Wysłany: 2008-08-07, 14:44 AR 147 JTD w wersji DISTINCTIVE
Alfa z 2002 roku, sprowadzona z Niemiec. Na razie ma 115 koni, ale czeka na chip tuning.
Kupiłam ją w zeszłym roku i ku zdziwieniu ekspertów jeszcze mi sie nie popsuła.
Co tu dużo gadać- jest to spełnienie moich motoryzacyjnych marzeń
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
a tu ze swoją włoską kuzynką
[img][/img]
Alfa doczekała się właśnie chipa w LanciaTeam.pl. Nie wiem dokładnie ile koni przybylo, ale przy dodaniu gazu uderzam głową w podgłówek i to zdrowo. Poza tym alfa zyskała na elastyczności i nie trzeba redukować ciągle biegów. Nie ma też turbo dziury. polecam każdemu taki zabieg.
Alfa doczekała się właśnie chipa w LanciaTeam.pl. Nie wiem dokładnie ile koni przybylo, ale przy dodaniu gazu uderzam głową w podgłówek i to zdrowo. Poza tym alfa zyskała na elastyczności i nie trzeba redukować ciągle biegów. Nie ma też turbo dziury. polecam każdemu taki zabieg
Noo gratuluje Teraz tylko hamownia i sprawdź ile faktycznie koników doszło i jak moment obrotowy strzelił w górę...
Jednyny minus benzyniaka że nie idzie tak łatwo podnieść mocy jak w dieselku, no cóż pozostaje tylko kupić 2,5 V6
Moja Pani jest zakochana w AR 147, żadnej nie przepuści i się obejrzy heheh
Alfa doczekała się właśnie chipa w LanciaTeam.pl. Nie wiem dokładnie ile koni przybylo, ale przy dodaniu gazu uderzam głową w podgłówek i to zdrowo. Poza tym alfa zyskała na elastyczności i nie trzeba redukować ciągle biegów. Nie ma też turbo dziury. polecam każdemu taki zabieg.
Mam silniczek na chipie i jest szalona róznica, pieknie pracuje, straszny moment obrotowy, super przyspieszenie no i spalanie przy 80-90 na poziomie 4 litrów
Hm, chip do alfy 147 diesel to AŻ taka fajna sprawa? bo sam się akutalnie zastanwaiam czy 147 diesel czy może 1.6 benzyna + lpg. Ale do diesla coraz bardziej mnie ciągnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum