Witam
Od ponad 2 tygodni jestem posiadaczem tej Alfy 1.4 Boxer 96r.
Narazie nic w niej nie wymieniałem, na wiosnę mam w planach jakieś fajne felgi zakupić - tyle co narazie wymyśliłem.
Jest to moje pierwsze auto, więc mam pytanie co byście jeszcze w nim zmienili?
ladna bella....nic nie zmieniaj na sile...tylko felgi sie prosza jakies ladne...jak powiedzial przedmowca...nie ma brzydkich alf...gratuluje czerwonej diablicy
_________________ bija22 i Alfa156 V6
są powody do mrruczenia
No fakt praktycznie przy każdym temacie z kolejną Alfa może napisać że jest piękna bo i w istocie tak jest Nie ważne czy posiada ostre,wyraziste kształty czy delikatne obłe to jedno z wielu pięknych aut z pod naszego herbu:)
Co do twojej 145 to dobry pomysł z nowymi kołami 15' myślę że to jest rozsądna propozycja a na pewno na nowych kołach przybędzie jeszcze więcej szyku.
Jeśli lubisz jak boxerek ci furczy to dla zwiększenia doznań akustycznych polecam zmienić wydeszek by boxerek mógł oddychać pełną piersią:) Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony chodź nie wszyscy pasażerowie są z tego zadowoleni ale auto w naszym przypadku jest dla kierowcy czyli dla mnie i dla taty a nam się podoba:)
Dobrze zaczynasz,ja też zaczynam przygodę z motoryzacją od Alfy Romeo więc to musi być dobra droga.
Przyjemności z jazdy życzę i wielu kilometrów na drodze
a co do felg to jaki rozmiar najlepszy do Alfy 15?
75andrew155 napisał/a:
wyminiłbym , końcówkę wydechu
a konkretniej jakis model dla przykładu?
75andrew155 napisał/a:
zapodałbym spoilerek dachowy ze świtłem stopu (orginał)
a gdzie taki spoilerek można dostać i za ile? Bo widziałem też takie małe spoilerki oryginalne i nie umie znaleźć a jeżeli ten ma światło stopu dodatkowo to fajnie
75andrew155 napisał/a:
pomalowałbym progi w kolor nadwozia
a od naszych cudownych dróg nie zacznie mi szybko z nich odpadać lakier?
DaniioDTB napisał/a:
Jeśli lubisz jak boxerek ci furczy to dla zwiększenia doznań akustycznych polecam zmienić wydeszek by boxerek mógł oddychać pełną piersią:)
Ładna - taka jak moja, tylko nowsza Pochwal się ile Cię kosztowała i jaki ma przebieg - jeśli oczywiście nie stanowi to tajemnicy
Co bym zmienił? Na początek olej i rozrząd jeśli oczywiście nie były niedawno wymieniane. Poza tym tak jak Ci większość proponuje możesz kupić do niej felgi aluminiowe a to o czym pisał 75andrew155 też, ale w dalszej perspektywie
P.S. Na moich felgach widnieje oznaczenie 7Jx15H2
_________________ Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Ostatnio zmieniony przez as 2008-08-17, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum