Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
166 w salonie
Autor Wiadomość
Konrado 
Romeo

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.4 T.S
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-03-31, 21:25   

W najnowszym auto-swiecie chyba pisze ze w 2010 ma byc 169

Milano_155 
Ogier

Silnik: 2.0 TD
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-04-01, 09:58   

Rosik napisał/a:
ooo skąd masz takie fajne dane?

carscoop.blogspot.com :wink:

areks 
Romeo
ALFA-LANCIA-PARTS

Model: Alfa Romeo 166
Silnik: 3.0 V6 24V + BiTurbo Butan ;-)
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-04-20, 12:19   

Milano_155 napisał/a:
Rosik napisał/a:
ooo skąd masz takie fajne dane?

carscoop.blogspot.com :wink:

http://carscoop.blogspot....roposition.html

http://dfar.go.pl

lacky 
Rowerzysta

Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 2002
Wysłany: 2008-04-21, 07:48   

Thomas napisał/a:
Wedle mnie 166 Przegrała walkę z niemiecką konkurencją o klienta i ich przekonaniami że pojazd niemiecki jest lepszy .
a wg. mnie kto jezdzil wloskimi samochodami zawsze to zawsze nimi bedzie jezdzil.a ci co jezdzili golfami potem przesiadli sie na golfy 3 nastepnie weszla era audi b4 a teraz ostatnio to znowu passaty-bo sie tak wiesniokom przyjelo ze niemiecki to musi byc VW :D albo sasiad kupil WV to ja tez se kupie :D .Moze wlsokie nie sa trwale pod wzgledem zawieszenia ale jazda nimi to czysta przyjemnosc . :)

ozzy 
Romeo

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.0 T.S.
Wysłany: 2008-04-21, 17:29   

Ja Alfy wprost uwielbiam. Ale ślepy jak coniektórzy nie jestem.
Kolega przewiózł mnie VW Golf 2.0TDI 150KM... muszę z przykrością stwierdzić, że auto odchodziło jak marzenie, fotele trzymały świetnie, dźwięk silnika super, fun z jazdy ogromny. To już nie te VW co kiedyś :wink: Ceny za nówkę też nie te same, wysokie jak diabli.
lacky, mylisz się. Ludzie mieli dobre doświadczenia z VW to kupują VW. I tyle.

Ale z zewnątrz... szkoda patrzeć.
Ostatnio zmieniony przez ozzy 2008-04-21, 17:30, w całości zmieniany 1 raz  

Milano_155 
Ogier

Wysłany: 2008-04-21, 19:15   

ozzy napisał/a:
VW Golf 2.0TDI 150KM (...) dźwięk silnika super

To jest jakis oksymoron :? ZADEN ale to ZADEN diesel nie brzmi super :roll: Super to brzmi benzynowa V6, V8 itd., ale nie diesel :?
ozzy napisał/a:
Ludzie mieli dobre doświadczenia z VW to kupują VW. I tyle.

Wiekszosc ludzi ma bardzo male wymagania, o czym swiadczy ranking sprzedazy aut w Polsce :roll:

Uszatek
Ogier

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: Boxer
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-04-21, 20:07   

Ozzy........ a przewieź że łaskawie swoje 4 litery AR 147 1.9 JTD 150 PS :DDD ( klasa ta sama co VW sweter )

A jak już to zrobisz, to napisz nam co nieco na ten temat :P

P.S Jedyny fajny znany mi klang Diesla jest w motorkach od R6 (rzędowych) do V6 TDi. Reszta to malizna.

AR 146 szuka nowego włściciela

ozzy 
Romeo

Wysłany: 2008-04-21, 21:31   

Panowie, dajcie spokój, po prostu zaskoczył mnie ten Golf mile, ale nie powalił.

Alfa na 1szym miejscu nadal :wink:

A wracając do 169... niech wchodzi jak najszybciej, 166 będzie jeszcze tańsze 8) mój powrót do 166 będzie łatwiejszy :wink: bo tęsknię jak cholera

lacky 
Rowerzysta

Silnik: 2.4 JTD
Rocznik: 2002
Wysłany: 2008-04-21, 22:41   

ozzy nie staj po stronie wv ze niby 150 km jakos jezdzi -moze i jezdzi ale widzac na kazdym skrzyzowaniu golfa czy passata ostatnimi czasy to sie ma dosc .lepiej zasiasc za sterami czegos niepowtarzalnego :D czegos jedynego w swoim rodzaju ,czego niewiele jezdzi po drogach :D . swoja droga jezdzilem Honda Civic przez jakies 1.5 roku w Usa i powiem ze zrobilem nia prawie 90000km i niezmienilem nawet oleju,zmienilem raz opony i sprzedalem za te same pieniadze i dodam ze japonczyki to potrafia cos zrobic :D
Ostatnio zmieniony przez lacky 2008-04-21, 22:42, w całości zmieniany 1 raz  

Wierzba 
Ogier
Grande Alfissimo

Silnik: 2.0 JTS
Rocznik: 2004
Wysłany: 2008-04-21, 23:22   

ja tam będę tesknic za alfą 166 z końca produkcji- auto wyglądało o niebo lepiej niż przed FL- i hmm ta linia- piekne tylen światła i agresywny przód- cudo :(

Moja piękna: http://www.forum.alfaholi...agon-vt9836.htm

Najkrótszy dowcip świata? - GOLF :D

ozzy 
Romeo

Wysłany: 2008-04-21, 23:47   

lacky napisał/a:
ozzy nie staj po stronie wv ze niby 150 km jakos jezdzi -moze i jezdzi

Jeździło bardzo fajnie. Co mnie właśnie zdziwiło. Byłem przekonany że to kupa złomu... a tu niespodzianka.

lacky napisał/a:
ale widzac na kazdym skrzyzowaniu golfa czy passata ostatnimi czasy to sie ma dosc .lepiej zasiasc za sterami czegos niepowtarzalnego :D czegos jedynego w swoim rodzaju, czego niewiele jezdzi po drogach :D .

Ale ja nigdy nie mówiłem, że Golf jest autem wyjątkowy. Wyraziłem tylko swoje uznanie dla innej marki. A konkretnie dla ego silnika. To źle? Zlinczujcie mnie za to :wink:
A poza tym z wiekiem dochodzę do wniosku, że nie ważne czym się jeździ, ale kto siedzi w środku... Wolę mądrego człowieka w Golfie niż dupka w Maserati. Lubię samochody, za Alfami szaleję, ale producenci się rozwijają. A od kiedy Loeb króluje na torach to marką kojarzącą się ze sportem motorowym jest Citroen ;// a nie Alfa. Ktoś powie: kiedyś Alfa wygrywała w Formule... ale kiedy to było? Samochody się od tego czasu jednak zmieniły... teraz AR idzie w Design. Bo jakość wykonania i trwałość może być lepsza... u innych przecież jest lepsza. A jak się AR zepsuje? Zmieni się kierownictwo, marka pójdzie w stronę rodzinnych Minivanów to dalej będziesz lacky szalał za AR? Nie będziesz. Dlatego wato wiedzieć co się dzieje i doceniać czasem coś więcej niż swoją ukochaną markę. Bo inni producenci bynajmniej nie zatrzymali się w rozwoju i oferują całkiem niezłe auta. Czy z duszą? Czasami... tak!

Ale chyba główny problem polega na braku zrozumienia. Otóż: Ja uwielbiam AR za to jak się w niej czuję, nie za to że widać mnie w tłumie. Mam w dupie czy mnie w tłumie widać czy nie. Wiem ile jestem wart bez spotlight'u na mnie. 166 była jedynym autem, którym chciałem jeździć, kolega smuz ma fajny opis: "166 powodów do dumy", coś w tym jest, to nie jest "166 powodów dlaczego wyróżniam się w tłumie". Bo mi o innych nie chodzi. To ja się mam dobrze czuć. I tyle. Jak zrobią Golfa, w którym będę się czuł super, to kupię Golfa, i będę miał głęboko gdzieś czy kierowców Golfów jest dużo czy nie. Bo ja auto kupuję dla siebie, a nie dla innych.

lacky napisał/a:
swoja droga jezdzilem Honda Civic przez jakies 1.5 roku w Usa i powiem ze zrobilem nia prawie 90000km i niezmienilem nawet oleju,zmienilem raz opony i sprzedalem za te same pieniadze i dodam ze japonczyki to potrafia cos zrobic :D

A ja również swoją Hondę bardzo lubię, jest wierna jak pies. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Ale brakuje jej tego czegoś co miała Alfa. Nie wiem jak to wyrazić... Po 166 żaden samochód mi się nie podoba. Honda to etap przejściowy, cały czas mam nadzieję że żona ją sobie weźmie, a ja będę mógł sobie kupić... "mniej rozsądne autko" :mrgreen: czytaj: Alfę.

Niestety nie 169, wrócę do 166, to jest fantastyczne auto. Inne Alfy przy nim wyglądają kiepsko czyli (poniżej żarcik tak w stylu J. Clarksona, więc nie bijcie):
- 145 i 147 jak małe Alfiątka
- 156 i 159 jak młodszy nastoletni brat: trochę szurnięty i wyrywny, ale i tak go kochasz:mrgreen:

166 to jest to, a 169... aż boję się pomyśleć... pamiętacie jaki był skok pomiędzy 164 a 166? To co będzie teraz? Nie mogę się doczekać 8)))

Wierzba napisał/a:
ja tam będę tesknic za alfą 166 z końca produkcji- auto wyglądało o niebo lepiej niż przed FL- i hmm ta linia- piekne tylen światła i agresywny przód- cudo :(

A ja takie cudo nabędę ponownie. Właśnie przed FL. Tylko troszkę cierpliwości...

Milano_155 
Ogier

Wysłany: 2008-04-22, 10:56   

Wierzba napisał/a:
auto wyglądało o niebo lepiej niż przed FL-

Kwestia gustu bo mi w sumie sie podoba przed FL :twisted:

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ