Wysłany: 2008-02-19, 10:54 Alfa 156 w TVN Turbo - Na każdą kieszeń
Oglądał ktoś z was może?? Ja przypadkiem trafiłem i obejrzałem porównanie Volvo S40 i Alfy 156. Zdziwiło mnie że prowadzący nie zjechał alfy za awaryjność itp jak to zawsze bywa, lecz przedstawił ją jak należy, jako samochód z duszą. Jedne co, to mnie zatkało jak zobaczyłem ten wiejski wlew paliwa na przedstawianej alfie Zdziwiło mnie też gdy na końcowym porównaniu, na temat alfy powiedział tylko jedno: dobre zawieszenie a na temat volvo dynamiczny silnik
_________________ To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
Obejrzałem cały program i prowadzący wypowadał się bardzo ogólnie o Alfie.
Moim zdaniem, pojęcie o Alfie 156 ma takie jak o F1 , wie że coś takiego istnieje i że potrzebny jest do tego tor
Jednak na plus tego programu było to, że nie zjechali Alfy na dzień dobry
No i ten cytat ze strony głównej IK@Ra
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Silver156 [Usunięty]
Wysłany: 2008-02-19, 13:17
Poczytal fora i strescil wypowiedzi bo co mogl dac od siebie ? hmm ? musialby pojezdzic tym dluzej zeby ocenic ... no ale na plus dla niego ze nie zjechal Alfy tak mocno
Poczytal fora i strescil wypowiedzi bo co mogl dac od siebie ? hmm ? musialby pojezdzic tym dluzej zeby ocenic ... no ale na plus dla niego ze nie zjechal Alfy tak mocno
Nawet stwierdził że musi uważać co mówi żeby panowie z klubów tej marki nie zdenerwowali się zbytnio .
Oglądałem, może być w ostateczności, najgorzej Alfa nie wypadła.
Na program specjalnie czekałem po zajawkach i spodziewałem się sromotnego obsmarowania. O dziwo kolega prowadzący podszedł do tematu bez uprzedzeń - to dobrze. Trochę mnie zdziwiło porównywanie tak odmiennych aut, volvo i alfa to dwa odmienne bieguny. Ja bym wybrał raczej jakąś bejcę, saaba, może hondę?
Ostatnio zmieniony przez Lopezius 2008-02-19, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Silver156 [Usunięty]
Wysłany: 2008-02-19, 18:54
Ten program to nie ma celu porównywać tylko jak nazwa mówi przedstawić samochody na każdą kieszeń dał 2 sedany, czasami daje vany, a czasami kombi jakies... do porównań jest test 300 lub inne ... ale raczej nie ten ?
Ale co się człowiek naczekał aż Alfę pokażą.
Ciekawe czy kiedykolwiek jakaś Alfa zagości w "Zakupie kontrolowanym", Maserati już było . Może któryś z Was zechce wystąpić i powie "chcę włoskie, piękne, szybkie, dające moc wrażeń za rozsądną cenę, autko które zapewni mi niezapomnianą frajdę z jazdy"
Alfa 156 była już w zakupie kontrolowanym. Ale koleś- ( RUDY jak wiewióra)
wybrał wtedy czarną BMW trójke.
Marudził na ospojlerowanie alfy i-mówił że mu to nie odpowiada, dodatkowo auto było przerysowane. Miał prawo mu nie spasować ten egzemplarz .
Co do samochodu na każdą kieszeń w sumie OK. Ale mógł się posiłkować wynikami awaryjności dla samochodów 5-7 letnich a nie 2-3 letnich. skoro jeżdzili takimi samochodami. Tam alfa nie jest w okolicach 90 miejsca, lecz około 70 przed BMW 3.
Może któryś z Was zechce wystąpić i powie "chcę włoskie, piękne, szybkie, dające moc wrażeń za rozsądną cenę, autko które zapewni mi niezapomnianą frajdę z jazdy"
Ja z chęcią bym wystąpił, ale muszę uzbierać jeszcze jakieś 80000 na wymarzoną używaną brerkę 3.2. Trochę mi to czasu zajmie
Moim zdaniem porównanie bardzo trafne, bo ceny podobne.
Za tyle samo można spełnić motoryzacyjne marzenia albo kupić samochód rodzinny (nienawidzę tego określenia "rodzinny"). Pytanie co komu bardziej odpowiada.
_________________ Była Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic oraz Honda Civic 1.4i EJ9
Jest Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed oraz wierna Honda Civic 1.4i EJ9
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum