niespełna kilka miesięcy temu było głośno o tych Gallardo (nie wiem czy mi się wydaje, czy fotka jest robiona w USA). Włoska drogówka zakupiła kilka sztuk jako auta pościgowe na autostrady, ciekawe czy już znaleźli się chętni aby spróbowac swoich sił w ucieczce przed takim radiowozem
_________________ "(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
no niewiem...koledzy, wkońcu są też fordy mondeo jak i nawet w naszych okolicach maja nowe ople vectry. niewspomne już o fiatach stillo , fordach fusionach, skodach fabiachi paru innych wynalazkach
a co do vento i polonezów to słuchy mie doniosły że to nie były seryjne silniki w tych autach policyjnych...cos ponoć było dłubane w nich.
Niektore vento maja 2,5 pod maska i niektore poldki 2,0 od argenty!!!
Prewda ze polska policja jezdzi coraz lepszymi furami ale jeszcze im daleko do tych powyzej (na szczescie)
Nie wiem jak w innych miastach, ale w Rzeszowie było kilka polonezów (tych w starszej budzie) z silnikami 2.0
Jeśli chodzi o Vento wiem, ze silniki w tych radiowozach mają moc 90KM (chyba, że w innych regionach Polski jeżdżą policyjne Vento vr6 ). Natomiast Fordy Mondeo to wersje 2.5 v6. Tak sytuacja wygląda w Rzeszowie, nie wiem jak jest w innych miastach
Odnośnie tuningowanych radiowozów to kiedyś słyszałem dosyc śmieszną bajke. Otóż niby w niektórych radiowozach zainstalowane są systemy podtlenku azotu
_________________ "(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakręty są dla szybkich kierowców" C. McRae
ja napisze jeszcze ciekawiej .w poldkach milicyjnych byly wersje z czterema gaznikami wystepowaly tylko jako nieoznakowane ,ponoc uzywane byly do poscigow.co do poldkow byly tam montowane silniki od sierki 2l ale i tez od fiata 2l 1,8l osobiscie jezdzilem tym od sierki i powiem to tak ale to p....o
ja wiem, ze straz gminna u nas miala takiego wydlubanego poldka, ze jawka 50 skuter im ucieklem zanim oni zawrocili to ja juz dawno wjechalem na promenade i sluch po mnie zaginal
Co do Poldow to prawde piszecie ale byly tez karowki niby 1.5 a polatywaly 180 bez problemow, kolega sobie kupil takiego wycofanego z policji czerwona zwykla karowka ale polatywala ostro a 1.5 miala pod maska.
Jak mechanik jego to rozebral by cos tm zrobic to powiedzial ze jeszcze w zyciu nie widzial tak dokladnie i dobrze poprawionego silnika polda.
_________________ Kupie Alfe Romeo 33 4x4 kombi
Praktyka - jest wtedy gdy wszystko dziala, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - jest wtedy gdy wiemy wszystko, ale nic nie dziala.
My laczymy praktyke i teorie - nic nie dziala i nie wiemy dlaczego!
Uważajcie na Śląsku, policja ma stare mondea, bore i kilka nowych opli vectra(do tej pory widziałem 5 Opli). Na trasie Czestochowa-Bielsko mozna spotkac większosc tych samochodów. Wiec patrzcie uważnie w lusterka wsteczne
Ostatnio zmieniony przez Paweł156 2006-08-12, 23:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum