Właśnie Moja Piękna wyjawiła mi co chciałaby otrzymać ode mne na Walentynki ... no ewentualnie na Naszą Rocznicę . Ja już sam nie wiem - czy nie wymaga zbyt wiele ? bo chyba będę musiał zacząć się puszczać żeby na to wszystko zarobić ... Może mi się uda ją przekonać że - po kolei ; wszystkiego nie da się naraz . Tylko od czego rozpocząć modernizację w nowym sezonie ? Bo mam dylemat ...sami zobaczcie :
- swap
- nowy skórak
- lakierek jak marzenie
- czy big brake & wheels conversion
Jesli skóra to czarna bo ta czerwona wygląda jak burdel a pozostałe : silnik na 3l 24V tak , chamulce i koła ( choć nie wiem na jakie) tak , lakier jeśli trzeba to coś ekstra
Jesli skóra to czarna bo ta czerwona wygląda jak burdel a pozostałe : silnik na 3l 24V tak , chamulce i koła ( choć nie wiem na jakie) tak , lakier jeśli trzeba to coś ekstra
dokladnie dwoma ręcyma sie podpisuje pod ta skorą jak to kiedys madry ladnie ujął, wyglada tragicznie...
pewnie niektorzy tu mnie zaraz skrzyczą, ale moze jakis fiacik 2,0 16VT badz 20VT pod machą?? 24v to przeciez ciezar niesamowity na przodzie dla 155 juz w serii bujającej tyłem ..
Ostatnio zmieniony przez Alfista 2007-02-12, 09:34, w całości zmieniany 1 raz
Model: Inny
Silnik: Czerwona Honda Civic 1.3 75 KM na gaźniku
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-02-12, 09:49
Alfista napisał/a:
pewnie niektorzy tu mnie zaraz skrzyczą, ale moze jakis fiacik 2,0 16VT badz 20VT pod machą?? 24v to przeciez ciezar niesamowity na przodzie dla 155 juz w serii bujającej tyłem ..
do mozliwosc jakiegokolwiek swapa podchodze z dużym dystansem, ale jaka jest różnica w wadze (i na czyją korzyść) pomiędzy aluminiowym wolnossącym 3.0 v6 a r4 lub r5 (o ile dobrze kojarze z blokiem żeliwnym) dociążonym osprzętem turbo?
no silnika wiekszego ,choc to moze byc zupelnie na odwrot.krotsze korbowody oczywiscie mysle tylko o roznicach miedzy v6 2.5 a 3 v12 -_________marekm uzupelnij profil ps a jezdzisz v6 155 ?
Ostatnio zmieniony przez piotriix 2007-02-14, 00:45, w całości zmieniany 1 raz
Model: Inny
Silnik: Czerwona Honda Civic 1.3 75 KM na gaźniku
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-02-14, 09:08
Alfista napisał/a:
moze mase porownam na przykladzie GTV i coupe
1415 3.0 i 1470 dla 3,2
1310 20VT
ciekawe jakby to wygladalo w 155 ale mysle ze przewaga bylaby rownie duza a taka 155 20VT by wymiatala jak poye...
Ale piszesz o masach całych samochodów (w dodatku innych!)
Ja pytam o masy samego silnika
Dla przykładu gdzies mi sie o uszy obiły masy silników do 156:
2.5 v6 i 2.4 jtd - takie same - 120 kg
1.6 ts - 110 kg
no nie takie zupelnie inne, bo idea konstrukcji jest praktycznie bardzo podobna.. ale widocznie GTV bedzie z paredziesiąt kg ciezsza chodz myslalem ze jest odwrotnie..
wagi samego silnika niestety nie posiadam ale rozejrze sie jeszcze po necie...
ale jesli podajesz ze 2,5 wazy 120kg to bardzo dobry wynik dla tego silnika, 3,0 pewnie bedzie troche ciezszy..
ale te blisko póltorej tony dla małej GTVki to chyba sam przyznasz ze z deka przesada
dokladnie dwoma ręcyma sie podpisuje pod ta skorą jak to kiedys madry ladnie ujął, wyglada tragicznie...
Nie pamiętam gdzie czytałem - 24v jest cięższe o ok.20 kg ,a wrażenia z jazdy bezcenne .
jakbym miał wybierać co w niej zmienić/dodać to na pewno niebyłby to swap silnika. jak ma być oryginalna to oryginalna a nie dragster.
skóra na TAK, ale jak już to czarna, a jak szaleć, to obić skórą również deske rozdzielczą.
nowy lakier? czemu nie, aczkolwiek ten też pięknie wygląda
co do kół i hamulców. hmm hamulce nowe czemu nie, duże tarcze i np, czerwone zaciski świetnie wyglądają. co do kół - te sa miód
z innych gadżetów: może jakieś solidne, ale dyskretne car audio? albo spojler na bagażnik (standardowy od alfy)
a na przyszłość - sprzedaj mi ją, a sobie spraw Q4 - czerwoną najlepiej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum