Alfaholicy Strona Główna   
        KARTY KLUBOWE      Alfaholicy.net      ZLOT 2008      Regulamin      Szukaj      Użytkownicy      Mapa      Album      Statystyki  
  · Zaloguj Rejestracja · Profil · Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości · Grupy  

Poprzedni temat «» Następny temat
dobry warsztat w Krakowie
Autor Wiadomość
BYKrak 
Rowerzysta

Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1.4 TS
Rocznik: 1999
Wysłany: 2008-06-24, 14:03   

Ja mogę wam zaproponować ten warsztacik na Sołtysowskiej 37a, AUTOCOMPLEX. Moja 146 stoi tam od wczoraj popołudnia. Dzisiaj zaczęli sie z nią bawić o 9 (przecieki w silniku) i już wiedzą co jest grane, robią, a ja dzwonie do nich i dokładam im roboty jak sobie coś przypomnę, już im dowaliłem elektryki trochę i uprzejmie słyszę że jak zdążą to nie ma problemu, zrobią. Robiłem u nich hamulce i myślę, że mechanicy dobrze diagnozują usterki, dobrze je naprawiają (wujek tam robił Lancie i też chwali), nie olewają klientów, a jedyne czego sie teraz boje to CENY.:) POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony przez BYKrak 2008-06-24, 14:05, w całości zmieniany 1 raz  

Konrado 
Romeo

Silnik: 1.4 T.S
Rocznik: 1997
Wysłany: 2008-06-24, 23:49   

moze sprostujmy.. Pompke do jakiego plynu?:)

BYKrak 
Rowerzysta

Silnik: 1.4 TS
Rocznik: 1999
Wysłany: 2008-06-24, 23:52   

pompa hamulcowa... na allegro są pompy w granicach 80-100zł używki wymontowane... za 400zł mam nową, oczywiście to cena detaliczna, hurtowo wiadomo taniej.
Ostatnio zmieniony przez BYKrak 2008-06-24, 23:59, w całości zmieniany 2 razy  

łukasz i kasia 
Rowerzysta
łukasz155

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 2.4JTD
Rocznik: 2002
Wysłany: 2008-06-25, 21:34   

Wiam, jesli chodzi o AUTOCOMPLEX to nie polecam tego zakladu, pracowalem w nim jako kierowca i znam ze tak powiem od zaplecza ta firme. Skoro nie umieli zadbac o swoje samochody i ciezko bylo im zdiagnozowac pierdoly to juz widze jak zajmuja sie ,,obcymi,, samochodami.Niepowiem moze klocki hamulcowe umieja wymienic czy zarowki ale na wiesze naprawy niewybieral bym sie tam.

alces1 
Romeo
www.pphu-jura.pl

Model: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.8 T.S. > 140 KM
Rocznik: 2002
Wysłany: 2008-06-25, 23:05   

Konrado napisał/a:

Już tlumacze

Bylem z nimi umowiony na dany dzien i na godzine na podpiecie pod kompa. Przyjechalem do tego krakowa calego na ta ich ulice i zglosilem sie do nich. Powiedzieli zeby poczekac 10 minut bo Pan X za chwilke sie mna zajmie... OK, poczekalem... 10, 20, 30 minut i nic... Poczekalem jeszcze 15 i jak po 45 minutach nikt do mnie nie podszedl (stalem przy samym wejsciu do garazu) to po prostu sie zawinalem i wrocilem do siebie. To sie nazywa lekcewazenie klienta.

Po jakims czasie postanowilem sprobowac jeszcze raz. Zadzownilem, umowilem sie na konkretny dzien i godzine i pojechalem. Przywitalem sie, powiedizalem w jakiej sprawie, ze bylem umowiony itp. Kazali czekac... Poczekalem. Mialem byc nastepny w kolejce. Ale w miedzy czasie przyjechal Pan jakis ich znajomy czerona 145 i zaczeli sobie konwersować i smiac sie i super sie bawic. Przy okazji zrobili Panu w czerwonej 145 przegladzik malutki + wymienili zaroweczki i znowu sie posmial i pozabawiali... (przypominam ze mialem byc nastepny w kolejce a tego typa po znajomosci przyjeli). W koncu zobaczyli ze jeszcze stoje to zawolali jakiegos Pana zeby sie zajal moja Alfa. Pan zapytal co i jak a ja mu zeby wsiadl do Alfy i sie przejechal to poczuje. Dziwnie sie na mnie popatrzyl (no przeciez to cos niezwyklego przejechac sie autem przed diagnoza :| ), ale wsiadl i przejechal sie po placu ze stala predkoscia.... Tak na odwal sie. Po czym powiedzial ze nie czuje nic zlego i ze wszystko jest w porzadku. No to sie wkurwilem, podziekowalem za usluge i pojechalem kolejny raz zawiedziony do domu...

Hm... dziwne. Ja dwukrotnie wymieniałem u nich rozrząd, raz w 146, a kiedyś tam później w 156 i na prawdę chwalę sobie. Przyjeżdżałem na umówioną godzinę, może mieli pół godziny poślizgu, bo to było rano, więc chcieli się kawy napić, ale za to samochód był do odebrania znacznie wcześniej niż deklarowali. Ponadto można było z nimi porozmawiać, popytać i cały czas patrzeć na ręce, nie mieli nic przeciwko temu. Jest tam 3, czy 4 mechaników w sumie i wydają się być solidną ekipą.
Na prawdę dziwne, że tak Cię potraktowali...
Z pewnością byłeś na Saskiej 4?
No i co to w końcu za usterkę miałeś, które zdiagnozować nie potrafili?
Pozdrawiam.
- Rafał

DRAGON2020 
Embrion

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: Boxer
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-08-28, 20:25   

Ja oddaje po niedzieli alfusie do mechanika dojazdów jak odbiore to odpowiem czy dobry:)

DRAGON2020 
Embrion

Model: Alfa Romeo 146
Silnik: Boxer
Wysłany: 2008-09-04, 19:27   

Samochod juz odebrany jak Narazie jestem zadowolony:) wiec spokojnie moge polecic mechanika w dojazdowie(obok stacji paliw ,,JUREK,,)

currahee 
Alfa i Omega

Silnik: 1,6 Boxer
Wysłany: 2008-09-04, 20:25   

DRAGON2020 napisał/a:
moge polecic mechanika w dojazdowie(obok stacji paliw ,,JUREK,,)
Chodzi Ci o firmę Anmar? Robiłem tam skrzynkę, w porządku są.

Bella
Akwizytorka

Model: Alfa Romeo RZ
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 1993
Dołaczył: 1910
Skad: Milano
Wysłany: 2010-02-15, 21:09      Pisownia 

Odpowiedz do tematu