Hmm a mam pytanko, po co się montuje maski carbonowe?? Bo na pewno nie dla zmniejszenia masy (3kg mniej ) Ponoć nie odbijają promieni słonecznych więc nie ma możlwiosći oślepienia przez słońce. Słyszałem tęż że fotoradary laserowe są w tym przypadku bez użyteczne bo carbon rozprasza wiązkę padającą a nie odbija???
_________________ To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
Hmm a mam pytanko, po co się montuje maski carbonowe?? Bo na pewno nie dla zmniejszenia masy (3kg mniej ) Ponoć nie odbijają promieni słonecznych więc nie ma możlwiosći oślepienia przez słońce. Słyszałem tęż że fotoradary laserowe są w tym przypadku bez użyteczne bo carbon rozprasza wiązkę padającą a nie odbija???
W moim przypadku były by to walory estetyczne ,ponieważ tak jak mówisz montowanie maski carbonowej ma sens jeśli reszta samochodu tez poszła w kierunku zejścia z masy i wszystko ze sobą zagra i zrobi jakiś wynik co to innych celów nie mam pojęcia...
pozdrawiam
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
Model: Inny
Silnik: Srebrny Focus 1.6
Rocznik: 2001
Wysłany: 2007-11-26, 21:04
szamacz napisał/a:
Hmm a mam pytanko, po co się montuje maski carbonowe?? Bo na pewno nie dla zmniejszenia masy (3kg mniej )
teraz na topie jest Rat Stajla (czy coś takiego) - maska staje się coraz lżejsza wraz z postępującym procesem utleniania. Przyznam szczerze że tutaj taki ładny pomarańcz byłby całkiem całkiem do tego zielonego
Człowiekowi szkoda 150zł na nowy termostat a tu samochody malują za 10000zł ale cóż, niektórzy mają kasy za dużo, więc rozumiem. Turbinka spox. Silnik mały ale wariat:)
popierm cie numis absolutnie a nawet bardziej powiem tak dla mnie wyglad masakra dawno nie bylo mi tak przykro na widok alfy jak mozna bylo jej zrobic cos takiego to jakby stwierdzic ze kon czystej krwi arabskiej wyglada lepiej na 3 nogach i urznac mu jedna. jak ktos poprawia najpiekniejsze auta swiata i to w taki sposob to znaczy ze powinien jezdzic calibra no i turbo do silnika 1.6 ... nie no masakra jakas ogolnie.Zal patrzec
popierm cie numis absolutnie a nawet bardziej powiem tak dla mnie wyglad masakra dawno nie bylo mi tak przykro na widok alfy jak mozna bylo jej zrobic cos takiego to jakby stwierdzic ze kon czystej krwi arabskiej wyglada lepiej na 3 nogach i urznac mu jedna. jak ktos poprawia najpiekniejsze auta swiata w taki sposob....nie no masakra
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-11-30, 21:08
Tacka napisał/a:
popierm cie numis absolutnie a nawet bardziej powiem tak dla mnie wyglad masakra dawno nie bylo mi tak przykro na widok alfy jak mozna bylo jej zrobic cos takiego to jakby stwierdzic ze kon czystej krwi arabskiej wyglada lepiej na 3 nogach i urznac mu jedna. jak ktos poprawia najpiekniejsze auta swiata w taki sposob....nie no masakra
krotko mowiac...zal du.pe sciska koledze chyba i po co takie teksty??a co to Alfa??swieta??nie wolno ruszac bo piekna z fabryki wyjechala?? Koledze podoba sie taka i tak sobie ja zrobil-cieszcie sie ze polubil to forum i pokazal nam swoje auto.
Odemnie szczere gratulacje-jak dla mnie wyglada nie najlepiej ale liczy sie wklad pracy/kasy/oraz to ze wlascicielowi sie podoba
A ja...coz...mam inna wizje tuningu-swiat bylby nudny gdyby wszyscy byli tacy sami.
A turbo do silniczka to bardzo dobry pomysl wbrew innym opiniom...
Jak dla mnie moglbys ja spalic i pokazac filmik na forum-Twoje auto i robisz z nim co chcesz a mnie to wali szczerze mowiac...ale widac kolega tutaj chce sie rzadzic autem kogos...
Tacka napisał/a:
dawno nie bylo mi tak przykro na widok alfy jak mozna bylo jej zrobic cos takiego
krotko mowiac...zal du.pe sciska koledze chyba i po co takie teksty??a co to Alfa??swieta??nie wolno ruszac bo piekna z fabryki wyjechala?? Koledze podoba sie taka i tak sobie ja zrobil-cieszcie sie ze polubil to forum i pokazal nam swoje auto.
Odemnie szczere gratulacje-jak dla mnie wyglada nie najlepiej ale liczy sie wklad pracy/kasy/oraz to ze wlascicielowi sie podoba
A ja...coz...mam inna wizje tuningu-swiat bylby nudny gdyby wszyscy byli tacy sami.
A turbo do silniczka to bardzo dobry pomysl wbrew innym opiniom...
Jak dla mnie moglbys ja spalic i pokazac filmik na forum-Twoje auto i robisz z nim co chcesz a mnie to wali szczerze mowiac...ale widac kolega tutaj chce sie rzadzic autem kogos...
Pozdrawiam
dzieki alFA/N aczkolwiek nie rozumiem pierd.olenia tacki na wiosne bedzie 250hp z 1,6 i wiecej heh wiec
na zime i tak nie ma trakcji do takiej mocy.... co 1,6 gorsze wymaga tylko wiekszego nakladu finansowego i tyle....
_________________ TATO ZAWSZE BĘDĘ CIĘ KOCHAŁ!!! [*] ;((( R.I.P.
a co to Alfa??swieta??nie wolno ruszac bo piekna z fabryki wyjechala?
Nie wiem po co siedzisz na tym forum, dodatkowo z nickiem nijak do Ciebie nie pasującym Każdy twój post to jakaś krytyka w stosunku do marki. Jak to z Tobą jest "alFA/N" ?
_________________ Ik@r 1111
AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
AR 145 2.0 TS 2008-...
Ostatnio zmieniony przez williamdrake 2007-11-30, 22:51, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: R2 652cm3
Rocznik: 1994
Wysłany: 2007-12-01, 10:13
williamdrake napisał/a:
alFA/N napisał/a:
a co to Alfa??swieta??nie wolno ruszac bo piekna z fabryki wyjechala?
Nie wiem po co siedzisz na tym forum, dodatkowo z nickiem nijak do Ciebie nie pasującym Każdy twój post to jakaś krytyka w stosunku do marki. Jak to z Tobą jest "alFA/N" ?
kiedy rejestrowalem sie na tym forum-bylem zafascynowany alfa 145-wiec pomyslalem ze sie zarejestruje, bede uwaznie czytal forum i zdobywal wiedze od kolegow bardziej doswiadczonych niestety chyba sie pomylilem...alfa nadal mi sie podoba jednak uzytkownicy alf oczekuja szacunku od innych a sami krytykuja np BMW czy calibre dlaczego??Ok komus moze sie nie podobac cali...ale przeciez nie wszystkie sa zburaczone??Gleba,felga,ladny lakier i cali wyglada w miare ladnie-oczywiscie bez porownania do jakiejkolwiek alfy
Nastepna sprawa-macie swoje belle-ok, dbajcie o nie i niech Wam sluza jak najdluzej, ale czemu wysmiewacie kolege(zalozyciela tematu)??ma taka wizje tuningu i tak mu sie podoba wiec niech tak bedzie.Nie podoba sie Wam to napiszcie grzecznie, ze macie inna wizje tuningu i tyle
Kolejna sprawa to wychwalanie pod niebiosa alfy...jest ladna,jest szybka,ale ma tez wady-Wam nie przeszkadzaja, jednak nie ukrywajcie ich
A nick mam taki, a nie inny, bo jak widze alfe na ulicy to usmiech na twarzy przychodzi sam a kiedy jeszcze slysze alfe z bokserkiem miodzio
Tyle odemnie
Pozdrawiam i sorki za OT w temacie
powiem tak: na pewno kolega nie dokonał niczego specjalnego, poszedł doskonale utartą drogą w tym dziale motoryzacji jakim jest tuning, chcąc się wyróżniać robi to a jednocześnie jest szarym elementem tłumu... tuning w dzisiejszych czasach to tylko kasa, kasa i jeszcze raz kasa jeżeli np (nie brać dosłownie) odjął sobie od ust i wsadził w auto - podziwiam, a jeżeli np tatuś ma pieniążki i daje synkowi żeby ten się nie nudził - nie pochwalam.... no w miarę zachowany jest smak to tyle dobrze. W środku ok wywaliłbym te zielone i ok.... co do samego obiektu hmmm myślę że jednak geneza historia i cała otoczka wokół marki raczej mało przychylnie patrzą w stronę takich zmian... jednak przyszłość która nas czeka jak najbardziej pewnie niedługo silniki do alfy będzie robiła dacia albo peugeot zawieszenia citroen a i tak na wszystkich tych elementach będzie znaczek made in china... mam nadzieje tylko że nikt nie będzie krzywdził starych prawdziwych alf tych z czasów kiedy auta tworzono z pasją....
dzięki .... a teraz najważniejsza sprawa czy wielu z obecnych tu odważyłoby się pojechać taką alfa na taki prawdziwy 100 % ZLOT taki który mozemy jedynie na you tube zobaczyć, ja np nie.... czułbym się "lekko" nieswojo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum