Troche szkoda że reklamy Alfie nie zrobił, mówiąc że psuje się w niej absolutnie wszystko, zaś w Audi jedynie tarcze hamulcowe szybciej się zużywają.
Samo porównanie tych samochodów nie trafione. Alfa 8500zł audi 22000zł. Skoro to program Na Każdą Kieszeń to powinni w takiej samej cenie porównywać samochody.
Ponadto 156 potraktowali wcześniej lepiej, a to niemal taki sam samochód jak ta 145 1.8TS więc sami nie wiedzą co mówią.
Od samego początku Alfa była traktowana jako gorsza...
Wszyscy wiemy, że 145 nie jest samochodem niezawodnym, dlatego nie można mówić, że ktoś oczernia wizerunek Alfy.
Kilka osób zwróciło uwagę na różnicę w cenach, choć i ta była dla mnie dziwna 1.8 TS za 8500?
Poza tym wydaje mi się, że to porównanie było od początku bez sensu, któryś z tych dwóch mówił zresztą, że Audi to segment premium. Mogliby się pokuśić o Alfę 147...
Ja i tak uważam że 145 po ostatnim FL jest jedną z najiękniejszych Alf i i tak sobię taką kupię.
Obejrzałem i mam takie odczucie że ten starszy facet kocha Alfy widać było jak oczy mu się rozjaśniają jak mówi o jej właściwościach jezdnych. No ale fabryka TVN chciała żeby Audi było górą i tak też się stało. Porównywać 1.8 do 1.8 turbo? Proszę Was...
Bez turbo audi już jednak troszke gorzej jeździ ...
Alfa Romeo 1.8 0-100 km/h w 9.1 s.
Audi A3 1.8 0-100 km/h w 9.6 s.
Czyli Alfą taniej, lepiej, szybciej.
Ale w sumie to jestem wdzięczny realizatorom. Dzięki temu będzie więcej a3 na ulicach niż "badziewnych" 145. I 145 pozostaną autem w miarę rzadkim i nietuzinkowym
155 i 33 jest mało, ponieważ ludzie nie chcą kupować samochodów które mają 15-17 lat, nawet jak mają mocne silniki. Dlatego jest bardzo dużo 146 w przedziale 1997-2000, samochody 10-8 letnie, jeszcze całkiem świeze są alternatywą dla Astr, Golfów.
Gonzo pisze, ze dobrze,
ale za kilka miesiecy, lat jak "niby alkoholicy" zajezdza Alfy, to w Polsce już sie prawdziwej Alfy nie kupi, chybe ze od kogos z forum.
Model: Inny
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-05-03, 13:56
ogladalem i powiem, ze "troszke" z tym porownaniem przesadzili... Bez jaj...Audi 3 razy drozsze, z turbina do Alfy tej samej pojemnosci bez turbo...jeszcze szkoda, ze 1,4ts nie wzieli
Program ten traktuje jako taka rozrywke bardziej niz program informacyjny, ktory pomoze mi wybrac w przyszlosci auto
dwa koleś nie ma żadnego pojęcia o 145 jego informacje na ten temat to dno kompletne
trzy "w tym aucie może nam się zepsuć wszystko" w każdym aucie może sie popsuć wszystko , to było stwierdzenie małego chłopczyka z piaskownicy który zaczyna swoją przygodę z motoryzacją
_________________ Ci ludzie te miejsca to mnie napędza
Ja i tak uważam że 145 po ostatnim FL jest jedną z najiękniejszych Alf i i tak sobię taką kupię.
W pełni popieram chyba wymienię swoją 145 na tą właśnie po FL i może się psuć byleby mnie tylko nie zepsuła wszystko inne wybaczam. A jeśli chodzi o TVN turbo to stacja spada na psy moim zdaniem i lepiej niech tam kolesie zajmą się zakupami kontrolowanymi i operacjami tuning bo to kosmiczne pozycje są niż samochodami których nie można do niczego porównać bo są one jedyne w swoim rodzaju.
Mario 145, Scudetto sobie wymień i idź na polerke, to będziesz miał nówke... Możesz trafić na jakiegoś komara, co ci wypije całe osczędnośći.
Jak masz ładną alfkę, to ewentualnie jeszcze silnik na 1.6 i hamulce;d
Istota nie tkwi w wymienianiu czegokolwiek bo tak można by zrobić sobie ze 145 np Brerę. Po prostu 145 po FL ma kilka istotnych zmian odnośnie modelu z roku 1997 jaki posiadam.No i mam trochę za mały silnik .A scudetto jest takie same i tu i tu różny jest jedynie grill
ogladalem i powiem, ze "troszke" z tym porownaniem przesadzili... Bez jaj...Audi 3 razy drozsze, z turbina do Alfy tej samej pojemnosci bez turbo...jeszcze szkoda, ze 1,4ts nie wzieli
To tylko świadczy o tym jak TVN Turbo i jego naczelni sie boją zestawic auto niemieckie z jakimkolwiek włoskim autem z identycznym silnikiem na turbie.
Wystarczyłoby dobrać do tego zestawienia Alfę za 22 tys. zł. i nie mieliby już o czym gadać... Parodia i tyle - to ma być porównanie? Ten odcinek mial pomóc komukolwiek w zdecydowaniu się na konkretny model? Napiszcie mi kto normalny kupujący auto bierze pod uwagę przedział cenowy od 8 do 22tys. zł ??
Alfa 145 = Audi 80
Alfa 147 = Audi A3
Tak to cenowo wygląda
Jeszcze bezczelnie twierdzą że Audi A3 lepiej przyspiesza - przecież w A3 montowali silnik 1.8 bez turba - 125km i które autko wtedy lepiej wypada z przyspieszeniem?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum