko tam wygląda i jak te Turbo jest tam zamocowane
Barto daj znać jak będziesz się wybierał - bardzo lubię poznawać ludzi którzy mają coś ciekawego do powiedzenia , a jeszcze bardziej jeśli coś konkretnego potrafią zdziałać . Przez ostatnie 10 lat poznałem mnóstwo mechanikierów z okolic Krakowa i dosłownie na palcach jednej ręki możnaby policzyć tych których mógłbym rekomendować do grzebania przy swoim (i innych) autku . Ogólnie brakuje "fascynatów" którzy robiliby to z niekłamaną przyjemnością a nie tylko dla kasy ażeby odfajkować kolejnego klienta (i nie mam tu wcale na myśli żeby pracowali za darmo - zawsze uważałem że za rzetelną pracę i wiedzę należy się realna płaca)
_________________ GET ALFA OR DIE TRYIN'
Barto [Usunięty]
Wysłany: 2007-01-21, 12:28
nie ma problemu napewno sie odezwe jak sie bede z nim kontaktowal
ja mam kontakt do ludzi ktorzy diesle przerabiaja, takich ktorych mozna polecic, kumplowi zrobili 1.9 tdi ze 105 na 186 i 355Nm, ale niestety nie znam niktgo kto by sie bawil benzyniakami i je "uturbial"
rozmawialem chwile z wlascicielem (Bartosz) tej 1.4 turbo i mowil mi ze ze spalinami i napedzeniem turbiny nie ma problemu, nie wiem czy dobrze zrozumialem, niezbyt sie na tym znam ale wynikalo z tego co mi mowil jakby tylko z jednego kolektora zawrocil spaliny i napedzal sprezarke a z drugiego spaliny szly normalnie..mozliwe to?? bo moglem zle zrozumiec
i z tego co mi powiedzial to z 1.6 mozna ok 150 koni wyciagnac bez wiekszych przerobek:)
Tuti tak niby i to prawda..ale z drógiej strony zobacz jaka frajda wypierniczac auta z dwu litrowymi silnikami mając Turbo lub sprężarke hehe. ja i tak wole silniczki Boxerka bo są nietypowe chyba maja lepszy dzwięk o TS noi tańsze chyba od TS
tuti ja licze ze przerobki mojego samochodu dwukrotnie przewyzsza jego wartosc wiec spokojnie moglbym kupic nowsza i mocniejsza alfe, ale to nie o to chodzi, kocham ten samochodzik, nigdy mnie nie zawiodl, uwielbiam nim jezdzic, a gdy slysze jej serducho to az mnie ciarki przechodza (a co bedzie po modyfikacjach ) i mam do niego straszny sentyment
masz racje scoozi ja chce miec oryginalny samochod
jeszcze jedno, nie obrazajac nikogo ale boxery to jest jeszcze konstrukcja firmy "alfa romeo" a twin sparki to sa juz przerobine silniki fiata, nie powiem pomysl swietny i mocy maja bardzo duzo jak na swoje pojemnosci ale ja tam wole starego dobrego bokserka
jeszcze jedno, nie obrazajac nikogo ale boxery to jest jeszcze konstrukcja firmy "alfa romeo" a twin sparki to sa juz przerobine silniki fiata, nie powiem pomysl swietny i mocy maja bardzo duzo jak na swoje pojemnosci ale ja tam wole starego dobrego bokserka
w jakim sensie to konstrukcja alfa romeo? ostatnie boxery od alfy to 1.3 1.5 i 1.7, montowane w 33, a 1.4 i 1.6 to juz fiat wprowadzil w modelu 145:P
Bardzo bym prosił moderatora o dołączenie tematu do którego podaję link z tym tematem i przeniesienie zdjęć z tamtego tematu do tego tematu. Są dwa o podobnym charakterze, ale ten jest bardziej rzeczowy.
ten post do usunięcia.
link do tematu i zdjęć:
http://www.forum.alfaholi...cf346fbc3#19154
_________________ alfa zamiast mózgu
Barto [Usunięty]
Wysłany: 2007-01-22, 11:59
no dobra :p ale i tak mnie nie przekonasz na zmiane boxera na ts'a a pozatym boxer to spuscizna po alfie a ts'y z mniejsza iloscia swiec jezdza w bravo, bravie, marei itd oczywiscie wiecie ze moja zlosliwosc jest z milosci :D:D:D:D
a ts'y z mniejsza iloscia swiec jezdza w bravo, bravie, marei itd
nie znam sie zbytnio na budowie silnikow, ale ktos gdzies pisal, ze TS z fiatami ma tylko blok wspolny.
pozatym watpie zeby bravo mialo zmienne fazy rozrzadu... a zmienne fazy rozrzadu to na pewno wieksza spuscizna niz boxer, bo nie wiem czy wiesz ale VW w garbusach boxery montowal jeszcze przed alfa
to tak jakbysmy gadali o wyzszosci swiat wielkiej nocy nad bozego narodzenia ja tez sie srednio znam, ze VW montowal boxery to wiem bo garbusa kiedys chcialem
HA ale ze blok jest ten sam to przyznajesz
a i tak na przyszlosc wiem ze subaru i porsche tez ma boxery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum