Oto moja poprzednia i zarazem pierwsza alfa (ale nie pierwszy włoski pojazd bo wcześniej było Tipo 94').
Auto sprawiające dużo radości z jazdy i wspaniały poligon doświadczalny dla początkujących w temacie "zrób to sam". Niestety nie mogę powiedzieć, że była bezawaryjna ale większość tych awarii po części była winą niedouczonych mechaników (rozrząd i skrzynia np.) a reszta wynikała z ułańskiej fantazji i przerostu ambicji sportowych kierowcy (czyli że niby ja...).
Podsumowując jednak ponad 5 lat użytkowania i prawie 200 tyś przebiegu ze średnią prędkością obrotową silnika grubo powyżej 4000 to nie ma co narzekać. Często brak mi tego głosu wkręcanego T.S.'a i adrenaliny jaką on powodował!
Pozdrawiam i dołączam kilka zdjęć.
_________________ Nie ma zbyt szybkich aut.... są zbyt wolni kierowcy.
Ostatnio zmieniony przez Belfer27 2008-08-17, 23:30, w całości zmieniany 4 razy
Widzę, że nie tylko ja rozpoczynałem przygodę z AR od modelu 146. W dodatku w tym samym kolorze i tez po fl Niestety wypadek zmusił mnie do zakupu kolejnej Alfy, gdyby nie on, to dzisiaj miałbym pod opieką dwie: 146 i 156...
Piękna 146 i w zdecydowanie najlepszym dla niej kolorze.
tutaj link do mojej 146: http://www.forum.alfaholi...ght=przestrodze
mimo upływu czasu sentyment nadal mam wielki...
Pozdrawiam.
- Rafał
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum