witam
przyjdzie czas na 166 . Jechałem taka 3.0 kolegi i trochę za duża dla mnie , a bagażnik nie dość praktyczny .Ale komfort pierwsza klasa . Rozwojowy ze mnie chłopak i kombi mi potrzeba . Poza tym sam przyznał , że moja szybsza i to nie dlatego , że jego jest zepsuta , bo jego brat ma taką samą 166 i też jest wolniejsza . Masa jednak robi swoje . Ale przyznać muszę ,że 166 mi się podoba .
pozdrawiam
hej!
Jeśli chciałby ktoś porównać średni miesieczny koszt utrzymania opla vectry 2,0 '92 to oto one:
paliwo średnio 400zl (benzyna8,5l/100km-gaz sie popsuł )
ubezpieczenie 50zl
opony letnie i zimowe 50zl
plyn do spryskiwaczy - 20zl
oleje,filtry - 15zl
naprawy - ok 50zl
czyli w zaokragleniu ok 600 zl za vectre 115 koni- jak sie który chce tanio zamienic na ładna 156v6 to prosze o sygnał
spedward ale masz poczucie humoru ! ja pitolę . To jakby wejść na amerykańskie murzynowo i krzyczeć śmierć czarnuchom , biali gorą . chyba , że tojakś prowokacja . jak tak to masz piwo i usuń zdjęćie tego szarego bohomazu ,a lbo przynajmniej postaw koło tego jakąś fajną laskę .
sorry pomimo najlepszych chęci jak naciskam piwo to wyskakuje mi komunikat "wystąpił błąd" więc chyba ci się nie należy
spedward ale masz poczucie chumoru ! ja pitolę . To jakby wejść na amerykańskie murzynowo i krzyczeć śmierć czarnuchom , biali gorą . chyba , że tojakś prowokacja . jak tak to masz piwo i usuń zdjęćie tego szarego bohomazu ,a lbo przynajmniej postaw koło tego jakąś fajną laskę .
sorry pomimo najlepszych chęci jak naciskam piwo to wyskakuje mi komunikat "wystąpił błąd" więc chyba ci się nie należy
mimo wszystko pozdrawiam
A co ci tak Vectra w avtarze przeszkadza? Jakieś złe wspomnienia? Narazie jeździ Oplem i bynajmniej wiadomo o co chodzi przy opisie modelu jako "inny"
usuń zdjęćie tego szarego bohomazu ,a lbo przynajmniej postaw koło tego jakąś fajną laskę .
fiergloo napisał/a:
kubacik napisał/a:
spedward ale masz poczucie chumoru ! ja pitolę . To jakby wejść na amerykańskie murzynowo i krzyczeć śmierć czarnuchom , biali gorą . chyba , że tojakś prowokacja . jak tak to masz piwo i usuń zdjęćie tego szarego bohomazu ,a lbo przynajmniej postaw koło tego jakąś fajną laskę .
mimo wszystko pozdrawiam
A co ci tak Vectra w avtarze przeszkadza? Jakieś złe wspomnienia? Narazie jeździ Oplem i bynajmniej wiadomo o co chodzi przy opisie modelu jako "inny"
Dokładnie ja tez nie rozumiem o co chodzi koledze
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Relax robak i proszę cię nie marszcz się tak .
chodzi o to , że smutno wygląda i nie pasuje do poczucia humoru kolegi . Bez negatywnych emocji . nawet piwko koledze chciałem postawić ( tylko coś ta opcja nie działa ) i zasugerowałem rozweselenie obrazu widokiem niewiasty . może być w okryciu .
vectra jak vectra nic ująć nic dodać . Fiergloo masz rację ale tylko częściwo , kiedyś przez chwilę też miałem vectre tylko granatową 1.6 . faktycznie niedroga w utrzymaniu. a wspomnienia raczej dobre , bardzo dobre
pozdrawiam
[ Komentarz dodany przez: AR_33: 2008-02-29, 09:22 ]
Alfaholik jest grzeczny dla gości i miły dla użytkowników innych marek ( nawet jeśli uważa je za gorsze)
Ostatnio zmieniony przez kubacik 2008-03-02, 22:49, w całości zmieniany 5 razy
speedward [Usunięty]
Wysłany: 2008-03-02, 14:41
Vetra wyglada smutno bo nie widziala słońca jak ją pstrykałem. Co do postawienia laski to też nie da rady bo akurat końcówka ciąży.
Nie twierdze ze Opel lepszy , o nie! Moja jest w wyjatkowo miernym stanie, taką już mi Ojciec pare lat temu kupił, rdza, duży przebieg i przygody w przeszłości powodują ze auto jest do oddania prawie darmo, ale puki co jeździ i to nieżle. Już moja żona ma lepsze, ale juz niedługo.
Kurde, chetnie bym wypil browara. Moze kiedys na zlocie?
witam
cieszę się niezmiernie , że nie oceniłem źle poczucia humoru kolegi speedwarda , a w temacie płynoterapii zawsze jestem gotowy do ćwiczeń praktycznych . Gratuluję ciąży i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie .
Ale to teraz kombi będzie raczej potrzebne , a jak tak to tylko 156 .
i spotwagon, niech się nowy alfaholik szkoli. Oby nowi pasjonaci byli z nami.
GratulcjeTato, i oby twój potomek pokochał Anonima Lombarda Fabrica Automobili
Ostatnio zmieniony przez Lopezius 2008-03-03, 19:03, w całości zmieniany 2 razy
speedward [Usunięty]
Wysłany: 2008-03-03, 20:30
Dzieki chłopaki!To bedzie druga córa za miesiac. Pierwsza ma prawie dwa lata, ale jezdzi od 1,5miesiaca zycia prawie dzien w dzien po 40km dziennie (z żoną do pracy, czyli na przechowanie do tesciow), na poczatku sportowym kadetem a teraz dwulitrowa audi. Mała sie oczywiscie juz "zna" się na budowie aut i motorów i juz od bardzo dawna potrafi rozpoznac swoje auto na parkingu.
Sportwagon nie przejdzie, Alfa ma być bezkompromisowa. Bez obrazy ale kombi i dizel odpada.
Czy dziewuchy pokochają ALFA'e? Myśle, że odziedziczą po rodzicach i dziadkach zamilowanie do motoryzacji i pieknych maszyn.
Strasznie odjechalismy przezemnie od tematu, polowa forum juz mnie klnie pewnie,. Ale jak sie pojawie na zlocie to stawiam skrzynke browca (symbolicznie).
Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-03-03, 21:26
Cytat:
stawiam skrzynke browca (symbolicznie).
eee a dzie ten zlot...moze i ja sie pojawie
Gratuluje cory Niema syna to trzeba corki zainteresowac motoryzacja
A co do kosztu miesiecznego to przeciez nigdy niewiadomo kiedy siadzie jakis czujnik czy inna pierdola.Zazwyczaj trzeba liczyc oplaty,opony,przeglady, a inne sprawy to niekiedy pojezdzi 2lata bez remontu, a w trzecim roku posypie sie zawieszenie i silnik Zalezy tez jak kto dba
No a ja powiem że chyba jestem szcześciarzem bo mam alfe z tym silnikiem i jakoś nie wyciąga ze mnie niewiadomo jakiej kasy. Może poprostu dobrze trafiłem bo przed zakupem troche mnie straszyli kosztem utrzymania ale poki co jest ok. Wymieniam wszystko na czas i jeżdże Pozdrawiam
Jak miałem 156 to moje miesięczne koszta wynosiły w granicy 250-300zł na paliwo, i w sumie tylko to. Takie rzeczy jak oleje i inne płyny nie wliczam w te koszta bo to się robi raz na jakiś czas, tak samo ubezpieczenie, pierwsze płaciłem 1200zł, później ponad 900zł a teraz ostatnio w maju przed sprzedażą zapłaciłem 760zł zaznaczam tylko że nie mam skończone 25 lat i jestem jedynym właścicielem w dowodzie rejestracyjnym (szkoda że rocznikowo nie biorą tego pod uwagę bo już bym miał mniejszą kwotę w granicach 450-500zł). Więc jeżeli wiesz że będziesz miał Alfę dłużej to na dłuższą metę Alfa chyba nie jest drogim autem w utrzymaniu w stosunku do tego jaką daje frajdę z jazdy! Ja zaraziłem się marką i w tej chwili mam już 3 Alfę
Koszt miesięczny to dla mnie tyle, ile wleje do baku a to według potrzeb . Wymieniłam ostatnio wahacze i przeguby ale to tylko dlatego, że poprzedni właściciel mojej ślicznotki wcisnął jakieś tanie zamienniki.. wolałam nie czekać na efekt aż padnie zawieszenie. Do wymiany poszło też sprzęgło, nie padło ale ciężko chodziło i tyle a ja dbam o swoją belle
Pozdrowionka o wiernej fanki Alfy
Ostatnio zmieniony przez alfka156 2008-07-07, 13:26, w całości zmieniany 1 raz
Ja liczę tylko paliwo a na nie wydaję jakieś 400 do 500 zł. Kosztów takich jak oleje, filtry, opony, klocki itp nie liczę bo nie co dzień się to kupuje a jak się kupi dobre to starcza zdecydowanie na dłużej. P/S dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach
Mi na paliwko miesięcznie idzie około 700 zł, no i na myjkę i odkurzacz duzo wydaję, nie liczac dodatków do paliwa i innych pierdołków...Miesięcznie w 800 zł sie mieszcze z wszystkimi kosztami...
Jak na frajde z jazdy i ta moc to niewielkie pieniadze...
jeżeli powiecie mi, że utrzymanie 156 jet tańsze niż BMW 323 (rok1995-1998) to biorę alfe bez zastanowienia.
W TVN Turbo jakiś czas temu było porównanie alfy146 z BMW (nie pamietam modelu) -alfa przegrała z kretesem, tylko, że nikt w programie nie podał cen testowanych samochodów. Były totalnie nieporównywalne. Jak chcesz kupić BMW w cenie alfy156 z rocznika 95/98 to życzę szczęścia. A co do kosztów utrzymania - to zależy też trochę od Twojego podejścia do samochodów - jak bedziesz chciał o samochód zadbać to kosztów nie unikniesz. Moim najdroższym w utrzymaniu samochodem było seicento, o które poprzedni właściciel nie dbał.
Lester napisał/a:
Auta kocham!! I Alfę potraktuję jak najlepszą kobietę!!!
Cóż, kobiety mają swój własny budżet w przeciwieństwie do samochodów... Więc łatwiej o nie dbać....
Kosztów nie unikniesz - więc kup to co wolisz - a to jest subiektywne
jako że nie znam sie w ogole na AR (milosc do innej marki:)) prosze o info na co mam sie przygotować odrazu po zakupie?
domyślam się że rozrząd... co dalej>? jakie przykładowe koszty?
z góry dziękuję
A na przyszłośc proponuję kożystać z opcji Szukaj, temat już był tyle razy poruszany, że można książkę
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum