warto jeszcze przeczyscic styki w przewodach i na swiecach bo moga byc zasniedziale ja tak zrobilem i jest poprawa poza tym mialem urwany jeden kabel do swiecy i chodzila na 7 a nie na 8 do tego przemylem silniczek krokowy bo sie przycinac az od brudu zaczal i powiem ze 130 na trojce z palcem w odbycie a przedtem 120 i juz stawal licznik no chyba ze gora byla to pociagnal jeszcze 5 kilosow wiecej
_________________ AR 155 1.8 TS XD
[o__/::::\ 0 /::::\__o] no i to sie nazywa grill do AR 155 xD
czesci czesci czesci do alf sprzedam
rysiu tylko fajnie by bylo zeby ona zaczela w koncu brykac tak jak powinna a nie strzelac fochy jak jakas gowniara
Aha zapomnialbym.Na jakiej zasadzie moglbym zdobyc te swiece o ktorych byla mowa?
Ostatnio zmieniony przez Lukasz A. 2007-04-07, 23:18, w całości zmieniany 1 raz
Wlasnie tez tak mysle ze tu trzeba sprawy katalizatorowe odlozyc i skupic sie na czyms innym.Tu sie dzieje cos glupiego,zwazywszy ze puszke wymienilem na katalizator i ciagle to samo.Zastanawiam sie nad cisnieniem paliwa. Moze to silnik juz pada bo ma najechane 250tys km
Wlasnie tez tak mysle ze tu trzeba sprawy katalizatorowe odlozyc i skupic sie na czyms innym.Tu sie dzieje cos glupiego,zwazywszy ze puszke wymienilem na katalizator i ciagle to samo.Zastanawiam sie nad cisnieniem paliwa. Moze to silnik juz pada bo ma najechane 250tys km
To od tego trzeba zaczynać , sprawdzić szczelności komór spalania pompując spreżone powietrze przez gniazdo świecy do komory spalanie przy zamkniętych zaworach
Choroba wie- mój ma najechane 265tys. i jest ok- tyle ze moj to Vka a Vki lepiej znoszą duże przebiegi. Jedź do doktorów i niech ci kompresje na każdym cylindrze sprawdzą. Wtedy będziesz wiedział napewno co sie dzieje.
No nic pozostaje mi posprawdzac te rzeczy,ktore napisaliscie i zobaczymy.Moze faktycznie nie trzyma cisnienia na garach(olej bierze znikomo)moze zawory lub pompa paliwa.Duzo roboty,ale co tam nie poddam sie
Lukasz A., przegladajac ten temat widze ze masz podobny problem jak ja mam. Zobacz wtryskiwacze. Odlaczaj kazdego z koleji i zobacz czy jest jakas reakcja silnika (zrob to w momencie jak silnik bedzie "zamulony"). U mnie wtryski jak zaczynaly sie psuc to wlasnie bylo tak ze czasami "łapał muła".. pozniej auto juz wogole nie chcialo jechac, sprawdzilem wtryski i okazalo sie ze jeden zawiesil sie w pozycji otwartej (wczesniej pewnie przerywał). Musze go przeplukac i moze to cos da..
_________________ 164 Super 2.0 TS 8V
166 2.5 V6 24V
Cza bedzie sprobowac moze i faktycznie ktorys wtrysk zdycha.Jak juz pisalem odpowiedzialnych za ten problem moze byc tysiac rzeczy dlatego kazda wskazowka jest na wage zlota.Dzieki fr33 W sumie to dzieki wszystkim za pomoc.
Ostatnio zmieniony przez Lukasz A. 2007-04-10, 16:12, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum