wielkie dzieki za pozytywne komentarze
Jeson masz racje lakier jest nowka tzn prawie bo jeszcze czarne slupki miedzy drzwiami a tynimi szybami musze zrobic jak znajde czas...
zreszta przez 40dni bylem bez auta i troche porobilem przy nim... zamierzalem go sprzedac ale raczej mi sie nie oplaca
jakby to powiedziec ... w pewnym sensie kupilem druga alfe...
jak niektorzy juz slyszeli to ponad dwa miesiace temu padl mi moj 1,4TS przez dlugi czas szukalem silnika ktory zastapil by mi stary (remont byl calkowicie nieoplacalny), niestety przez ponad miesiac na allegro byl tylko jeden silnik 1,4TS po 99r z metalowa miska
gdy go kupilem okazalo sie ze blok byl pekniety i chyba lapa od silnika...
zalamany odwiozlem go do handlarza... on stwierdzil ze go pospawa i sprzeda dalej... wiec uwazajcie...
po jakims czasie udalo mi sie namierzyc cala jeszcze nie rozebrana alfe
samochod stal w bydgoszczy wiec nastepnego dnia ruszylem aby ja zobaczyc i ... kupic
gdy tylko samochod odpalil i chodzil normalnie stwierdzilem ze nie ma co sie zastanawiac kupuje...
takim wiec przypadkiem kupilem alfe 145 1,6TS z 2000r od pierwszego wlasciciela... niestety na rozbiorke...
silnik, skrzynia biegow, uklad kierowniczy, wydech pare dni pozniej powedrowal do mojej srebrnej... jakis tydzien pozniej profilowana z czerowna nicia skorzana kierownica... co dalej to sie okaze...
roznica pomiedzy 1,4 a 1,6 jest ogromna ... jestem zadowolony z osiagow ... niestety kosztowalo to sporo pieniedzy...
przy okazji jakby ktos potrzebowal jakis czesci do 145 to mam ich sporoooo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum