1. Alfa romeo 33 permanent 4 (1.7 16v)
rok produkcji 1991, przyprowadzona do kraju 2002r.
W moim posiadaniu od 04.07.2005
2. Wyposażenie:
4x4
ABS
El. szyby
Fotele Recaro
Drewniana kierownica i wykonczenie w srodku (do wymiany)
Wspomaganie kierownicy
Alufelgi
3. Zmiany Dokonane:
Bylem zmuszony wymienic silnik, pozatym zadnych modyfikacji nie wprowadzam ma zostac seryjna
3. Zmiany planowane:
W planach mam wymiane deski rozdzielczej, podsufitki, zamontowanie klimatyzacji, generalny remont balcharki malowanie calosci i pozadna konserwacja,
plus kilka drobnych napraw takich jak wymiana krzyzakow na wale napedowym i wszystkich gumeczek w zawieszeniu.
Dodam ze alfa byla w oplakanym stanie kiedy ja kupilem teraz jest znacznie lepiej ale sukcesywnie cos w niej robie i doprowadzam do stanu idealnego!!! (seryjnego)
Zycze powodzenia, ja rok temu rozstalem sie z 33 16V przod naped po 4 latach uzytkowania. Masa dobrych wspomnien autko mialo ok. 200 000 i nie bralo grama oleju,
Pare dni temu jechalem M3 i odczucia sa podobne, twardo i ostro, tylko wiadomo, 320 KM.
cześć
ta twoja p4 z gazem?
gdzie masz butlę? zamiast koła zapasowego? jeśli tak to prześlij zdjęcie bagażnika bez podłogówki. w którym miejscu wychodzą ci rurki gazowe na zewnątrz? o ile się nie mylę to pod kołem zapasowym jest zbiornik paliwa - więc zwykła butla toroidalna z wielozaworem w środku chyba się nie nadaje. tak propos - wszystkie zdjęcia z zewnątrz - a najciekawsze przecież pod maską - a zdjęć brak. równie ciekawyw p4 to napęd na cztery koła. założę się że wszyscy co mają zwykłe 33 ciekawi są jak cholera jak jest zrobiony napęd w P4... a zdjęć brak...
_________________ alfa zamiast mózgu
siwy144 [Usunięty]
Wysłany: 2006-08-29, 09:45
Tak Lejek ma gaz :[ już mu pisałem co myśle o tym a czemu ciekawi jak jest zrobiony
P4 Dla mnie to już nie jest taka sensacja. Lejek i tak mi sprzeda Alfe
Ostatnio zmieniony przez siwy144 2006-08-29, 10:10, w całości zmieniany 1 raz
Butla jest zamiast kola zapasowego przewody ida nad zbiornikiem paliwa.
Pod maska jest zwyczajny boxer 1,7 16v niczym nie rozniacy sie od innych wszyscy wiedza jak wyglada,
A fotografowanie napedu ??? tzn zrobic zdjecie mostu?
choćby tylko po to żeby inni wiedzieli.
p4 to technika którą np. golfV implementuje dopiero teraz... wielka sensacja, a w alfach jest od 91 roku.
mnie zdjęcia mostu nie trzeba - mam kilkadziesiąt swoich i P4 rozebraną w proch.
mam również setki innych zdjęć - m.innymi boxerów z turbinami i boxerów z kompresorami, rysunki perspektywiczne, manuale (np. klimy), schematy itp.
no i oczywiście dziury w podłodze.
tak propos. nie wkurza cię że masz zbiornik paliwa zaraz za tylnym zderzakiem (narażony na uderzenia z tyłu) a nie pod tylnym siedzeniem tak jak inne 33 (trudno go uszkodzić)?
jak sobie radzisz np. z brakiem tłumików do tego modelu, brakiem haka holowniczego?
Zbiornik mi nie przeszkadza moze dlatego ze nigdy za wiele paliwa w nim niema
Pozatym z zadnymi czesciami niema problemu wszystko sie da znalezc tylko trzeba wiedziec gdzie szukac a hak mi nie jest potrzebny.
auto waży 1050 lub 1080 kg zależy jak które źródło podaje. generalnie jest o 70 kg cięższa niż zwykła 33.
ps do części. są i owszem ale oryginały w Aso - a jakie są ceny w aso wszyscy wiedzą...
sprawdzcie sami ceny np. tłumików, łożysk kół tylnych a o zawiesiach gumowych wału napędowego nie wspomnę, zwłaszcza o tym przednim w kstałcie odwróconej litery v. resztę da się kupić w zamiennikach... i ceny do przyjęcia. hak holowniczy niedostępny albo na zamówienie - polski od 500 w górę...
Ostatnio mialem Alfina mala stluczke po wyklepaniu i pomalowaniu niuni aby odpokutowac jej wyrzadzone zlo postanowilem wypolerowac caly lakier ponizej zamieszczem pare fotek jak alfa wyglada po tym zabiegu:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum