Wysłany: 2008-03-09, 22:25 komandos65 AR155 2,5 TD Sport, 1997 r.
To mój zakup z 3 grudnia 2007 roku. Jest śliczna i piekielnie dynamiczna.
W moich rękach powraca do świetności. Poprzedni właściciel zaniedbał sporo spraw.
Doprowadzam do ładu ułożenie przewodów elektryki, sprawdzam poszczególne elementy.
W trasie prowadzi się znakomicie, skrzynia biegów ma typowo sportowe przełożenia, rozpędza się więc błyskawicznie do 100, a potem należy już tylko obserwować strzałkę szybkościomierza, żeby się nie obróciła dwa razy dookoła...
Parę zdjęć...
Pozdrawiam wszystkich właścicieli i właścicielki!
Dzieki wszystkim za oceny i komentarze.
Przepraszam za tyle postów jeden pod drugim, ale już kapuję o co chodzi i więcej się nie powtórzy.
Tylko jak mam odpowiadać innym na pytania?
Postów wyszło tyle, bo każdemu chciałem podziękować...
_________________ Pogromca niemieckich fantazji...
Ostatnio zmieniony przez komandos65 2008-04-09, 18:09, w całości zmieniany 5 razy
Bardzo ładna 155ka. Tylko ta kiera jakaś taka dziwna.
Kierownica oryginalna - skórzana bez poduszki. Jeszcze mieszek dźwigni zmiany biegów i hamulca ręcznego jest skórzany. Staram się powracać do oryginałów lub delikatnie dozować dodatki. Marka sama się obroni
Baśka13 napisał/a:
Fajnie wygląda
Dziękuję i pozdrawiam.
czarek145 napisał/a:
fajna Alficzka
pozdrawiam
Dzięki! Zabieram się do przeglądania wszystkich galerii...
peteja_43 napisał/a:
Gratulacje fajna
Dzięki - u ciebie widzę też potężny diesel, tylko nowszej generacjii
Kosiar napisał/a:
fajnie fajnie kolor i felgi wszystko zgrabnie pasuje
Dzięki, nie spodziewałem się tyle ocen...
bobryt napisał/a:
o właśnie. ktoś miał wątpliwości kiedyś że w rocznikach 97 alfy były z poduchami. jednak bez też były, tak jak i moja
widze wyposażenie identyko jak u mnie, tylko orbotomierz 2tys mniej wyskalowany
gratuluje belli
Obrotomierz dostosowany do silnika, szybkościomierz też, ale te 220 na liczniku, to jakby przewidzieli...
Moja ma moment maksymalny (294 Nm) przy 2000 obrotów...
Pozdrawiam i dzięki za ocenę
robak#21 napisał/a:
Całkiem ,całkiem ta twoja155 nawet gangsta wyglada ,no i serducho musi dawac duzo frajdy z jazdy
Pozdro
Serducho i pod maską i w piersiach bije rytmicznie, mojej żonie czasami nawet za rytmicznie...
Pozdrawiam!
_________________ Pogromca niemieckich fantazji...
Ostatnio zmieniony przez komandos65 2008-03-14, 10:08, w całości zmieniany 6 razy
o właśnie. ktoś miał wątpliwości kiedyś że w rocznikach 97 alfy były z poduchami. jednak bez też były, tak jak i moja
gratuluje belli
Obrotomierz dostosowany do silnika, szybkościomierz też, ale te 220 na liczniku, to jakby przewidzieli...
Ostatnio zmieniony przez komandos65 2008-03-14, 10:20, w całości zmieniany 1 raz
gratuluje belli
Ostatnio zmieniony przez komandos65 2008-03-14, 10:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum