Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
Lamborghini Gallardo
Autor Wiadomość
Addicted 
Maniak resoraków

Model: Alfa Romeo 33
Silnik: można pomarzyć.
Rocznik: 1994
Wysłany: 2008-07-27, 15:05   

Cholerny VW, może szybkie może dobrze trzyma się drogi, może daje frajde z jazdy, ale gdzie mu do alfy, to ciągle wyglada jak plastikowa zabawka!

M@T 
Ogier

Model: Alfa Romeo 159
Silnik: JTDm
Rocznik: 2007
Wysłany: 2008-07-28, 08:58   

I po to trzeba było założyć temat??
pzdr
Ostatnio zmieniony przez M@T 2008-07-28, 08:59, w całości zmieniany 1 raz  

rafjan 
Rowerzysta

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.0 TS
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-07-30, 15:29   

Dla zaspokojenia ciekawości panowie właściciel ma 22 wiosny i dostał je w prezencie od rodziców :)

Pitus25 
Pirat drogowy

Model: Inny
Silnik: 1,2
Wysłany: 2008-07-31, 23:58   

dziś wieczorkiem widziałem ją w BB ja śmigała na Cieszyn :) ładne autko

Mr_Bungle 
Maniak resoraków

Silnik: 1.8 TS
Rocznik: 2002
Wysłany: 2008-08-02, 20:31   

rafjan napisał/a:
właściciel ma 22 wiosny i dostał je w prezencie od rodziców :)
To zazdroszczę rodziców ;) . Dobrze, że Polaków stać na takie prezenty.

cichy 
Maniak resoraków

Silnik: turbo
Wysłany: 2008-08-03, 09:46   

amen... :P

AlfaFAN 
Pirat drogowy
...WETERAN...

Silnik: R2 652cm3
Wysłany: 2008-08-03, 23:00   

Zun napisał/a:
Lambo zresztą zawsze było lepsze od ferrari

:lol:
szmelcwagon lepszy od Ferrari :lol: A w ktorym miejscu? :lol:
A porownanie Alfa vs Lambo...Bez chwili zastanowienia Alfa 8)
A gdyby mnie bylo stac na 8c i mial bym mozliwosc ja kupic to bylo by mnie stac na Ferrari i wlasnie 599gtb by stanelo obok 8c 8)

SpierS 
Embrion

Silnik: 900
Rocznik: 2000
Wysłany: 2008-08-10, 01:57   

AlfaFAN napisał/a:

Pozdro dla Ciebie, uznanie w oczach administratora - ZALICZONE :roll:

Addicted napisał/a:
Cholerny VW, może szybkie może dobrze trzyma się drogi, może daje frajde z jazdy, ale gdzie mu do alfy, to ciągle wyglada jak plastikowa zabawka!

Boze czlowieku zastanow sie co piszesz ? Czy Alfa to najlepsza marka na swiecie ? sadzac po twojej wypowiedzi TAK ! Takie wozy jak Ferrari, Lambo, Mclaren i inne super samochody nie maja co sie rownac z Alfa ?...
Po twojej wypowiedzi sadze ze masz kompleksy i myslisz ze twoja alfa to najlepszy samochod na swiecie...
Zejdz na swiat i spojrz prawdzie w oczy ze gdyby bylo Cie stac na Lambo nie kupil bys Alfy...
Slyszales badz widziales Lambo na zywo nie chodzi mi o imprezki typu Allegro Power badz Auto Moto Show gdzie samochody stoja wyeksponowane i nie da sie ich nawet dotknac ? zapewne napiszesz ze TAK aby wybrnac z niekonfortowej sytuacji, nie chwalac sie spedzam wakacje w miejscu w ktorym takie samochody sa codziennoscia, kiedy jada ulica oczy typowego przechodnia i kierowcow sa skierowane wylacznie na ten samochod. :wink:
Dzwiek silnika wprawia asfalt w drgania, niech sobie bedzie jak ty to nazwales z Plastiku ale Lambo to historia, sylwetka, moc, i niesamowite doznania.
I nikt z was nie powie ze nie chcial by byc w posiadaniu owego samochodu... :|?:

Piszac to nie mialem na celu urazenie ani zniewazenie zadnego z uzytkownikow tego forum.
Po prostu zanim cos napiszecie zastanowcie sie co piszecie OK ?
Pozdrawiam :>>
Ostatnio zmieniony przez SpierS 2008-08-10, 02:19, w całości zmieniany 7 razy  

PietereQ 
Alfa i Omega
V6 addict

Model: Alfa Romeo GTV6
Silnik: 2,5v6
Rocznik: 1984
Wysłany: 2008-08-10, 20:20   

Zun napisał/a:

Z tego co wiem , to 8C jest bliźniaczką ferrari z klasycznym układem silnik-napęd. Nie umywa się to do rozwiązań lambo . Lambo zresztą zawsze było lepsze od ferrari , to kawał niesamowietej zabawki. Mało co może się równać z produktami tej marki.

W którym miejscu :?: Lambo zawsze było superwozem dla LANSIARZY, jest to marka z plebejskim pochodzeniem (fabryka sprzętu rolniczego- jakby ktoś nie pamiętał) gorszym prowadzeniem od ferrari i ABSOLUTNIE BEZ JAKIEGOKOLWIEK DOROBKU SPORTOWEGO, ZERO ,NULL. Więc gdzie mu do Ferrari? :lol: Czy alfy...
8C może zajmuje nieco inny segment superszybkich GT ale będzie miało na pewno wyższą wartość kolekcjonerską niż większość współczesnych jej Lambo.
Ostatnio zmieniony przez PietereQ 2008-08-10, 20:24, w całości zmieniany 1 raz  

Addicted 
Maniak resoraków

Silnik: można pomarzyć.
Wysłany: 2008-08-12, 13:18   

SpierS napisał/a:
AlfaFAN napisał/a:

Pozdro dla Ciebie, uznanie w oczach administratora - ZALICZONE :roll:

Addicted napisał/a:

Boze czlowieku zastanow sie co piszesz ? Czy Alfa to najlepsza marka na swiecie ? sadzac po twojej wypowiedzi TAK ! Takie wozy jak Ferrari, Lambo, Mclaren i inne super samochody nie maja co sie rownac z Alfa ?...
Po twojej wypowiedzi sadze ze masz kompleksy i myslisz ze twoja alfa to najlepszy samochod na swiecie...
Zejdz na swiat i spojrz prawdzie w oczy ze gdyby bylo Cie stac na Lambo nie kupil bys Alfy...
Slyszales badz widziales Lambo na zywo nie chodzi mi o imprezki typu Allegro Power badz Auto Moto Show gdzie samochody stoja wyeksponowane i nie da sie ich nawet dotknac ? zapewne napiszesz ze TAK aby wybrnac z niekonfortowej sytuacji, nie chwalac sie spedzam wakacje w miejscu w ktorym takie samochody sa codziennoscia, kiedy jada ulica oczy typowego przechodnia i kierowcow sa skierowane wylacznie na ten samochod. :wink:
Dzwiek silnika wprawia asfalt w drgania, niech sobie bedzie jak ty to nazwales z Plastiku ale Lambo to historia, sylwetka, moc, i niesamowite doznania.
I nikt z was nie powie ze nie chcial by byc w posiadaniu owego samochodu... :|?:

Piszac to nie mialem na celu urazenie ani zniewazenie zadnego z uzytkownikow tego forum.
Po prostu zanim cos napiszecie zastanowcie sie co piszecie OK ?
Pozdrawiam :>>

Mówiłem o konretnej alfie 8C, dziwne, że inni zrozumieli. Fajnie, że spędzasz wakacje w miejscu gdzie takich samochodów pełno. I wiesz co? Z pełną odpowiedzialnością za swoje słowa piszę -> NIE CHCĘ LAMBO, oczywiście powiesz, że mnie zwyczajnie nie stać na nie. Ale to niestety nie będzie trafny powód.

SpierS napisał/a:

Lambo to historia, sylwetka, moc, i niesamowite doznania.

Dla mnie Lambo było historią tylko do pewnego momentu, sam się domyśl do którego. Tyle w sprawie kolejnych ataków na moje wypowiedzi, nie mów mi że mam myśleć nad tym co piszę bo taki właśnie urok słowa pisanego, że można 10 razy zastanowić się zanim coś się napiszę i wierz mi, że korzystam z tego przywileju umiejętnie. Dla Twojej wiadomości, nie posiadam własnej Alfy, niech to będzie dla Ciebie dowodem na to, że jestem laikiem i nie wiem o czym mówię.

EDIT: Co do " sytuacji w jakiej mnie postawiłeś ".. Bynajmniej, nie uważam jej za niekomfortową, wręcz przeciwnie.

Pozdrawiam. Niech żyje ironizm.
Ostatnio zmieniony przez Addicted 2008-08-12, 13:20, w całości zmieniany 1 raz  

ozzy 
Romeo

Silnik: 2.0 T.S.
Wysłany: 2008-08-12, 13:52   

obserwator737 napisał/a:
...8C to auto dla wybranych , wyznacznik prestiżu , pozycji , nie da się go oficjalnie po prostu kupić
Co ty gadasz... na mobile.de stoi, wystarczy kasę wyłożyć... zresztą takie gadanie że nie każdy może jakieś auto nabyć, bzdura! Masz kasę to kupujesz co chcesz.

obserwator737 
Ogier

Model: Alfa Romeo GT
Silnik: 2.0JTS
Rocznik: 2004
Ostrzeżeń:
 2/10/15
Wysłany: 2008-08-12, 17:01   

ozzy > ty może nie wiesz... oferty z mobile.de to oferty spekulacyjne... nie masz żadnej możliwości iść i kupić 8C mając dowolną ilość $$$$$$ tak aby byc jej pierwszym właścicielem... a tu oprócz samochodu jest jeszcze coś ważniejszego a nazywa się to splendor...

podobnie sytuacja przedstawiała się z F40 czy Enzo - ich też nie mógł kupić (nowych) ktokolwiek majacy zbędne pół miliona euro - oferty w sieci (z cenami o wiele wyższymi) były ofertami spekulacyjnymi...

i jeszcze jedno - dowolna ilość pieniędzy nie pozwala na zakup wszystkiego...

nara

bobryt 
Redaktor

Model: Alfa Romeo 155
Silnik: 2.0 TS blu armonico
Rocznik: 1998
Wysłany: 2008-08-12, 17:48   

prawda, miłości nie kupisz :D

ozzy 
Romeo

Wysłany: 2008-08-12, 21:07   

obserwator737 napisał/a:
oferty z mobile.de to oferty spekulacyjne... nie masz żadnej możliwości iść i kupić 8C mając dowolną ilość $$$$$$
Chcesz powiedzieć, że żadna z 9'ciu 8C, które teraz są wystawione nie są do nabycia? Nawet te gdzie kolesie piszą kwoty i podają koszt transportu? Ja nie wątpię że kilka z nich to podpuchy żeby klient zadzwonił a oni zaproponują coś innego, ale wszystkie?

Tzn: TEJ jak pojadę to nie kupię?
Ostatnio zmieniony przez ozzy 2008-08-12, 21:10, w całości zmieniany 1 raz  

obserwator737 
Ogier

Ostrzeżeń:
 2/10/15
Wysłany: 2008-08-12, 21:28   

koleś , jak cytujesz to rób dokładny cytat a nie wybieraj sobie wygodny ci kawałek...

niczego nie kumasz??????? ceny tych aut są WYŻSZE niż cena oficjalna a odsprzedają je ci ludzie (pierwsi właściciele) którym firma AR przyznała prawo do ich zakupu... spróbuj zrozumieć co czytasz...

kupisz prawdopodobnie każdą z wystawionych...

polecam google , podpowiedź brzmi "Enzo"

znam jeszcze parę innych "rzeczy" przydatnych w życiu których nie da się kupić , jedna z nich to IQ

nara 2

ozzy 
Romeo

Wysłany: 2008-08-12, 21:55   

obserwator737 napisał/a:
znam jeszcze parę innych "rzeczy" przydatnych w życiu których nie da się kupić , jedna z nich to IQ
Ja się grzecznie pytam a Ty mi bluzgasz. Mogę wiedzieć dlaczego? Czy moje pytanie było obraźliwe w jakiś sposób?

Tak, zrozumiałem. Bardzo dziękuję za wyjaśnienie inteligentny, uprzejmy i wychowany... kolesiu.

karol 
Rowerzysta

Silnik: 1.7 IE
Rocznik: 1990
Wysłany: 2008-08-12, 22:01   

Ja tak patrze i patrze to wy tutaj sie cały czas kłócicie masakra ale ja w temat nie wchodzę ponieważ szkoda mi zdrowia na kłótnie pozdrawiam ;) :D , za młody jestem żeby sie wtrącać w dyskusje starszych ;) hehe
Ostatnio zmieniony przez karol 2008-08-12, 22:03, w całości zmieniany 1 raz  

obserwator737 
Ogier

Ostrzeżeń:
 2/10/15
Wysłany: 2008-08-12, 22:04   

"co ty gadasz" - tak zacząłeś "rozmowę" ...rzeczywiście grzecznie :lol:

nara 3...
Ostatnio zmieniony przez obserwator737 2008-08-13, 07:18, w całości zmieniany 1 raz  

karol 
Rowerzysta

Silnik: 1.7 IE
Rocznik: 1990
Wysłany: 2008-08-12, 22:28   

Do mnie to mówisz? ja tylko napisałem opinie na temat rozmów tutaj przeprowadzanych i nie wiem oco ci chodzi kurde jestes starszym czlowiekiem odemnie o wiele lat a zachowujesz sie jak dziecko ,pozdrawiam :)

obserwator737 
Ogier

Ostrzeżeń:
 2/10/15
Wysłany: 2008-08-12, 22:35   

ozzy napisał/a:
obserwator737 napisał/a:
...8C to auto dla wybranych , wyznacznik prestiżu , pozycji , nie da się go oficjalnie po prostu kupić
Co ty gadasz...

kurde... kto to napisał , kogo cytowałem ?? zapoznaj się dokładnie z tematem please

nie do Ciebie to pisałem tylko do usera ozzy - aby była jasność

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu