nie nie, rura zastąpiła dokładnie 2 wyżęj pokazane tłumiki więc szła po prostej. szerokość rury tez była idealna, a nie była aż tak długa żeby trzeba było ją wieszać
a bardzo możliwe że zamotałem. jeżeli w 155 jest układ
-->[katalizator]-[1 tłumik]------ [środkowy tłumik]- [końcowy tłumik]
to wywaliłem te 2 pierwsze. niestety moja wiedza techniczna nie jest aż tak bogata
spoko spoko, sonda jest nadal a znajduje się w innym miejscu, tylko cholera nie pamietam gdzie. ale bankowo nadal jest. teoretycznie każda przeróbka niesie ze sobą jakieś ryzyko usterki, póki co jest git i oby tak zostało. kolega pikero chyba też ma troche ogołocony wydech, trza go podpytać
ja ogołocony wydech ???? przecierz u mnie jest cicho jak w kościele hmmm sonda powina zostać tam gdzie umieścił ją producent niestety nic wam nie da opis mojego wydechu ponieważ w fazie poczatkowej rózni się od waszych ze względu na v konstrukcję motorku ...
OMG, znów namieszałem odnosząc się do tekstu alfasound_mania" "155 jest wkręcana w kata" napisałem że jest w innym miejscu, dokładnie tam gdzie Alfista napisał, czego nie doczytałem
w tygodniu ruszam z opisywanym w innym temacie polerowaniem reflektorów, efektem pracy naturalnie się pochwale (oby było czym )
zaczne od tego że do polerowania reflektorów podszedłem nieco sceptycznie. owszem widziałem tego efekty jednak zastanawiałem się jak to na Alfowej lampie będzie widać. No i obawy się raczej spełniły. Po około 15min pracy papierem ściernym powierzchnia nie dawała sie zmatować (niestety nie miałem żadnego urządzenia do pomocy, więc ręcznie robiłem). później całość spolerowałem (polerką samochodową + tempo) i efekt... hmmm... na moje i nie tylko moje oko jest malutka różnica. na szczęście na lepsze. na zdjęciach może tego nie widać, ale oceńcie sami (żeby nie było ten po lewej jest po polerowaniu )
no i pochwale się też odświeżeniem silnika za pomocą WD40 (nie licząc pokrywy która będzie malowana)
_________________ *** GET Q4 OR DIE TRYIN ***
Ostatnio zmieniony przez bobryt 2008-03-31, 20:51, w całości zmieniany 1 raz
poprostu byłem ciekaw czy będize jakiś efekt szkła no nie są nowe i mają ślady po kamyczkach, ale niestety jak były tak nadal są
z pokrywą będzie eksperyment z farbą VHT, ale to raczej koło Maja bede robił. pokrywa będzie czerwona tylko sie zastanawiam czy pozostałe elementy bloku silnika odświeżyć srebrnym, czy na czarno zrobić wraz z napisem. bo fajny kontrast by był. jak myślicie ?
moim zdaniem zrob tylko pokrywe bo wiadomo ze bez rozebrania silnika to a to farba psiknie tu a to tam i nie bedzie to estetycznie wygladało wiec moze lepiej zostawic jak jest reszte silnika..
nie no nowych szkieł nie bede kupywać. wole posiedzieć i samemu coś tam pokombinować, poprostu jak się coś samemu uda wtedy człowiek ma satysfakcje z czegoś, tym bardziej że nic mnie to nie kosztowało
a to "projekt" malowania
farba jest niestety w sprayu więc będzie troche kombinowania. ale czego sie nie robi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum