fajna pupcia...czarne wyszczupla....a tak serio to sie ekstra prezentuje...ale kolo tego alfaclub to teraz doklej alfaholicy...i bedzie lux...gratuluje slicznej
_________________ bija22 i Alfa156 V6
są powody do mrruczenia
Model: Alfa Romeo 145
Silnik: 1,9 TD
Rocznik: 1995
Wysłany: 2008-08-09, 21:09
bija22 napisał/a:
fajna pupcia...czarne wyszczupla....a tak serio to sie ekstra prezentuje...ale kolo tego alfaclub to teraz doklej alfaholicy...i bedzie lux...gratuluje slicznej
toś mnie teraz zastrzelił bo nie wiem...zobacz sobie na dziale Sprawy organizacyjne i tam cos napewno znajdziesz...są gadżety, naklejki i znaczki...szukaj kolego
_________________ bija22 i Alfa156 V6
są powody do mrruczenia
Silnik: 1,6 Boxer
Wysłany: 2008-08-09, 23:22 Re: Moja 145
Pio84 napisał/a:
Wiem ze stoi strasznie wysoko dlatego lada dzien na pokład wjedzie zawieszenie gwintowane
Oj jak ja bym się cieszył gdyby moja była wyższa... (także ciesz się i zastanów się jeszcze czy jest jakikolwiek sens zmieniać cokolwiek w zawieszeniu).
Piękna 145! Ten kolor, felgi i ogólnie całość. Właśnie taką mam w planach. Jedyne co mi nie przypadło do gustu to umieszczenie naklejki. Ale przy takim wyglądzie to nieistotny szczegół
Wysłany: 2008-08-10, 08:34 Re: Moja 145
currahee napisał/a:
Pio84 napisał/a:
Wiem ze stoi strasznie wysoko dlatego lada dzien na pokład wjedzie zawieszenie gwintowane
Oj jak ja bym się cieszył gdyby moja była wyższa... (także ciesz się i zastanów się jeszcze czy jest jakikolwiek sens zmieniać cokolwiek w zawieszeniu).
I tak jest bardzo ładna.
generalnie na moje ok jest za wysoko o jakies 15-20mm
dlatego bedzie gwint aby mozna bylo to idealnie ustawic...
dodatkowo chodzi o poprawe wlasciwosci jezdnych.... jednak przyzwyczajenie do jazdy na typowo wyczynowym zawieszeniu jest silniejsze...
Wysłany: 2008-08-11, 17:01
currahee napisał/a:
Pio84 napisał/a:
dodatkowo chodzi o poprawe wlasciwosci jezdnych....
W ten sposób to można poprawić sobie prawdopodobieństwo uszkodzenia auta oraz utrudnienie jazdy. Żyjemy w Polsce... ale rób jak uważasz .
czyli wedlug Ciebie zawieszenie gwintowane o odpowiednio ustawionej charakterystyce nie poprawia wlasciwosci jezdnych ???
a juz temetu utrudniania jazdy wogole nie rozumiem..
Gwint i gleba, piekna sprawa, jak sie czlowiek nauczy jezdzic i nie ma co przesadzac, nie tylko w pl drogi sa dziurawe, ja tam na gdynie nie mialem co nazekac
Wysłany: 2008-08-11, 19:08
dance1 napisał/a:
Gwint i gleba, piekna sprawa, jak sie czlowiek nauczy jezdzic i nie ma co przesadzac, nie tylko w pl drogi sa dziurawe, ja tam na gdynie nie mialem co nazekac
dokladnie tak jak mowisz... kwestia nauczenia sie jezdzic na takim zestawie i juz .
pozatym nie mam zamiaru polozyc auta na asfalcie;) ma pojsc ok 20mm w dol w stosunku do tego co jest teraz
Fajna Czarna Bella. Jak pójdzie gwint to będzie jeszcze lepiej wyglądać tyle tylko że trzeba będzie bardziej uważać ze wszelkiego typu przeszkodami na drodze i na parkingach ale dla sprawnego kierownika to nie problem;) Gratuluje autka i życzę krętych dróg by Alfa mogła się wykazać Pozdrawiam
Bardzo ładnie pasuja do niej te koła, kolor najlepszy z możliwych w tych autach.
A tak na marginesie, moja subiektywna ocena, bardziej podchodzi mi model przed liftem, jakoś tak wszystko lepiej do siebie pasuje, własnie taka jak Twoja.
W ten sposób to można poprawić sobie prawdopodobieństwo uszkodzenia auta oraz utrudnienie jazdy
Święta racja- jeśli nie chcesz aby robiło Ci się gorąco na byle kamyczku czy krawęzniku który ma wysokość powyżej 2 cm to odradzam obniżanie zawieszenia.
Poprawa własciwości jezdnych? Może i tak-ale to zależy od nawierzchni- tylko jak często mamy okazję jeżdzić po równych drogach gdzie takowe właściwości można wykorzystać? Nie chodzi tu tez o to, że "z niskim zawieszeniem można nauczyć się jeździć"- zawsze (nawet podczas najzwyklejszego parkowania) można spotkać niemiłą niespodziankę...
Sam mam ten problem i ta wieczna obawa o miskę odbiera czasem przyjemnośc z jazdy Czasem myślę nawet o tym ,żeby podnieść wyżej samochód...No ale jeśli chcesz bardzo "glebę" to i tak sobie zafundujesz
_________________ Ik@r 1111
AR 33 1.7 IE 2000-2008 r.
AR 145 2.0 TS 2008-...
williamdrake gleba -20, bez przesady na tym nic nie rozwali to na zuzytch springach wiecej siada co innego jakby o -60 wtedy to juz serio trzeba sie pilnowac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum