- 1.3JTDm o mocy 95 KM
- 1.4JTB o mocy 120 KM
- 1.4JTB o mocy 155 KM
- 1.6JTDm o mocy 120 KM
W 2009 roku:
- 1.4JTB o mocy 120 KM zostanie zastąpiony przez 1.4Τ Μultiair o mocy 130 KM.
- wiosną pojawi się jednostka 1.8JTB o mocy 230 KM.
Dzięki szakalowi z AG
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
Bardzo mi się podoba Napewno w swojej klasie jest najładniesza. Silniki jak zwykle też bardzo ciekawe szczególnie 1.8JTB o mocy 230 KM to takie troche GTA. Ciekawe jakie będzie wnętrze
Fotek wnętrza jeszcze nie ma, ale pewnie się pojawią z dnia na dzień
_________________ Posiadacze samochodów marki Alfa Romeo kierują się przy zakupie raczej emocjami, niż zdrowym rozsądkiem. Wierni przez wiele lat tej marce, poczuwają się do pewnego rodzaju wspólnoty, określają siebie jako "Alfisti"
. Nie wiem dlaczego odeszli od agresywnego przodu rodem z 159 i brery.
Wszystkie Alfy nie moga wygladac tak samo http://www.alfaromeo.com/cgi-bin/pbrand ... language=1
Nazwa juz jest, teraz wybierzmy jej ksztalt Moj glos na nr 1
- wiosną pojawi się jednostka 1.8JTB o mocy 230 KM.
Ciekawe ile może znieść przednia oś w takim maluchu? Przecież na pewno znjadzie się ktoś kto jeszcze ten silniczek podkręci na 250-280KM Będzie można odlecieć, dosłownie!!
_________________ Była Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic oraz Honda Civic 1.4i EJ9
Jest Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed oraz wierna Honda Civic 1.4i EJ9
swoją droga podziwiam ich za marketing
najpierw wypuścili bardzo limitowany piękny samochód - 8C - niedostępny dla 99,9999% ludzi po czym stworzyli podobny, mniejszy o wiele wiele tańszy wykorzystujący elementy is tylistykę 8C - który na bank odniesie sukces bo kto by nie chciał mieć tego "trochę tańszego" 8C pod domem
_________________ Il Cuore ha sempre ragione... Alfa Romeo...
Gdy pierwsze małe alfy trafią do salonów będą oferowane z jednym z dwóch silników benzynowych i dwóch wysokoprężnych.
Klienci będą mieli do wyboru diesla 1.3 Multijet o mocy 90 KM lub 1.6 o mocy 120 KM, a także silniki benzynowe 1.4 o mocy 78 KM (wolnossący) oraz 155 KM (doładowany).
Co ciekawe, Alfie udało się wreszcie ograniczyć masę samochodu. Mi.to z silnikiem 1.4 turbo waży tylko 1145 kg. 230 Nm i 155 KM zapewnia przyspieszenie do 100 km/h w 8.1 s oraz prędkość maksymalną 217 km/h. To wszystko przy średnim zużyciu paliwa - wynoszącym 6.5 l/100 km.
Z kolei bazowa wersja z silnikiem 1.4 o mocy 78 KM i momencie 125 Nm ma ważyć 1080 kg. Osiągi? Na pewno niegodne alfy: przyspieszenie do 100 km/h ma trwać 12.3 s a prędkość maksymalna to ledwo 176 km/h. Najwyraźniej Alfa Romeo jest konsekwentna w odchodzeniu od swojego hasła reklamowego "cuoresportivo". Dla porządku podajmy, że średnie zużycie paliwa tej wersji to 5.8 l/100 km.
Diesle? Mocniejsza alternatywa ma 1.6 l pojemności, 120 KM i 320 Nm. Zapewnia ona przyspieszenie do 100 km/h w 9.8 s oraz prędkość maksymalną 194 km/h. Masa auta z takim silnikiem wynosi 1205 kg, zaś średnie zużycie paliwa to 4.75 l/100 km.
Alfa Romeo nie ujawniła jeszcze osiągów samochodu ze słabszym silnikiem wysokoprężnym.
Mito trafi do polskich salonów po wakacjach.
Źródło informacji: INTERIA.PL
I moja uwage zeby zmienic nazwe tematu na nazwe auta czyli Mito a nie Mi.To
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum