Wysłany: 2007-11-10, 15:56 moja 156 po małych zmianach
Witam wszystkich ponownie.
Poniżej przedstawiam zrobione dzisiaj zdjęcia mojej AR. Niestet podczas zdjęć padał śnieg, dlatego nie są idealne, poza tym samochód jest tylko opłukany myjką. No, ale to ostatnia okazja, żeby zrobić zdjęcia na alu, bowiem w garażu czeka już komplet zimówek na 15" stalowych felgach...
Dane podstawowe:
Alfa Romeo 156 rok prod. 2002 (po face liftingu wnętrza)
silnik 1.8 T.S.
wersja wyposażenia: distinctive
Lista zmian:
- sprężyny Eibach ze sportpacka,
- alufelgi 17" oryginalne AR, dedykowane do modelu GT,
- lakierowane na czerwony kolor zaciski klocków hamulcowych,
- przerobiony własnoręcznie grill,
- zmieniony tłumik końcowy (przerobiony), na kształt zender'a,
- przekonstruowany dolot w/g własnego uznania.
- kierunkowskazy boczne z przezroczystym szkłem,
- własnoręcznie zamontowany parktronic (działa bez zarzutu).
W planach:
- reflektory ksenonowe ala GTA
- spryskiwacze reflektorów
- listwy progowe.
Zapraszam do oglądania.
Wszelkie opinie mile widziane.
_________________ ...no alfa,
no fun!
Ostatnio zmieniony przez alces1 2007-11-10, 16:47, w całości zmieniany 3 razy
Zaciski lakierowałem zwykłą, czerwoną farbą do metalu. Farba w puszce, nie spray.
Ileś lat wstecz lakierowałem zaciski specjalną czerwoną farbą do wysokich temp, ze specjalnym przeznaczeniem na zaciski, była to farba jakiejś renomowanej firmy, za którą słono zapłaciłem. Niestety nie zdawała egzaminu.
A teraz od malowania przejechałem już chyba z 15 tys. km i nadal są czerwone, a farba nie schodzi i co ważnie nie zmienia odcienia:)
Ładnie zrobiona.Zwłaszcza fela super. Do zacisków polecam pędzelek i zwykłą np. "Śnieżkę" na rdzę,czyli podkład i farba w jednym.Fajnie kryje,nie złazi i BARDZO długo wytrzymuje.A kosztuje grosze.
bardzo ladna zadbana widac no i ALFA-sliczna choc ja akurat nie jestem fanem tych felg jeszcze w gt spoko ale juz w 156 jakos mi nie pasuja ale ja to zawsze marudze...no prawie zawsze ale poza tym SLICZNIUSIA-POZDRAWIAM
Model: Inny
Silnik: Mercedes Coupe E220
Rocznik: 1993
Wysłany: 2007-11-10, 21:30
Bardzo ladne felgi Wygladaja super! Mi osobiscie jedynie nie podoba sie grill,ale najwazniejsze ze tobie on sie podoba A tak po za tym to posiadasz naprawde bardzo ladna alfe
_________________ Tesknie za Alfa i za V6-tka :(:(:(
Nastepny cel to Alfa 166 tylko musze sprzedac merca...
Alfa 145 1.6 Boxer
Ładne takie "carne"
Jak ci się jeździ na 17'' ?
Ze startu troszkę więcej musisz zakręcić niż na 15''-tkach,żeby jej nie zmulić...
W porównaniu do poprzednich opon jakie miałem: 205/55/16, (teraz 225/45/17) róźnica jest wyczuwalna, zwłaszcza w elastyczności. To trochę za szerokie opony do tej mocy, dlatego na wiosnę będzie 205/50/17. Poza tym jest twardo, trzeba uważać na dziury, o koleinach nie mówiąc, bo w nich czuję się jak na URSUSIE C-330:)
No a póki co trzeba zimowe założyć.
A TAK A PROPOS KTOS WIE CZY BEZ PRZEROBEK ZAWIESZENIA DO 156 WCHODZA 225/45/17 CZY EW 215/50/17 I DRUGIE PYTANIE CZY KTOS Z WAS WIE GDZIE W KRK LUB OKOLICU MOZNA ZAKOMBINOWAC PORZADNY PRZELOTOWY UKL WYDECHU NAJLEPIEJ Z KWASOWY
bardzo ładna mogłaby niżej stać ale to są szczeguliki nietrudne do dopracowania, szacunek dla ludzi którzy dbają o autka bo czasami kosztuje to mnóstwo pracy i wyrzeczeń
Wszystko ładnie tylko coś wysoko, moja na Eibachu to prawie lezy na asfalcie
No właśnie...
Przyznam, że troszkę mnie to wkurza i nie wiem, czy nie pokuszę się o jakieś jeszcze krótsze sprężyny na wiosnę...
Może Twoja leży niżej, bo masz 2.4 JTD, a to troszkę cięższy silnik... A może masz Eibach, ale nie ze sportpacka, a z tzw "pro kitu"?- podobno jeszcze krótsze.
Kiedy ją kupiłem była jeszcze wyższa! Wyglądała jak nie przymierzając lektyka! Więc kupiłem sprężyny Eibach ze sportpacka no i samochód obniżył się nieco, wygląda znacznie lepiej, ale jeszcze z 15 - 20 mm i byłbym całkiem zadowolony.
Co proponujesz?
No właśnie...
Przyznam, że troszkę mnie to wkurza i nie wiem, czy nie pokuszę się o jakieś jeszcze krótsze sprężyny na wiosnę...
Może Twoja leży niżej, bo masz 2.4 JTD, a to troszkę cięższy silnik... A może masz Eibach, ale nie ze sportpacka, a z tzw "pro kitu"?- podobno jeszcze krótsze.
Kiedy ją kupiłem była jeszcze wyższa! Wyglądała jak nie przymierzając lektyka! Więc kupiłem sprężyny Eibach ze sportpacka no i samochód obniżył się nieco, wygląda znacznie lepiej, ale jeszcze z 15 - 20 mm i byłbym całkiem zadowolony.
Co proponujesz?
Mam 2,4 ale ze sprężynami Eibacha dedykowanymi do 2,4 sport wagon, tak, że nie ma znaczenia że jest cięższy bo fabrycznie mamy równą wysokość pojazdu, bo mój w serii mpewnie miał sprezyny wyzsze i grubsze, żeby nadrobic wagę, no chyba że juz fabrycznie była niższa bo z z jakimś pakietem, co nie zmienia faktu, że mam Eibach dedykowany do niej.
Felgi pierwsza klasa jak już pisałem kiedyś. Ale grilla orginalnego bym nie ruszał.
A pozatym to widze że mieszkasz w ładnej okolicy.
Dzięki.
No tak - góry się tutaj zaczynają:) Nawiasem mówiąc zapraszam na narty, bo zima tuż tuż, a zaledwie 7km ode mnie jest stacja narciarska: www.laskowaski.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum