Jak chciał zachęcić to mógł dąc tylko kawałek artykułu. Albo dać artykuł w rozdzielczości nieczytelnej. Ja poprostu tak mam - wysoko stawiam kwestię uczciwości wobec cudzej twórczośći (sam z próbami zawłaszania mojej mialem do czynienia) poza tym podzielić, to mógłby się jakby to było jego;)
w nowym numerze Top Gear są 3 strony o 155 Q4 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie skończyłem czytać. Nawet fajnie napisane, tylko ze zauważyłem ze autor tego działu to wiedzę czerpie z wikipedii. Lata produkcji '92-93 a na fotkach chromowane scudetto. Z tekstu wynika ze z lancii tylko układ 4x4, o silniku nie pisze. Największym plusem artykułu jest to ze autor wręcz zachęca do tego modelu, zamiast jak to jest przyjęte w Polsce powielać stereotypy o włoskim szajsie.
W najnowszej książce Clakrsona również jest co nie co o Alfach, póki co przeczytałem fragment ksiązki i trafiłem na kawałek o Alfie GTV6.
Mianowicie jest opisana że to najgorzej wykonane auto, z okropną skrzynią biegów i mega niewygodnym wnętrzem. Mimo tego Clakrson taką kiedys kupił bo było to napiękniej brzmiące auto jakie słyszał
W nowym numerze miesiecznika znow sporo o alfach:
-maserati z silnikiem alfy
- rozmowa z designerem AR, naszym rodakiem zreszta
- aktor krolikowski chwali alfe
- brera najlepsza na podryw.
polecam.
Model: Inny
Silnik: 1,8
Rocznik: 1992
Wysłany: 2008-07-23, 07:08
Tomek G. napisał/a:
bobryt napisał/a:
w nowym numerze Top Gear są 3 strony o 155 Q4 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Właśnie skończyłem czytać. Nawet fajnie napisane, tylko ze zauważyłem ze autor tego działu to wiedzę czerpie z wikipedii. Lata produkcji '92-93 a na fotkach chromowane scudetto.
W nowym numerze miesiecznika znow sporo o alfach:
-maserati z silnikiem alfy
- rozmowa z designerem AR, naszym rodakiem zreszta
- aktor krolikowski chwali alfe
- brera najlepsza na podryw.
polecam.
nie brera tylko spider
swoją drogą się zdziwiłem że nawet bentleya pobiła
Podobają mi sie ich niektóre wypowiedzi ale szkoda mi tych autek szczególnie tej czarnej alfy 75 , moze i oni maja jeden z najlepszych programów ale juz nie 1-szy raz zniszczyli doszczętnie auta które kupili do zabawy
A ja przy okzaji polecę nowy magazyn, formą podobny trochę wydaje mi się do TopGeara, ma prawie 200 stron i kosztuje 5,0 PLN
Nazywa się "V12" i w numerze październikowym jest spory artkuł o Alfie Romeo, sportowych, historycznych modelach, świetny reportaż z fabryki Ferrari no i mnóstwo mnóstwo Porsche i Mercedesa. Warto poczytać, trochę historii w świetnym przekazie.
Podobają mi sie ich niektóre wypowiedzi ale szkoda mi tych autek szczególnie tej czarnej alfy 75 , moze i oni maja jeden z najlepszych programów ale juz nie 1-szy raz zniszczyli doszczętnie auta które kupili do zabawy
Mnie serce bolało jak widziałem co robią z tymi autkami...kurde lubie ich i ich program, ale...dla mnie to był zwykły debilizm tak bezmyslnie niszczyć, nie wazne czy to AR czy VW...
A ten szok na twarzach ludzi ze zlotu..bezcenny... Na zlot BMW jakby podjechali z tak zrobionymi BMW to coniektórzy łysi by ich żywych nie wypuścili pewnie heheheh
Ta czarna 75 i do tego 3.0V6 to poprostu...brak słów...
Oby więcej Alfa nie brała udziału w tym ich "wyzwaniu"
Test z tymi alfami był bezsensowny. Niby chcieli udowodnić że alfy się sypią ale dzięki temu możesz przeżyć parę przygód, poznać ludzi, zaprzyjaźnić się . Jakby wzięli do tego niby testu np BMW wyszło by to samo. Tak samo 'cywilne' bmki by się posypały na torze, nie mając szans z wyścigowymi autami. Dla mnie to było żałosne.
_________________ Alfa Romeo powstała tylko dla kierowcy, reszta to zło konieczne
this is my truth tell me yours
Alex Jones - EndGame ---- google, trzeba zobaczyć
to już 3 test tego rodzaju jaki widziałem. Kiedyś robili wyjazd do usa i tam kupili auta za 1000 $ jakiegos cadilacka i pick upa i camaro. Bezsensownie je niszczyli, tak samo zrobili kiedys z 3 innymi autami było tam volvo 740 i jakies 2 inne chyba saab. Szkoda aut ale to program pod publike.
to już 3 test tego rodzaju jaki widziałem. Kiedyś robili wyjazd do usa i tam kupili auta za 1000 $ jakiegos cadilacka i pick upa i camaro. Bezsensownie je niszczyli, tak samo zrobili kiedys z 3 innymi autami było tam volvo 740 i jakies 2 inne chyba saab. Szkoda aut ale to program pod publike.
Tak , było volvo, audi 80 i rover (honda civik), pojeździli nimi trochę a potem rozbili o skarpę. Ale w tym teście z alfami pokazali że nienawidzą alfy, zauważyłem że bmw zawsze wychwalają.
_________________ Alfa Romeo powstała tylko dla kierowcy, reszta to zło konieczne
this is my truth tell me yours
Alex Jones - EndGame ---- google, trzeba zobaczyć
Ostatnio zmieniony przez sedicivalv0le 2008-10-11, 07:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum