Wysłany: 2007-07-30, 07:18 Alfa 155 Q 4 w TVN Turbo
W niedzielę była w TVN Turbo program OPT Alfa 155 Q4 po tuningu na mnie zrobiła olbrzymie wrażenie poza paroma niepotrzebnymi gadżetami . Ta moc isprawność silnika dosłownie powala
Sylwia, nadaja w kółko powtórki więc nie panikuj, napewno się załapiesz A fura jak na swój wiek bardzo ładnie się prezentuje, pełen szacunek dla kolesia.
Teraz już jeździ nią okazjonalnie, ale pare lat w stecz był na zlocie IKAR-a w Kiekrzu pod Poznaniem i na lokalnym spocie PyraTeam w Biedrusku.
_________________ Fiat Seicento 1.1 do pracy
Lancia Lybra SW 2.4 jtd Executive dla rodziny
Alfa Romeo 33 1.7 16V dla przyjemności
IK@R_1886
SEKTA TO MAŁO, ZAŁÓŻMY KOŚCIÓŁ - WYZNAWCÓW IKSA
on kiedyś był zalogowany na naszym forum pamiętam nawet że deklarował się na przyjazd na spotkanie do Włocławka, lecz się nie pojawił.
A odnośnie Alfyy to naprawdę silniczek dopieszczony , podoba mi się koncepcja usprawniania tego co jest a nie tworzenia jakiś monstrum z wielką sprężarą itp. jednak nie które elementy z zewnątrz nie pasują do belli np. wycieraczka postawiona na sztorc .
Co do silnika z Tego co zrozumiałem dołożył tylko intercooler zmienił program sterujący i włożył kompletny wydech supersprinta i dzięki temu uzyskał 80 kucy , za silnik 5+ , za wygląd 4
Co do silnika z Tego co zrozumiałem dołożył tylko intercooler zmienił program sterujący i włożył kompletny wydech supersprinta i dzięki temu uzyskał 80 kucy
Dodaj do tego większą turbine, kute tłoki, tytanowe gniazda zaworów i same zawory, zmienioną glowicę i wałki rozrządu, takie tam drobiazgi
IK@R_1886
AR_33 napisał/a:
Dodaj do tego większą turbine, kute tłoki, tytanowe gniazda zaworów i same zawory, zmienioną glowicę i wałki rozrządu, takie tam drobiazgi
a gdzie to było napisane
Tak się składa że miałem przyjemność posiedzieć w tym autku i porozmawiać z właścicielem , nie stety nie załapałem się na jazdę, ale widziałem ją w akcji na torze
IK@R_1886
LUKE [Usunięty]
Wysłany: 2007-11-12, 17:52
Witam!
Też jeździłem Maćka Q4. Fajnie zrobiona,ale miałem parę zastrzeżeń co do drobiazgów.W mojej 155 2,5V6 i myślę,że w każdej jednej skok sprzęgła jest dosyć spory,a w tej 155 (Maciek ma sportowe sprzęgło) skok jest dosłownie 5cm.Wrzucasz bieg krótki skok pedału i co ciekawe jeszcze go "zasysa" tak więc nawet go nie wciskamy 5cm,odpuszczasz sprzęgło i trwa orgia.Natępny bieg,wskazówka obrotomierza wyrywa w górę,następny bieg i zawór upustowy wściekle parska...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum